SYM: Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για το νέο MAXSYM TL508 (vid)

Κώστας Παστρίμας
SYM: Κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για το νέο MAXSYM TL508 (vid)
Η ναυαρχίδα της SYM αποκτά σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους ένα κορυφαίο μοντέλο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς της μάρκας. Για την SYM το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αδιαμφισβήτητα το MAXSYM TL508, ένα σπορ GT scooter το οποίο βρίσκεται αρκετά χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των αγοραστών. Για το 2022 η SYM αναβάθμισε το κορυφαίο TL508 τόσο σχεδιαστικά όσο και στο τεχνικό κομμάτι προσφέροντας ένα ακόμα πιο ισχυρό και ασφαλές scooter στη μεγάλη κατηγορία.

sym

Σημαντικότερη αναβάθμιση για το νέο TL508 είναι η προσθήκη συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης στον πίσω τροχό. Το σύστημα βοηθά στη διατήρηση της πρόσφυσης όταν επιταχύνετε σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως βρεγμένο ή λασπωμένο οδόστρωμα. Αν οι αισθητήρες εντοπίσουν απώλεια πρόσφυσης στον πίσω τροχό, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επεμβαίνει ρυθμίζοντας τη δύναμη του κινητήρα μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσφυση στον πίσω τροχό. Το σύστημα Traction Control συνεργάζεται με δικάναλο ABS στα φρένα για μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες.

SYM TL508

Ο κινητήρας του TL508 είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 508 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 46 ίππους και 50Nm ροπής προσφέροντας πολύ δυνατές επιδόσεις στο scooter. Η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων CVT, ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει ψεκασμός της Keihin. Εκτός από τις πολύ δυναμικές επιδόσεις, η SYM έχει προσέξει και την οδηγική συμπεριφορά του TL508 το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη σπορ οδήγηση με την άνεση. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και η SYM έχει πετύχει άψογη κατανομή βάρους τοποθετώντας τον κινητήρα στο κέντρο. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω το οποίο εδράζεται σε αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ τα φρένα αποτελούνται από 2 δίσκους 275mm εμπρός με 4πίστονες δαγκάνες και έναν δίσκο 275mm πίσω.

SYM TL508

Πολύ δυνατός είναι και ο εξοπλισμός του MAXSYM TL508 με το scooter να διαθέτει σύστημα εκκίνηση χωρίς κλειδί, ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις, φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος 37 λίτρων κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB, ρυθμιζόμενες μανέτες στα φρένα και ελαστικά Maxxis Supermaxx S3. Το βάρος του scooter είναι στα 227 κιλά, ενώ οι τροχοί είναι 15 ιντσών εμπρός και πίσω.

Το νέο SYM MAXSYM TL508 TCS μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. στην τιμή των 8.495 ευρώ σε τρεις χρωματισμούς.

Το βίντεο του νέου SYM MAXSYM TL508 TCS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!