Formula 1: Η Ferrari σήκωσε το λάβαρο της νίκης στο Μαρανέλο

Formula 1: Η Ferrari σήκωσε το λάβαρο της νίκης στο Μαρανέλο
Δυόμισι χρόνια από την τελευταία νίκη της Scuderia Ferrari οι σημαίες σηκώθηκαν ξανά στο Μαρανέλο.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα κυριάρχησε στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της νέας εποχής του σπορ, με τον Σαρλ Λεκλέρ να πανηγυρίζει τη νίκη. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τη Scuderia, όταν οι δύο Red Bull RB18 των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ εγκατέλειψαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Κάρλος Σάινθ να φέρει το 1-2 στην ομάδα.

Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε δεόντως στην Ιταλία, με τους tifosi να κάνουν το δικό τους πάρτι στους δρόμους. H Ferrari είναι ένα εθνικό ζήτημα στη γειτονική μας χώρα και η απόδοσή της στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι άκρως σημαντική. Μετά τον αγώνα ο Λεκλέρ τόνισε τη σημασία αυτής της νίκης, με την ιταλική ομάδα να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτησή της.

GP Μπαχρέιν 2022

Η Ferrari είναι μία ομάδα με πλούσια ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κι έχει θεσπίσει τα δικά της έθιμα. Μετά από κάθε νίκη, η σημαία της σηκώνεται στην είσοδο του εργοστασίου της. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά το θρίαμβο στο Μπαχρέιν, η σημαία κυμάτιζε έξω από το Μαρανέλο.

Το έθιμο αυτό γίνεται κάθε φορά που οδηγός της ιταλικής ομάδας κατακτά νίκη στη Formula 1 και διατηρείται μέχρι σήμερα. Η τελευταία φορά που είδαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο ήταν το 2020 όταν ο Σαρλ Λεκλέρ είχε κατακτήσει τη νίκη στο Virtual GP Βιετνάμ, στο πλαίσιο του επίσημου πρωταθλήματος eSports της Formula 1.

Συνολικά, πέρασαν 910 ημέρες από τότε που ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τη νίκη στο GP Σιγκαπούρης πίσω στο 2019. Εκείνη τη σεζόν η Ferrari είχε κατακτήσει τρεις νίκες, ωστόσο στο Μαρανέλο σήκωσαν τέσσερις σημαίες με το σήμα της εταιρείας. Ο λόγος είναι επειδή στο GP Καναδά, ο Φέτελ είχε τερματίσει στην 1η θέση, όμως ποινή 5 δευτερολέπτων τον έριξε πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον στα τελικά αποτελέσματα. Απόφαση που είχε αμφισβητηθεί από τους Ιταλός.

Για το 2022, η Ferrari διά στόματος Σαρλ Λεκλέρ στοχεύει σε 5 νίκες μέσα στη χρονιά. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ή αν θα δούμε περισσότερες σημαίες να κυματίζουν στο Μαρανέλο φέτος. Η πρώτη απάντηση θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο 25-27 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το GP Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Τζέντα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!