Μπακογιάννης στο Gazzetta: «Η Αθήνα θα πάρει τη θέση που της αξίζει»

Μπακογιάννης στο Gazzetta: «Η Αθήνα θα πάρει τη θέση που της αξίζει»
Στο περιθώριο της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας για τη Γραμμή 4 του Μετρό, ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο Gazzetta για τις παρεμβάσεις και τα έργα υποδομών που γίνονται στην πρωτεύουσα.

Ως τη «στιγμή της Αθήνας» χαρακτηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης την έναρξη των έργων για τη γραμμή 4 του Μετρό. Το τμήμα Α (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) έχει μήκος 12,8 χλμ., περιλαμβάνει 15 σταθμούς και αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία σε 8 έτη. Οι πρώτοι μετροπόντικες θα φθάσουν εντός του έτους σε Άλσος Βεΐκου και Γουδή και αναμένεται να αρχίσουν τη διάνοιξη των σηράγγων στις αρχές του 2023.

Μιλώντας στο gmotion by gazzetta, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η πρωτεύουσα είναι «μία πόλη σε μετάβαση», λόγω των παρεμβάσεων που γίνονται αλλά και των έργων που προγραμματίζονται να επόμενα έτη. Παρά το διεθνώς αρνητικό κλίμα από τον Πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Μπακογιάννης υποστηρίζει ότι η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων στο Gazzetta:

«Επιμένω ότι αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας. Και το λέω γιατί είμαστε μία πόλη σε μετάβαση. Αφενός ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αφετέρου το Υπουργείο Υποδομών και η κυβέρνηση υλοποιούν μεγάλες, γενναίες παρεμβάσεις που έχουν αργήσει πάρα πολλά χρόνια. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρά τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον πλανήτη. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Αθήνα θα πάρει τη θέση που της αξίζει».

Κώστας Μπακογιάννης

Κατά την εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ζητήθηκε από τον κ. Μπακογιάννη να σχολιάσει τις αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων στα Εξάρχεια για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην περιοχή. «Κάποιοι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν το σταθμό, λες και υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οι ζωές των κατοίκων στα Εξάρχεια να εργαλειοποιούνται και να κρατούνται ως όμηροι. Θα είμαστε εκεί σε διαβούλευση με όλους τους μονίμους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!