Lotus Eletre: Το ηλεκτρικό Hyper-SUV (vid)

Lotus Eletre: Το ηλεκτρικό Hyper-SUV (vid)
Η βρετανική μάρκα αποκάλυψε το Eletre, το πρώτο από μία ηλεκτρικών SUV που θα προσθέσει στη γκάμα της.

Με φόντο το κέντρο τηλεόρασης του BBC στο Λονδίνο και καλεσμένο τον Τζένσον Μπάτον, η Lotus παρουσίασε το Eletre (προφέρεται Ελέτρα). Ένα μεγάλο – αμιγώς ηλεκτρικό – SUV, το οποίο ξεπερνάει σε μήκος τα 5,1 μέτρα και υπόσχεται επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές ενός hypercar. Το Eletre βασίζεται στην αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα EPA της Lotus και θα αρχίσει να πωλείται άμεσα. Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα γίνουν εντός του 2023. Η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στην Κίνα, καθώς η Lotus ανήκει κατά 51% στην κινεζική Geely.

Το αμάξωμα ξεχωρίζει από το σφηνοειδές του σχήμα, την κουπέ σιλουέτα, τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών, τις κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες και τα ενεργά αεροδυναμικά του βοηθήματα. Στο εσωτερικό συναντάμε έναν εξαιρετικά λεπτό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που θυμίζει Tesla.

Lotus Eletre

Το SUV είναι τετρακίνητο χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 600 ίππους. Θα υπάρχουν και πιο ισχυρές εκδόσεις για το Eletre, το οποίο εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας άνω των 100 kWh. Η αυτονομία φθάνει τα 600 χλμ, ενώ η δυνατότητα ταχυφόρτισης 350 kW επιτρέπει εξασφάλιση 400 χλμ. μέσα σε μόλις 20 λεπτά φόρτισης! Η Lotus υπόσχεται ότι η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 260 χλμ/ώρα.

Lotus Eletre

Το Eletre εφοδιάζεται με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία του χαρίζουν δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4+1 προγράμματα που ρυθμίζουν ανάλογα την πληροφόρηση από το τιμόνι, την απόσβεση των αμορτισέρ και την απόκριση του κινητήρα στο γκάζι: Range, Tour, Sport, Off-Road και Individual.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!