Η εντυπωσιακή αεροδυναμική της Lotus Emira (vid)

Η εντυπωσιακή αεροδυναμική της Lotus Emira (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η εντυπωσιακή αεροδυναμική της Lotus Emira (vid)
Η Lotus Cars δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον video για το νέο της supercar.

H Emira είναι το μοντέλο που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της Lotus Cars. Από τη μία σηματοδοτεί το restart του εμβληματικού brand κι από την άλλη, αποτελεί το τελευταίο της δημιούργημα που παίρνει ώθηση από κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το video που σας παραθέτουμε δεν εστιάζει στο κινητήριο σύνολο, ούτε στις επιδόσεις που φλερτάρουν με τα 290 χιλιόμετρα/ώρα τελικής ταχύτητας και επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα μέσα σε 4.5 δευτερόλεπτα.

Εστιάζει στην αεροδυναμική της απόδοση, στοιχείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν μιλάμε για supercars και που συνήθως, βοηθά σημαντικά και στην εντυπωσιακή εμφάνιση για την οποία μπορεί να περηφανεύεται η Lotus.

Για αυτό το εξαιρετικά αποδοτικό αεροδυναμικά μοντέλο, μιλάει ο Ρίτσαρντ Χιλ, ο υπεύθυνος μηχανολογίας της βρετανικής μάρκας. Αναλύει το περίφημο «Lotus Dynamics». Το πως το σμιλευμένο αμάξωμα της Emira επιτρέπει την ιδανική ροή αέρα γύρω της, το πως αυτή… «αναπνέει» και παράγει εντυπωσιακές τιμές κάθετης δύναμης, οι οποίες την «καρφώνουν» στο δρόμο.

Δείτε περισσότερα πατώντας play στο ενδιαφέρον video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!