smart #1: Έτσι θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Κώστας Μπιτσικώκος
smart #1: Έτσι θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας
Το compact οικογενειακό μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023, πέρασε από δοκιμές τόσο στην αεροδυναμική σήραγγα όσο και σε χιονισμένα εδάφη.

Την ονομασία που θα έχουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά μοντέλα της, αποκάλυψε η smart. Πρώτο αυτοκίνητο είναι το εικονιζόμενο compact SUV, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο Concept #1 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση του Μονάχου. Θα ονομάζεται #1 και θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2022 στην Κίνα. Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη του ηλεκτρικού SUV, μήκους 4,3 μέτρων, προγραμματίζεται να γίνουν τον Ιανουάριο του 2023.

Πλέον – όπως ανακοίνωσε η smart – όλα τα μελλοντικά της μοντέλα θα έχουν το σύμβολο # και δίπλα έναν αριθμό (#2, #3 κλπ). Το σύμβολο # για τα μοντέλα της smart επελέγη λόγω του ότι παραπέμπει στα... καυτά θέματα που κυριαρχούν στα social media. Άλλωστε η smart ανέκαθεν απευθυνόταν σε νεανικό κοινό.

smart #1

Το #1 ολοκλήρωσε μία περίοδο δοκιμών εξέλιξης, που περιλάμβανε τεστ σε αεροδυναμική σήραγγα καθώς και σε χιονισμένες επιφάνειες στη βόρεια Κίνα. Το πεντάθυρο αυτοκίνητο κατέγραψε συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) 0,29 που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις για μοντέλα της κατηγορίας. Στον πάγο αξιολογήθηκε η λειτουργία συστημάτων όπως το ESP αλλά και η απόδοση της μπαταρίας, που επηρεάζεται έντονα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

H smart ανήκει πλέον κατά το ήμισυ στην κινέζικη Geely και τα νέα αυτοκίνητά της θα κατασκευάζονται στην Κίνα, με την Mercedes-Benz να είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!