Αποκαλύφθηκε το Mazda CX-60 PHEV

Αποκαλύφθηκε το Mazda CX-60 PHEV

Αποκαλύφθηκε το Mazda CX-60 PHEV
Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Πρεμιέρα για τη Mazda με ένα πολύ σημαντικό νέο μοντέλο για τους στόχους της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο λόγος για το CX-60 PHEV, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας για τη Γηραιά Ήπειρο.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό μοντέλο που έχει παρουσιάσει η ιαπωνική μάρκα για πάνω από μια δεκαετία αλλά και το ισχυρότερο που έχει παρουσιάσει γενικότερα.

Η νέα ναυαρχίδα της Mazda κουβαλάει πληθώρα τεχνολογιών και παρουσιάζει το επόμενο βήμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo. Αποκλειστικά «Made in Japan» και έχοντας τις ρίζες του στην ιαπωνική κληρονομιά, το CX-60 PHEV παρουσιάζει περαιτέρω τις ιδέες του Kaichou - ένα στοιχείο το οποίο αναμειγνύει διαφορετικά υλικά και υφές, όπως το ξύλο σφενδάμου, το δέρμα νάπα, μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα και λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς φυσικά και το Musubu – την τέχνη του δεσίματος που αποτέλεσε την έμπνευση για μια ειδικά λεπτομερή ραφή στον πίνακα οργάνων.

Mazda CX-60 PHEV

Η επεξεργασία της επένδυσης από ξύλο σφενδάμου αντανακλά την ιαπωνική αισθητική του Hacho – μία ασύμμετρη ισορροπία ή σκόπιμη ανομοιομορφία. Τα διαφορετικά σχέδια και τα νήματα των υφασμάτων ανταποκρίνονται με ευαισθησία στις αλλαγές του φωτός, δημιουργώντας - μέσα από μια ιαπωνική τεχνική ραφής που ονομάζεται Kakenui - «κρεμαστές ραφές» με κενά μεταξύ των υφασμάτων επένδυσης, αποκαλύπτοντας μια γεύση από το υλικό που βρίσκεται από κάτω.

Mazda CX-60 PHEV

Οι ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες έχουν βελτιστοποιηθεί για να εξυπηρετήσουν την οδηγική εμπειρία Jinba-Ittai και - περισσότερο από ποτέ - να καλύψουν τις ατομικές ανάγκες του οδηγού. Το πρωτοποριακό Mazda Driver Personalization System θα αναγνωρίζει τον επιβάτη που θα καθίσει στη θέση του οδηγού και θα προσαρμόζει αυτόματα το χώρο του – τη θέση του καθίσματος, το τιμόνι, τους καθρέφτες, ακόμη και τις ρυθμίσεις ελέγχου ήχου και κλιματισμού – ώστε να ταιριάζει στη σωματική διάπλασή του και στις προσωπικές του προτιμήσεις.

Mazda CX-60 PHEV

Το Mazda CX-60 PHEV εφοδιάζεται με σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύ στα 327 PS/241 kW και ροπή της τάξης των 500 Nm, καθιστώντας το CX-60 PHEV ως το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 5,8 δευτερόλεπτα ενώ η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου (βάσει WLTP) είναι μόλις 1,5 lt/100 km, ενώ οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 μόνο 33 g/km. Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 km ηλεκτρικής αυτονομίας, εφόσον η ταχύτητά του περιορίζεται κάτω από τα 100 χιλιόμετρα/ώρα.

Mazda CX-60 PHEV

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει τοποθετηθεί μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και όσο το δυνατόν χαμηλότερα εντός του αμαξώματος, πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους στο νέο Mazda CX-60 PHEV, που διεθέτει μόνιμο σύστημα τετρακίνησης.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense της εταιρείας που βοηθάνε τον οδηγό, παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία και στοχεύοντας σε βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από τον Euro NCAP. Το Mazda CX-60 είναι εξοπλισμένο με πολλά νέα συστήματα ασφάλειας: See-Through View - επόμενης γενιάς οθόνη προβολής 360ο, Turn Across Traffic Assist - SBS-R για ανίχνευση πεζών, τήρηση λωρίδας έκτακτης ανάγκης, i-Adaptive Cruise Control (i-ACC) και προειδοποίηση εξόδου οχήματος.

Mazda CX-60 PHEV

Με την κυκλοφορία του CX-60 PHEV, η Mazda κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη στρατηγική της κατεύθυνση να έχει ουδέτερες εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Τα επόμενα χρόνια θα επεκτείνει τη γκάμα της με το MX-30 REV που θα συνδυάζει ηλεκτρική κίνηση πλήρους απασχόλησης με μια περιστροφική γεννήτρια με κινητήρα για να προσφέρει απεριόριστη εμβέλεια. Το 2023, θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, μεγαλύτερο του CX-60 και θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, το Mazda CX-80.

To Mazda CX-60 αναμένεται στην Ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2022.

Mazda CX-60 PHEV

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!