Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει άμεση βελτίωση της Mercedes

Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει άμεση βελτίωση της Mercedes
O Βρετανός πολυπρωταθλητής παραμένει ρεαλιστής για τη δυναμική της W13 E Performance, όμως θέλει να δει βελτίωση στην απόδοση άμεσα.

Η νέα αγωνιστική χρονιά της Formula 1 ξεκίνησε με πληθώρα προβλημάτων για τη Mercedes-AMG. H ομάδα που έχει κατακτήσει τα τελευταία οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών δυσκολεύεται ιδιαίτερα να ξεκλειδώσει την πραγματική απόδοση του μονοθεσίου της. Το φαινόμενο porpoising έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα και επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα της W13.

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν, η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη των δύο Red Bull RB18 των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ και ολοκλήρωσε στις θέσεις 3 και 4, με τον Βρετανό 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να σπαει ακόμη ένα ρεκόρ. Αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούσε να πάρει η Mercedes στο πρώτο τριήμερο της σεζόν.

Lewis Hamilton

Στο πλαίσιο του GP Σαουδικής Αραβίας, ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, θέλει να δει την απόδοση του μονοθεσίου του να βελτιώνεται. Προς το παρόν αρκείται στο «damage limitation», κάτι που δεν τον κάνει να πανικοβάλλεται.

«Δεν νιώθω προς το παρόν αγχωμένος, αλλά θέλω να μπω στη μάχη της νίκης όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στον τελευταίο αγώνα ήμασταν πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που πήραμε, καθώς δεν πιστεύαμε πως θα το πετύχουμε. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε τέτοιες συγκυρίες σε κάθε αγώνα, οπότε πρέπει να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε προβλήματα, προσπαθούμε όμως να τα λύσουμε. Το μονοθέσιό μας έχει μεγάλες δυνατότητες και προσπαθούμε να ξεκλειδώσουμε την ταχύτητά του. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως γύρω μου έχω τους καλύτερους ανθρώπους και μαζί θα βρούμε λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματά μας», δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Racefans.

H γερμανική ομάδα έχει δηλώσει μέσω οδηγών και παραγόντων της πως θέλει πρώτα να κατανοήσει το μονοθέσιό της, προτού φέρει οποιαδήποτε αναβάθμιση. Στο εργοστάσιο όλα τα τμήματα δουλεύουν υπερωρίες ώστε οι Χάμιλτον και Ράσελ να μάχονται για νίκες με τους οδηγούς των Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

H δράση στο πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται αυτό το αγωνιστικό τριήμερο με το GP Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Τζέντα. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δεύτερου αγώνα του 2022 στο Gazzetta με LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!