Formula 1: Οι οδηγοί πήραν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους από την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας

Formula 1: Οι οδηγοί πήραν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους από την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας
Ο Σύνδεσμος των Οδηγών της F1 εξέδωσε ανακοίνωση που εξηγεί πώς έφτασαν στην απόφαση να τρέξουν στην Τζέντα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, οι οδηγοί της Formula 1, έπειτα από μια πολύωρη συζήτηση, αποφάσισαν να τρέξουν κανονικά στο GP Σαουδικής Αραβίας. Η έτακτη συνάντηση προέκυψε από την επίθεση με πυραύλους που έγινε στις εγκαταστάσεις τις Aramco κοντά στην πίστα της Τζέντα, που προκάλεσε ανησυχίες για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το επίσημο όργανο των οδηγών της Formula 1 είναι ο Σύνδεσμος Οδηγών GP (GPDA – Grand Prix Drivers Association) πήρε θέση με μια ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην οδηγός F1 και πρόεδρος του GPDA, Αλεξ Βουρτς. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι οδηγοί ανησύχησαν ιδιαίτερα από το συμβάν και συζήτησαν με όλους, δηλαδή τους επικεφαλής των ομάδων και τη διοίκηση του σπορ. Επίσης, μίλησαν με υπουργούς της σαουδαραβικής κυβέρνησης, οι οποίοι τους εξήγησαν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διαβουλεύσεων ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ουσιαστικά ξημερώματα Σαββάτου, οι οδηγοί να λάβουν την απόφαση να πάρουν κανονικά μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα του GP Σ. Αραβίας.

Αναλυτικά η δήλωση του GPDA

«Χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα για τη Formula 1 και μια αγχώδης ημέρα για εμάς, τους οδηγούς της Formula 1.

Ίσως δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό αν δεν έχεις οδηγήσει μονοθέσιο F1 σε αυτήν τη γρήγορη και γεμάτη προκλήσεις πίστα στην Τζέντα, αλλά βλέποντας τον καπνό από το συμβάν ήταν δύσκολο να παραμείνεις ένας πλήρως συγκεντρωμένος οδηγός αγώνων και να διαγράψεις τις εύλογες ανθρώπινες ανησυχίες.

Συνεπώς, ξεκινήσαμε συναντήσεις ανάμεσά μας, με τους επικεφαλής των ομάδων μας και με τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη που διοικούν το σπορ. Εκφράστηκε και συζητήθηκε μια μεγάλη ποικιλία απόψεων και έχοντας ακούσει όχι μόνο τους ανθρώπους της Formula 1 αλλά και τους υπουργούς της κυβέρνησης της Σ. Αραβίας, οι οποίοι μάς εξήγησαν με ποιο τρόπο τα μέτρα ασφαλείας έχουν αναβαθμιστεί στο μέγιστο επίπεδο, το αποτέλεσμα ήταν η απόφαση ότι σήμερα θα πάρουμε μέρος στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες δοκιμές και αύριο στον αγώνα.

Ελπίζουμε, επομένως, ότι το GP Σ. Αραβίας του 2022 θα το θυμόμαστε ως έναν καλό αγώνα παρά για το συμβάν που συνέβη χθες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!