O Φέτελ αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους μετά την κατακραυγή

O Φέτελ αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους μετά την κατακραυγή
Οι αντιδράσεις της κυπριακής και της ελληνικής ομοσπονδίας προς την FIA έφεραν άμεσο αποτέλεσμα.

Η μεγάλή απροσεξία του Σεμπάστιαν Φέτελ και των συνεργατών του να τοποθετήσουν στο κράνος που χρησιμοποιεί ο Γερμανός στις δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ειρήνη, τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA, στην οποία απαίτησε την άμεση απόσυρση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού, αλλά και την επιβολή ποινής τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, επιστολή τόσο στην παγκόσμια ομοσπονδία όσο και στον ίδιο τον Γερμανό απέστειλε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Ύστερα από αυτές τις κινήσεις, άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο από την Aston Martin F1 όσο και από τον Φέτελ, καθώς εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η επίμαχη σημαία θα αφαιρεθεί από το κράνος του Γερμανού οδηγού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου δημιουργεί θέματα στη Formula 1. Το 2006, ο νικητής του Τουρκικού GP, Φελίπε Μάσα, έλαβε το τρόπαιό του από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που ήταν τότε ο η ηγέτης του. Η κίνηση αυτή των Τούρκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της FIA, που επέβαλε πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων στους διοργανωτές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!