Κάρτα καυσίμων: Μέχρι τα μέσα Απριλίου η ενεργοποίησή της

Κάρτα καυσίμων: Μέχρι τα μέσα Απριλίου η ενεργοποίησή της
Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα για την επιδότηση σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και το επίδομα στους οδηγούς ταξί.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει ενεργοποιηθεί η κάρτα καυσίμων, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε οδηγούς με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά θα πιστωθεί το σχετικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται 60 λίτρα καυσίμου για κάθε έναν από τους τρεις μήνες, με 22 λεπτά το λίτρο για την ηπειρωτική Ελλάδα και 27 λεπτά για τη νησιωτική.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης και για τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) ανέρχεται σε 40 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε 50 ευρώ για τους κατοίκους νησιών. Τα αντίστοιχα ποσά για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών είναι 30 και 35 ευρώ.

«Αν κάποιος δηλώσει ΙΒΑΝ θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι έως τα μέσα του Απριλίου», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, θα δοθεί πρόσθετο ποσό 5 ευρώ για όσους επιλέξουν την κάρτα καυσίμων έναντι της κατάθεσης του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η έκπτωση 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

Όσον αφορά την μείωση της τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) κατά 15 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τους αρμόδιους υπουργούς. «Προσδοκούμε να αποτυπωθεί η μείωση της τιμής για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μέχρι την προσεχή Τρίτη-Τετάρτη. Το μέτρο θα έχει αναδρομικότητα αν αλλάξει κάτι στην παροχή από τα διυλιστήρια προς τα πρατήρια αυτές τις μέρες, όσον αφορά την τιμολόγηση».

Σύμφωνα με τον Υπουργού Οικονομικών υπάρχει άρθρο στην ΚΥΑ που προβλέπει ότι η μείωση των 15 λεπτών θα περάσει στον καταναλωτή.

Πώς και πότε θα λάβουν τα 200 ευρώ οι οδηγοί ταξί

Όσον αφορά το έκτακτο βοήθημα ύψους 200 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα ανοίξει στο mybusiness της ΑΑΔΕ σχετική πλατφόρμα, για τη δήλωση των σχετικών στοιχείων. Σύμφωνα με τον Υπουργό η κατάθεση του ποσού θα γίνει στα μέσα Απριλίου.

Η προθεσμία για τη χρήση της κάρτας καυσίμων

Σύμφωνα με την τροπολογία που είχε καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η Ιουλίου 2022. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα απενεργοποιείται και το υπόλοιπο ποσό θα επιστρέφει στο δημόσιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!