MotoGP: H βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το GP Αργεντινής

MotoGP: H βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το GP Αργεντινής
Αλλαγή δεδομένων στις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων του MotoGP μετά και τον τρίτο αγώνα της χρονιάς.

Το Grand Prix Αργεντινής μας χάρισε ακόμα έναν όμορφο αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. O Αλέις Εσπαργκαρό πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του και της Aprilia στο σπορ, βάζοντας τέλος στην αναμονή του ιταλικού εργοστασίου για επιτυχίες.

Στο Πρωτάθλημα Αναβατών, στην κορυφή της κατάταξης είναι πλέον ο Εσπαργκαρό με 45 βαθμούς έπειτα από τρεις αγώνες. Η διαφορά του είναι συνολικά 7 βαθμοί από τον σταθερό μέχρι στιγμής στο 2022 Μπραντ Μπίντερ της KTM, που έχει ανέβει μία φορά στο βάθρο. Ο νικητής του εναρκτήριου αγώνα στο Κατάρ, Ενέα Μπαστιανίνι έχασε την πρωτοπορία και είναι πλέον στην 3η θέση με 36 βαθμούς. Συνολικά 10 βαθμούς χωρίζουν τον πρωτοπόρο από τον 5ο της βαθμολογίας, Φάμπιο Κουαρταραρό.

MotoGP

Στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, η Ducati με τους 20 βαθμούς ανέβηκε στην 1η θέση με 61 βαθμούς και προηγείται κατά 6 της KTM. Με τη νίκη στην Αργεντινή, η Aprilia είναι πλέον στην 3η θέση με 45 βαθμούς.

MotoGP

Στο Πρωτάθλημα Ομάδων είχαμε επίσης αλλαγή στην κορυφή, με τη Suzuki να προηγείται πλέον με 69 βαθμούς. Η εργοστασιακή ομάδα της KTM είναι στη 2η θέση με 66, ενώ η Aprilia ακολουθεί στην 3η θέση με 58 πόντους.

MotoGPMotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!