Kia Niro: Αυτονομία 463 χλμ. για τη νέα γενιά του ηλεκτρικού crossover

Kia Niro: Αυτονομία 463 χλμ. για τη νέα γενιά του ηλεκτρικού crossover

Kia Niro: Αυτονομία 463 χλμ. για τη νέα γενιά του ηλεκτρικού crossover
Η νέα γενιά του compact crossover θα είναι διαθέσιμη επίσης σε υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Niro EV, της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του crossover, ανακοίνωσε η Kia. Το λανσάρισμά του αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της κορεάτικης μάρκας για τη δημιουργία 14 ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2027. Το Niro θα διατίθεται επίσης σε εκδόσεις full hybrid (HEV) και plug-in hybrid (PHEV) και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιεί την αποκλειστική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφρόρμα Ε-GMP, αλλά την πλατφόρμα «Κ».

Το νέο Niro έχει μήκος 4,42 μέτρα, πλάτος 1,82 μ. και ύψος 1,57 μ, ενώ το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,72 μ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ροπή 255 Nm, με την μέγιστη ταχύτητα να είναι 167 χλμ/ώρα και το χρόνο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα 7,8 δλ.

Kia Niro EV

Σύμφωνα με την Kia η μπαταρία χωρητικότητας 64,8 kWh προσφέρει μέγιστη αυτονομία 463 χλμ. στον κύκλο δοκιμών WLTP. Μέσω ταχυφορτιστή DC θα μπορεί να φθάνει από το 10% στο 80% της ενέργειάς της εντός μόλις 43 λεπτών. Όταν ο οδηγός επιλέξει μέσω του συστήματος πλοήγησης ένα σημείο φόρτισης και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή, το Niro θα «ζεσταίνει» την μπαταρία ώστε να περιοριστεί ο χρόνος φόρτισης και να προστατευθεί η μπαταρία.

Οι εκδόσεις HEV και PHEV του Kia Niro κάνουν χρήση του Smartstream 1.6 GDI βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με το δεύτερης γενιάς αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων (6DCT). Η κίνηση του Niro με την όπισθεν γίνεται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα, μηδενίζοντας τις εκπομπές ρύπων στις σχετικές μανούβρες.

Στην περίπτωση του Niro HEV η συνδυαστική ισχύς είναι 141 ίπποι (σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ 44 ίππων), ενώ στο Niro PHEV είναι 183 ίπποι (εδώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 84 ίππους). Το plug-in hybrid crossover μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις έως 65 χλμ, περιορίζοντας τις εκπομπές ρύπων στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις.

Kia Niro EV

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!