Formula 1: Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων του πρωταθλήματος

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων του πρωταθλήματος
Η Formula 1 δεν παίρνει ανάσα με τον επόμενο αγώνα να έρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η σεζόν που ξεκίνησε σήμερα με το GP Μπαχρέιν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα έχει τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Formula 1. Το πρωτότυπο πρόγραμμα περιλαμβάνει 23 αγώνες, αλλά προς το παρόν έχουν μείνει 22, μετά τη ματαίωση του GP Ρωσίας. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι θα υπάρξει αγώνας που θα αντικαταστήσει το ρωσικό γκραν πρι στο καλεντάρι, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Το πρωτάθλημα της Frormula 1 συνεχίζει με φόρα μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν και χωρίς ανάσα όλος ο οργανισμός θα περάσει από το νησί του Περσικού Κόλπoυ στην ενδοχώρα της Σαουδικής Αραβίας. Εκεί θα διεξαχθεί το 2ο στην ιστορία Grand Prix της μεσανατολικής χώρας στην πίστα της Τζέντα, το 3ήμερο 25-27 Μαρτίου.

Στη συνέχεια το «τσίρκο» της Formula 1 θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι μέχρι την Αυστραλία, για το γκραν πρι στη Μελβούρνη, το 3ήμερο 8-10 Απριλίου. Ακολουθεί μία εβδομάδα ανάπαυση και η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και στην πίστα της Ιμολα για τον GP Εμίλια Ρομάνια, το 3ήμερο 22-24 Απριλίου. Αν σας θυμίζουν κάτι οι ημερομηνίες, την Κυριακή 24 Απριλίου εορτάζεται το Ορθόδοξο Πάσχα. Στην Ίμολα θα έχουμε και τον πρώτο από τους τρεις Sprint αγώνες της σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων

GP Σαουδικής Αραβίας
25-27 Μαρτίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 20:00

GP Αυστραλίας
8-10 Απριλίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 08:00

GP Εμίλια-Ρομάνια*
22-24 Απριλίου
Ώρα έναρξης Ελλάδας): 16:00

* Οι ώρες του Sprint Αγώνα και των υπόλοιπων περιόδων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!