Kia Sportage: Το ιδανικό SUV για τη γυναίκα

Kia Sportage: Το ιδανικό SUV για τη γυναίκα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Kia Sportage: Το ιδανικό SUV για τη γυναίκα
Το νέο SUV της κορεατικής φίρμας αναδείχθηκε ως το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο από κριτική επιτροπή που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Το νέο Kia Sportage κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία «Family SUV» στα βραβεία Women’s World Car of the Year (WWCOTY). Η κριτική επιτροπή 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 40 χώρες εξέτασε τα πιο σημαντικά οικογενειακά SUV που κυκλοφόρησαν το 2021 και ανέδειξε το μοντέλο της κορεατικής φίρμας ως το καλύτερο όλων.

Στην κριτική επιτροπή ψήφιζε μέχρι πρότεινος, η αείμνηστη Αριάδνη Γερασιμίδου. Πλέον τη χώρα μας εκπροσωπεί η Χριστίνα Σταθάκη. Το Sportage που απέσπασε το βραβείο δοκιμάστηκε μαζί με ακόμη 64 μοντέλα από την κριτική επιτροπή του WWCOTY σε έξι κατηγορίες: «Οικογενειακό SUV», «Urban Model», «Large Car», «Luxury SUV», «Performance Car» και «4X4».

Kia Sportage

Το SUV βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική της κορεατικής φίρμας, με όφελος στην πρακτικότητα, την οδική συμπεριφορά και τη δυνατότητα φιλοξενίας υβριδικών εκδόσεων. Το Kia Sportage χαρακτηρίζεται από αδρές εξωτερικές γραμμές, που στόχο έχουν να μεταφέρουν την ταυτότητα του μοντέλου στην επόμενη γενιά ενώ ταυτόχρονα θα αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του. Το ολοκαίνουργιο Sportage είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ του κύριου παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της Kia στην Κορέα, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Η πέμπτη γενιά Sportage είναι διαθέσιμη με μια πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων εκδόσεων που περιλαμβάνει 48V τις mild hybrid (MHEV) με σύστημα 48V και τις full hybrid (HEV), έως την κορυφαία plug-in hybrid (PHEV) που φορτίζει την μπαταρία της σε εξωτερική πηγή. To νέο Sportage είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας.

H κριτική επιτροπή του WWCOTY θα δοκιμάσει τώρα το ολοκαίνουργιο Sportage και τους πέντε άλλους νικητές των κατηγοριών πριν αποκαλύψει το «Καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!