BMW: Το Edge Ecosystem είναι ωδή στην καινοτομία

BMW: Το Edge Ecosystem είναι ωδή στην καινοτομία

BMW: Το Edge Ecosystem είναι ωδή στην καινοτομία
Η BMW απέσπασε το βραβείο Microsoft Intelligent Manufacturing Award 2021 στην κατηγορία Envision.

Η BMW απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο καινοτομίας για το μοναδικό της σύστημα Edge Ecosystem. Το βραβείο είναι το Microsoft Intelligent Manufacturing Award 2021 στην κατηγορία Envision. Το λογισμικό έχει να κάνει με την διανομή, τη διαμόρφωση και τη διαχείριση εφαρμογών μέσω cloud τα οποία σχετίζονται με τις συσκευές edge της Microsoft.

Βασικό πλεονέκτημα του Edge Ecosystem είναι η μείωση της μηχανικής διαχείρισης χιλιάδων συσκευών σε όλο τον κόσμο, ενώ βοηθά στη μείωση του κόστους και την αποφυγή λαθών λόγω διακοπής στην παραγωγή. Το σύστημα χρησιμοποιεί βασικές τεχνολογίες IT προκειμένου οι εξωτερικοί συνεργάτες να μπορούν να ενσωματώνουν τμήματα λογισμικού και υλικού στο σύστημα παραγωγής της BMW από όλο τον κόσμο.

BMW

Το Edge Ecosystem λειτουργεί ήδη σε πολλά σημεία του κόσμου. Στην παραγωγή, είναι συνδεδεμένο με κάμερες και συσκευές προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στον έλεγχο ποιότητας, τη διαχείριση δεδομένων και στην ταχύτατη και ευέλικτη ανταλλαγή μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιείται ακόμα στις πρέσες όπου αναλαμβάνει τη σωστή λίπανση και βελτιώνει το χρόνο αποθήκευσης στα φύλλα μετάλλων.

BMW

Η διαχείριση του συστήματος γίνεται κεντρικά, από την πλατφόρμα cloud η οποία έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση βλάβης μιας συσκευής μέσα σε λίγα λεπτά να την αντικαταστήσεις με άμεση φόρτωση των δεδομένων. Σημαντικό στοιχείο είναι και η αναβάθμιση των συστημάτων η οποία γίνεται μέσω cloud χωρίς να χαθεί χρόνος με την απλή εγκατάσταση ενός λογισμικού πύλης σε μια συσκευή edge. Το BMW Group Edge Ecosystem θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στη μελλοντική παραγωγή όπως επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!