Formula 1: O Χάμιλτον έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ του Σουμάχερ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: O Χάμιλτον έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ του Σουμάχερ
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes συνεχίζει στη Formula 1 και συνεχίζει να κατακτά κορυφές!

Μπορεί η Mercedes-AMG να ξεκίνησε τη σεζόν με το αριστερό αφού η W13 E Performance δείχνει να υστερεί των άμεσων ανταγωνιστών της (Ferrari F1-75 και Red Bull Racing RB18) αλλά στο πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix του Μπαχρέιν, υπήρχαν και θετικά.

Ο Λούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε τον αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου» στην τρίτη θέση απολαμβάνοντας ένα ανέλπιστο βάθρο εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη των δύο Red Bull στα τελικά στάδια του αγώνα στο Σακχίρ.

Grand Prix Μπαχρέιν

Έτσι η γερμανική ομάδα που είδε και τον Τζορτζ Ράσελ να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση, πάει στη Σαουδική Αραβία όπου φιλοξενείται ο δεύτερος αγώνας του 2022, όντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης κατασκευαστών.

Πέραν της ευνόητης σημασίας που είχε αυτό το αποτέλεσμα, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, ήταν πολύ σημαντικό για τον Χάμιλτον και για έναν ακόμα λόγο. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έσπασε από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς, το ρεκόρ των περισσότερων σεζόν με παρουσία στο βάθρο.

Grand Prix Μπαχρέιν

Μέχρι πρότινος, μοιραζόταν την κορυφή με τον Μίκαελ Σουμάχερ, με τον οποίο μοιράζονται και την κορυφή στους παγκόσμιους τίτλους με 7. Όμως τώρα, με την τρίτη θέση στο Μπαχρέιν, ο 37χρονος έχει παρουσία στο Top-3 σε 16 συνεχόμενες σεζόν! Από το 2007 όταν και έκανε ντεμπούτο στο μαγικό κόσμο της Formula 1, μέχρι φέτος!

Ο Σουμάχερ είχε 15 συνεχόμενα, από την πρώτη σεζόν πλήρους εμπλοκής του στο σπορ, το 1992, έως το 2006 και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Πρόσθεσε ένα το 2012 στη Βαλένθια αλλά το σερί του είχε σταματήσει στα 15.

Μίκαελ Σουμάχερ

Αυτός που κινείται παράλληλα με τον Χάμιλτον είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. H περυσινή δεύτερη θέση στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, του επέτρεψε να συνεχίσει το σερί και ως οδηγός της Aston Martin. Μετρά 14 σεζόν με τερματισμούς στο Top-3, ξεκινώντας από τη νίκη του ως οδηγός της Scuderia Toro Rosso στη μουσκεμένη Μόντσα το 2018 και συνεχίζοντας στα χρόνια της Red Bull Racing και της Ferrari.

Στις 12 σεζόν σταμάτησε το σερί των Νάιτζελ Μάνσελ, Γκέρχαρντ Μπέργκερ και Φερνάντο Αλόνσο, στις 11 του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Αλέν Προστ και στις 10 των Άιρτον Σένα, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Ραλφ Σουμάχερ.

Στατιστικά F1

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!