Τέλος εποχής για εμβληματικές Lotus

Τέλος εποχής για εμβληματικές Lotus

Τέλος εποχής για εμβληματικές Lotus
H Lotus έκλεισε μια πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία της, με τρία πολύ σημαντικά μοντέλα να σταματούν να παράγονται.

Η Lotus ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή των Elise, Exige και Evora, κι έτσι έβαλε τέλος σε μια πλούσια ιστορία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Elise παρουσιάστηκε πίσω στο 1996 και το τελευταίο μοντέλο που πέρασε στην παραγωγή ήταν μια κίτρινη Sport 240 Final Edition. Η συγκεκριμένη Elise ήταν η υπ’αριθμόν 35.124 που βγήκε από το εργοστάσιο από της βρετανικής φίρμας.

Η Lotus Exige παρουσιάστηκε πίσω στο 2000 και μέχρι σήμερα πέρασαν στην παραγωγή συνολικά 10.497 μονάδες. Το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο ήταν η έκδοση Cup 430 Final Edition σε χρώμα πράσινο.

Η Lotus Evora είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας, καθώς πέρασε στην παραγωγή το 2009. Η παραγωγή της σταμάτησε στις 6.117 μονάδες, με την τελευταία Evora να είναι μια γκρι GT430 Sport.

Lotus

Ο συνολικός αριθμός των παραπάνω μοντέλων ανήλθε στα 51.738. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή των τελευταίων 26 ετών κάλυψε σχεδόν το 50% της συνολικής παραγωγής της Lotus στα 73 χρόνια ιστορίας της. Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η βρετανική φίρμα, η γραμμή παραγωγής θα αντικατασταθεί από νέες εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή της Emira - του τελευταίου μοντέλου της Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης. H Lotus στοχεύει ο ετήσιος αριθμός παραγωγής της Emira να ανέρχεται στις 5.000 μονάδες.

Η Lotus επιπλέον έχει κατασκευάσει 9.715 αυτοκίνητα για άλλους πελάτες, όπως η Tesla και η General Motors (νυν μέλος της Stellantis).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!