Η Bentley Continental GT έχει τη δική της συλλογή βραβείων

Η Bentley Continental GT έχει τη δική της συλλογή βραβείων

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Bentley Continental GT έχει τη δική της συλλογή βραβείων
Το πολυτελές V8 grand tourer της βρετανικής φίρμας γράφει τη δική του ιστορία και ήδη στο 2022 έχει καταφέρει να κατακτήσει συνολικά τρία βραβεία.

Το 2022 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Bentley. Η ιστορική φίρμα είδε την Continental GT να κατακτά τρία σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και «Καλύτερο Αυτοκίνητο», σε τρεις διαφορετικές χώρες.

Στις ΗΠΑ, το «Robb Report» απένειμε στην Continental GT τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022». Αυτή είναι η τρίτη συνολικά φορά που το μοντέλο κατακτά το βραβείο αυτό στη χώρα από τότε που κυκλοφόρησε το 2004. Η διαδικασία ανάδειξης του καλύτερου αυτοκινήτου είναι απλή. Τα 178 μέλη της κριτικής επιτροπής, συντάκτες και αναγνώστες του «Robb Report», αξιολόγησαν τα υποψήφια αυτοκίνητα σε πέντε κατηγορίες: Εμφάνιση, απόδοση, πολυτέλεια και άνεση, χρηστικότητα και ειδικά κριτήρια σε περίπτωση ισοψηφίας, όπως το «wow-factor» και η συλλεκτική αξία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μία διήμερη δοκιμή, στη Νάπα της Καλιφόρνια και στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα. Συνολικά 10 μοντέλα ήταν υποψήφια για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022».

Bentley Continental GT

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μοντέλο κέρδισε τον τίτλο ως το «Καλύτερο High-End Coupé» από το περιοδικό «WhatCar?» στα επίσημα βραβεία του. Συγκεκριμένα το περιοδικό ανέφερε: «Ο συνδυασμός οδηγικής απόλαυσης, συνολικής εμπειρίας για οδηγό και επιβάτες και γενικότερης παρουσίας της Continental GT, απλά είναι ασύγκριτος. Αναρωτιόμαστε, αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας πιο ξεχωριστός τρόπος να μετακινηθείτε - αμφιβάλλουμε σοβαρά».

Bentley Continental GT

Το τρίτο βραβείο που κατέκτησε η Continental GT για το 2022 ήταν στη Γερμανία. Το βρετανικό μοντέλο κέρδισε την πολυτελή κατηγορία στα βραβεία «Best Cars» του περιοδικού «Auto Motor und Sport». Συνολικά, πάνω από 100.000 αναγνώστες ψήφισαν σε 12 διαφορετικές κατηγορίες επιλέγοντας από συνολικά 386 μοντέλα, για να αναδείξουν τον τελικό νικητή.

Η τρίτη γενιά της Continental GT αντιπροσωπεύει την επιτομή του βραβευμένου σχεδιασμού και της μηχανικής καινοτομίας των κουπέ μοντέλων της Bentley. Πληθώρα επιλογών στα μηχανικά σύνολα και περισσότερες από ποτέ χρωματικές επιλογές καθιστούν το grand tourer πιο ξεχωριστό από ποτέ. Σύμφωνα με την ίδια τη βρετανική φίρμα, οι μοναδικές διαμορφώσεις του μοντέλου φτάνουν συνολικά τις 56 δισεκατομμύρια. Επιπλέον όπως επιβεβαίωσε η φίρμα, συνολικά πάνω από 85.000 Continental GT έχουν κυκλοφορήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!