Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Επίσημη ανακοίνωση από F1 και FIA, κανονικά το Grand Prix

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Επίσημη ανακοίνωση από F1 και FIA, κανονικά το Grand Prix
Το σπορ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήραν επίσημη θέση σχετικά με όσα συνέβησαν χθες στη Σαουδική Αραβία.

Με κοινή ανακοίνωση, η Formula 1 και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αναφέρθηκαν σε όσα συνέβησαν χθες στο περιθώριο του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τους λόγους για τους οποίους όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποφάσισαν ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανέφερε:

«H Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως μετά από συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το 2022 FIA Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος.
Μετά το συμβάν που έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Τζέντα και προβλήθηκε ευρέως, υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους μετόχους, τις αρχές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας, που έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το event είναι ασφαλές.
Συμφωνήθηκε με όλους τους μετόχους να υπάρχει ξεκάθαρος και ανοιχτός διάλογος κατά τη διάρκεια του event αλλά και στο μέλλον
».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούθι σε εγκαταστάσεις της Aramco, μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα της Τζέντα όπου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Μία εξέλιξη που έφερε έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τις τοπικές αρχές και το γεγονός πως F1, FIA και οι ομάδες δέχθηκαν εξ αρχής να συνεχιστεί κανονικά το… σόου, οι οδηγοί είχαν δεύτερες σκέψεις. Πραγματοποίησαν μαραθώνια συνάντηση που κράτησε 4 ώρες και 20 λεπτά και ολοκληρώθηκε μετά τη 1 το πρωί (τοπική ώρα). Ωστόσο πείστηκαν πως όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά, γι’ αυτό και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Αν δεν υπάρξει κάποια περαιτέρω εξέλιξη ή ανατροπή, η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τις 4 ώρα Ελλάδας (5 στη Σαουδική Αραβία) ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν τρεις ώρες αργότερα.

Η πίστα της Τζέντα

Όπως πάντα, το Gazzetta θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και το παρασκήνιο, στο LIVE της μάχης της pole position που θα αρχίσει στις 18:40.

Φωτογραφία: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!