smart #1: Αποκάλυψη στις 7 Απριλίου για το ηλεκτρικό SUV

smart #1: Αποκάλυψη στις 7 Απριλίου για το ηλεκτρικό SUV

smart #1: Αποκάλυψη στις 7 Απριλίου για το ηλεκτρικό SUV
Στο Βερολίνο θα κάνει πρεμιέρα το smart #1, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο νέας γενιάς της μάρκας.

Εδώ και αρκετά χρόνια η smart διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που ταιριάζει στο χαρακτήρα της ως κατασκευαστή αυτοκινήτων για αστική χρήση. Με το #1 – το πρώτο μοντέλο που προκύπτει από την κοινοπραξία της Mercedes-Benz με την κινεζική Geely – θέλει να προσεγγίσει και τους οικογενειάρχες, καθώς πρόκειται για ένα compact SUV μήκους 4,3 μέτρων.

Η αποκάλυψη του smart #1 θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, όπου θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα, την μπαταρία και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ηλεκτρικό SUV θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2022 στην Κίνα και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) αναμένονται τον Ιανουάριο του 2023.

Παρά το γεγονός ότι η γραμμή παραγωγής των νέων smart θα βρίσκεται στην Κίνα, η smart Ευρώπης συνδράμει τόσο στον τομέα της σχεδίασης όσο και της διαδικασίας ομολογκαρίσματος, μέσω του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, στο Ρένιγκεν της Γερμανίας. Δείτε φωτογραφίες από τις δοκιμές του smart #1 στην αεροδυναμική σήραγγα και σε χιονισμένες επιφάνειες στη βόρεια Κίνα.

smart #1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!