Nissan Ariya: Crash test σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (vid)

Nissan Ariya: Crash test σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (vid)

Nissan Ariya: Crash test σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (vid)
Η παρουσία μπαταρίας υψηλής τάσης απαιτεί επιπλέον προστασία των επιβατών και των υπολοίπων χρηστών του δρόμου σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Ariya είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο της Nissan που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μετά το Leaf. Πρόκειται για ένα SUV μήκους 4,6 μέτρων το οποίο εφοδιάζεται με μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 87 kWh. Η παρουσία της μπαταρίας αλλά και του ηλεκτρικού συστήματος υψηλής τάσης υποχρεώνει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων να δημιουργούν ειδικές ζώνες για την απορρόφηση την ενέργειας και την προστασία της μπαταρίας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Nissan παρουσιάζει τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Τεχνικό Κέντρο της, στο Ατσούγκι της Ιαπωνίας. Εκεί μια ομάδα μηχανικών εργάζεται διαρκώς για να διασφαλίσει ότι τα οχήματα της Nissan, συμπεριλαμβανομένου του Ariya, διαθέτουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η Nissan υποβάλλει κάθε όχημά της σε αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης που περιλαμβάνουν μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις, καθώς και εκείνες που προσομοιώνουν ατυχήματα όταν οι πεζοί βρίσκονται στο δρόμο.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, Μάριος Μπαρκής, μίλησε στο gmotion by Gazzetta για το ηλεκτρικό SUV.

Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών δοκιμών, μηχανικοί από την Ομάδα Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας της Nissan μετρούν τη δύναμη της πρόσκρουσης στο αμάξωμα και στα δομικά στοιχεία του οχήματος, καθώς και τις επιπτώσεις της στον οδηγό και τους επιβάτες, μέσω δοκιμαστικών ανδρεικέλων διαφόρων μεγεθών και τύπων, εξοπλισμένα με πολλαπλούς αισθητήρες.

«Περισσότερα από 100 σημεία δεδομένων αξιολογούνται στο Ariya», δήλωσε ο Τζεν Τανάμπε της Ομάδας Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας. «Επειδή το επερχόμενο Ariya θα πωλείται σε πολλές αγορές, θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες από 400 δοκιμές από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης, έως την κυκλοφορία του στην αγορά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!