Δοκιμές στο απόλυτο κρύο: Το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ έρχεται αποκλειστικά ηλεκτρικό (vid)

Δοκιμές στο απόλυτο κρύο: Το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ έρχεται αποκλειστικά ηλεκτρικό (vid)

Δοκιμές στο απόλυτο κρύο: Το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ έρχεται αποκλειστικά ηλεκτρικό (vid)
Η πέμπτη γενιά του σύγχρονου ΜΙΝΙ θα κάνει πρεμιέρα με το κλασσικό, τρίθυρο μοντέλο, το οποίο πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην Λαπωνία.

Τα κύρια γνωρίσματα της MINI είναι αφενός ο premium και σπορ χαρακτήρας των μοντέλων της και αφετέρου οι μικρές τους διαστάσεις. Έχει νόημα λοιπόν ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της από το 2030, όπως έχουν ανακοινώσει τα στελέχη της βρετανικής φίρμας. Ορισμένα μοντέλα όπως το τρίθυρο ΜΙΝΙ δεν θα τα ξαναδούμε με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ άλλα – όπως το Countryman – θα κυκλοφορήσει και με θερμικό μοτέρ. Μάλιστα εντός του έτους η ΜΙΝΙ θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο από το οποίο θα προκύψει το compact crossover.

Το ΜΙΝΙ νέας γενιάς πραγματοποιεί δοκιμές αξιοπιστίας και δυναμικής οδήγησης, με φόντο τα εντυπωσιακά τοπία της Λαπωνίας. Στο κέντρο χειμερινών δοκιμών του BMW Group, στη Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαδικασία εξέλιξης της σειράς. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η τεχνολογία φόρτισης των πρωτοτύπων, δοκιμάζονται σε ακραίες θερμοκρασίες, πολύ κάτω από το μηδέν.

MINI EV 2022

«Η MINI βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και οδεύει προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Το εμβληματικό μας 3θυρο MINI μεγιστοποιεί την εμπειρία για τους πελάτες μας μέσω μιας εξηλεκτρισμένης αίσθησης go-kart, σε συνδυασμό με ψηφιοποιημένα χαρακτηριστικά - και σαφή εστίαση στη βιωσιμότητα, με ένα ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δήλωσε η Στέφανι Βουρστ, επικεφαλής της μάρκας MINI.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!