Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Suzuki S-Cross (vid)

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Suzuki S-Cross (vid)

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Suzuki S-Cross (vid)
H Suzuki παρουσίασε το νέο της SUV ονόματι S-Cross το οποίο έρχεται ανασχεδιασμένο και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η Suzuki πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου S-Cross, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την γκάμα των ήπια υβριδικών της μοντέλων με την τεχνολογία strong hybrid. Το SUV της ιαπωνικής φίρμας αναμένεται από το επόμενο έτος στην ευρωπαϊκή αγορά. Το S-Cross διαθέτει φιλικές προς το περιβάλλον οδηγικές επιδόσεις και προηγμένα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Suzuki, Σιγκέρου Αογιάμα, δήλωσε στην παρουσίαση του S-Cross: «Γεμάτο αυτοπεποίθηση, με προηγμένα συστήματα ασφαλείας και εντυπωσιακές επιδόσεις. Το νέο S-Cross είναι ένα SUV που κατέχει αυτά τα τρία χαρακτηριστικά σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο».

Suzuki S-Cross

Η σχεδίαση του S-Cross μαρτυρά τη δυναμική φιλοσοφία της Suzuki. Στο εμπρός μέρος έχουμε τη μεγάλη μάσκα σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, τους προβολείς LED υψηλής φωτεινότητας 3 σημείων και τα τετραγωνισμένα προστατευτικά φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών. Όλα τα παραπάνω ενισχύουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου. Επιπλέον λεπτομέρειες ασημί χρώματος σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου στοχεύουν στην απομνημόνευσή του με την πρώτη ματιά.

Το εσωτερικό του οχήματος χαρακτηρίζεται από τρισδιάστατη σχεδίαση που ταιριάζει στον χαρακτήρα ενός σύγχρονου SUV. Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι ιδιαίτερα ευέλικτος ώστε να υποστηρίξει πληθώρα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Η πανοραμική ηλιοροφή με το μεγάλο άνοιγμα ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόλαυση κάθε διαδρομής.

Suzuki S-Cross

Στην παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του οχήματος, ο Πρόεδρος της Suzuki, Τοσιχίρο Σουζούκι δήλωσε: «Στην Ευρώπη, όλα τα επιβατικά μας αυτοκίνητα είναι ήπια υβριδικά και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα μας με stronghybrid οχήματα από το επόμενο έτος».

Το νέο Suzuki S-Cross έρχεται με νέες τεχνολογίες στα κινητήρια σύνολα.Με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Booster Jet 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, η Suzuki στοχεύει στη δυναμική απόδοση του SUV. Tο σύστημα τετρακίνησης All Grip Select, η οθόνη ηχοσυστήματος 9 ιντσών αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας Suzuki Safety Support προσθέτουν μια νότα διασκέδασης και μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης κατά την οδηγική εμπειρία.

To σύστημα Strong Hybrid

Suzuki S-Cross

Στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους, το νέο S-CROSS θα διατίθεταιεπίσης και ως Strong Hybrid και με ακόμα πιο αναβαθμισμένα και προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας (connectedservices). Το νέο stronghybrid σύστημα της Suzuki συνδυάζει έναν νέο κινητήρα βενζίνης με μία μονάδα γεννήτριας κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto GearShift, AGS). Υποστηρίζει δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής οδήγησης (με ανενεργό κινητήρα) για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Ακόμα και σε χαμηλές στροφές, ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να εκκινήσει και να επιταχύνει ομαλά το όχημα, ενώ μπορεί και να τροφοδοτήσει το όχημα από μόνος του (ηλεκτρική οδήγηση με ανενεργό κινητήρα) κατά τη διάρκεια της έναρξης της κίνησης. To ίδιο μπορεί να συμβεί τόσο σε κανονική πορεία αλλά και στην όπισθεν, για αθόρυβη λειτουργία και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος είναι η τοποθέτηση της γεννήτριας MGU στην πλευρά εξόδου του κιβωτίου AGS, ένα σύστημα μετάδοσης που αλλάζει αυτόματα τις χειροκίνητες σχέσεις και λειτουργεί τον συμπλέκτη.

Suzuki S-Cross

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη λειτουργία Standard και τη λειτουργία Eco. Στη λειτουργία Standard, η γεννήτρια MGU υποστηρίζει συχνότερα τον κινητήρα για δυναμικότερη οδήγηση, ενώ στη λειτουργία Eco ενεργοποιείται συχνότερα το σύστημα ηλεκτρικής οδήγησης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Το νέο stronghybrid σύστημα θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το επόμενο έτος, πρώτα στο μοντέλο Vitara και, στη συνέχεια, στο S-Cross.

Suzuki S-Cross

Το νέο Suzuki S-Cross θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Suzuki Magyar στην Ουγγαρία και θα πωλείται στη Λατινική Αμερική, την Ωκεανία και την Ασία, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ευρώπη στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!