Mercedes-AMG GT Track Series: Θα την λατρέψει κι ο… Χάμιλτον (vid)

Mercedes-AMG GT Track Series: Θα την λατρέψει κι ο… Χάμιλτον (vid)

Mercedes-AMG GT Track Series: Θα την λατρέψει κι ο… Χάμιλτον (vid)
Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει την πιο σκληροπυρηνική και προορισμένη για την πίστα έκδοση του supercar της.

Με περιορισμένη παραγωγή μόλις 55 αυτοκινήτων και τιμή προ φόρων στις 369.000 ευρώ, είναι σίγουρο ότι η Mercedes‑AMG GT Track Series θα γίνει συλλεκτικό κομμάτι. Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει την πιο σκληροπυρηνική και προορισμένη για την πίστα έκδοση του supercar της. Με αυτήν γιορτάζει τα 55α γενέθλια του βελτιωτικού οίκου με έδρα το Αφάλτερμπαχ, ο οποίος ανήκει κατά 100% στην Mercedes-Benz από το 2005.

Ο 4λιτρος V8 κινητήρας με διπλό τούρμπο έχει δεχτεί επεμβάσεις από τους μηχανικούς της AMG. Αποδίδει για την περίσταση 734 ίππους, τέσσερις περισσότερους απ’ ό,τι στην έκδοση Black Series, πάνω στην οποία βασίζεται η Track Series. Πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο για ιδιώτες αγωνιζόμενους που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mercedes-AMG. Η μέγιστη ροπή φθάνει της GT Track Series ανέρχεται σε 850 Nm, τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Mercedes-AMG GT Track Series

Αγωνιστική είναι και η ανάρτηση, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τεσσάρων σταδίων της Bilstein. Ρυθμιζόμενες είναι και οι αντιστρεπτικές ράβδοι, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη της GT Track Series να βρει το ιδανικό στήσιμο για κάθε πίστα. Τα φρένα είναι επίσης αγωνιστικά, διαμέτρου 390 χιλ. μπροστά και 355 χιλ. πίσω. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνουν αγωνιστικό traction control και ABS, ρυθμιζόμενα σε 12 επίπεδα.

Πέρα από τα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά, η Mercedes‑AMG GT Track Series φέρει αεροδυναμικό πακέτο κατευθείαν από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, η εκτενής χρήση ανθρακονήματος στο καπό, τα φτερά, την πίσω πόρτα και σε άλλα μέρη του αμαξώματος, διατηρεί το συνολικό βάρος χαμηλά, στα 1.400 κιλά. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 18 ιντσών, το σύνηθες μέγεθος για τα αγωνιστικά GT αυτοκίνητα.

Mercedes-AMG GT Track Series

Το τιμόνι εξελίχθηκε αποκλειστικά για την GT Track Series σε συνεργασία με τους ειδικούς σε αγώνες προσομοίωσης Cube Controls. Τα πεντάλ ρυθμίζονται ανάλογα με το σωματότυπο του οδηγού, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων BOSCH DDU 11 Driver Display Unit, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την φιλικότητα προς το χρήστη.

Οι παραδόσεις της Mercedes‑AMG GT Track Series θα αρχίσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει ανταλλακτικά για αγώνες, συστήματα εξαερισμού και αναπλήρωσης υγρών, καθώς και κάθισμα για συνοδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!