Η Αναστασία είναι 7. Και χρειάζεται την βοήθειά μας για να τα εκατοστίσει

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Η Αναστασία είναι 7. Και χρειάζεται την βοήθειά μας για να τα εκατοστίσει

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον αγώνα μιας οικογένειας από την Καλαμάτα για να δώσει σε ένα 7χρονο κορίτσι την ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή.

Η Αναστασία είναι 7 ετών. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι αυτή που της βάζει ένας όγκος στον εγκέφαλο. Η οικογένειά της ξέρει ότι η ελπίδα της Αναστασίας να κερδίσει τη ζωή της περνά μέσα από την μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας στις ΗΠΑ για νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας της.

Η Αναστασία ζει στην πόλη της Καλαμάτας. Πηγαίνει στην Β’ τάξη του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Εδώ και μερικές εβδομάδες στην πόλη της Καλαμάτας έχει δημιουργηθεί ένα κύμα αλληλεγγύης, το οποίο ξεκίνησε από τους κουμπαράδες των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου και απλώθηκε στην πόλη. Στην Καλαμάτα συναντάς πλέον συχνά έναν κουμπαρά «για την Αναστασία». Τόσο συχνά, που οι γονείς του κοριτσιού έγραψαν στις 25 Οκτωβρίου αυτό το μήνυμα:

«Όλο αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα, πραγματικά μας ξεπερνά, είναι για εμάς πηγή δύναμης και ελπίδας για αυτό που βιώνουμε και που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκτός από ένα τεράστιο ευχαριστώ, έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποια πράγματα, μιας και νοιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργίσιμη. Η συνήθης αντιμετώπιση της νόσου, έχει χαμηλά προγνωστικά. Έχουμε έρθει σε επαφή με τρία ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν της Αναστασίας, στο Τέξας, στο Κόλουμπια της Νέας Υόρκης που ηγείται ο Έλληνας νευροογκολόγος κ. Ζαχαρούλης και στην Κολωνία. Ήδη έχει αποσταλεί το ιστορικό της και περιμένουμε απαντήσεις. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία. Έχουμε υποβάλει φάκελο στον ΕΟΠΥ και περιμένουμε απαντήσεις. Θα πάμε σε όποια έρευνα και σε όποια θεραπεία κριθεί από τους ειδικούς η πιο κατάλληλη. Από στιγμή σε στιγμή θα χρειαστεί να φύγουμε στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε ούτε το ακριβές ποσόν ούτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Γι αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου. Όλα συνέβησαν αστραπιαία και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις ζωής, οι οποίες δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να παρθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το κορίτσι μας. Οι διαδικασίες για τον ερανικο λογαριασμό έχουν ξεκινήσει και θα έχουμε απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είναι τα πάντα ξεκάθαρα και διαυγή, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα δεδομένα. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η θετική σας ενέργεια, η αγάπη σας και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Ηλίας Τριανταφυλλάκης & Ξένια Πρεζεράκου».

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε, κι είναι αυτός:

Τα ακριβή στοιχεία του ατομικού ερανικού λογαριασμού, για τη μικρή μας και πολυαγαπημένη Αναστασία, που εγκρίθηκε σήμερα, είναι:

Ονομα Δικαιούχου: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

IBAN: GR0202602600000840101956591

BIC: ERBKGRAAXXX

Και αυτή είναι η σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook για την ενίσχυση της προσπάθειας που κάνει η οικογένειά της για να δώσει σε αυτό το κορίτσι την ευκαιρία να παλέψει για να κερδίσει τη ζωή.

Δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία για την ανθρωπιά των αναγνωστών του gazzetta· την ανθρωπιά μας. Το ποσό που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για να καλύψει τα έξοδα είναι πολύ μεγάλο, φτάνει τα 700.000 ευρώ. Ποιος μπορεί να πει στον Ηλία και την Ξένια ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουν για το παιδί τους; Ποιος θα τους πει ότι δεν γίνεται; Ποιος να τους πει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο για να πλησιάσουν έστω λίγο πιο κοντά στην ημέρα που η κόρη τους θα έχει πάρει πίσω τη ζωή της;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.