Ο Πογέτ οδήγησε την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από 10 χρόνια (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Ο Πογέτ οδήγησε την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από 10 χρόνια (pics & vids)

bet365

Η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα του Γκουστάβο Πογέτ, επικράτησε με 2-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ιστορία έγραψε ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ καθώς οδήγησε την ομάδα του, Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, έπειτα από 10 χρόνια.

Ο σύλλογος της Χιλής επικράτησε με 2-0 της της Ατλέτικο Νασιονάλ, στην τελευταία αγωνιστική για την φάση των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης κι έτσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 9 βαθμούς, πίσω από την Αργεντίνος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο Γκουστάβο Πογέτ οδήγησε την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια! Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν το 2011, με τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι στην τεχνική ηγεσία.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο Νασιονάλ ο 53χρονος Ουρουγουανός προπονητής, τόνισε τη σημασία της πρόκρισης αλλά και το πόσο περήφανος αισθάνεται για τους παίκτες του.

«Το γεγονός ότι για τόσο πολύ καιρό ο σύλλογος δεν μπορούσε να είναι στη φάση των "16" δείχνει πόσο δύσκολο είναι. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, το άξιζαν και δούλευαν σκληρά γι' αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκουστάβο Πογέτ μετά την πρόκριση της ομάδας του.

 

Τελευταία Νέα