Ισνάλδο στο gazzetta.gr για ΑΕΚ, Sudamericana, Κρέσπο και το χρέος που θέλει να ξεπληρώσει στην Ελλάδα

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ισνάλδο στο gazzetta.gr για ΑΕΚ, Sudamericana, Κρέσπο και το χρέος που θέλει να ξεπληρώσει στην Ελλάδα

bet365

Ήρθε στην Ελλάδα για τον Αστέρα ως μια σπουδαία μεταγραφή. Έφυγε «χωρίς να πιάσει». Σήμερα είναι πρωταγωνιστής στον ιστορικό θρίαμβο της Ντεφένσα με την κατάκτηση του Σουνταμερικάνα και αυτό το χρωστάει κατά κάποιον τρόπο στους Αρκάδες. Ο Εουχένιο Ισνάλδο στο gazzetta.gr!

Πριν λίγες μέρες, ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Ερνάν Κρέσπο, γράφει τη δική του ιστορία και ως προπονητής.

Με την Ντεφένσα κατέκτησε το Σουνταμερικάνα, μετά την επικράτηση με 3-0 επί της Λανούς.

Πρωταγωνιστής σ' αυτό το προφανές επίτευγμα για το σύλλογο, ο Εουχένιο Ισνάλδο. Ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης, μέσω του gazzetta.gr, θυμάται το πέρασμά του από την Ελλάδα, μίλησε για τον Κρέσπο, ο οποίος του έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, ενώ θα είναι για πάντα ευγνώμον στους Αρκάδες, καθότι η εμπειρία στην Τρίπολη τον έκανε τον παίκτη και τον άνθρωπο που είναι σήμερα.

Από το μυαλό του δεν βγαίνει η νίκη επί της ΑΕΚ με 2-0, εξήγησε το λόγο που δεν ήρθε στην Ενωση και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για να ξεχρεώσει ένα χρέος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό το απίστευτο επίτευγμα. Είχα ήδη κατακτήσει έναν τίτλο με την Νιούελς Ολ Μπόις, αλλά παίζοντας ελάχιστα ματς. Τώρα είχα περισσότερο σημαντικό ρόλο», είπε αρχικά στο gazzetta.gr για την ιστορική επιτυχία της Ντεφένσα και συνέχισε:

«Είναι ο πρώτος τίτλος της ομάδας και είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό το να ξέρω ότι τόσο εγώ όσο κι αυτή η ομάδα θα μείνουμε στην ιστορία του συλλόγου για πάντα».

Πως είναι ο Κρέσπο ως προπονητής κι ως άνθρωπος;

«Πρώτα απ' όλα ο Κρέσπο είναι ταπεινός και απλός άνθρωπος. Ως προπονητής, μας δίνει απλές οδηγίες, μας εμπιστεύεται ώστε να δίνουμε το καλύτερό μας. Εκείνος μού έδωσε όλη την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν μιλώντας μου και ζητώντας μου να παίζω ελεύθερα, χωρίς φρένα. Μου έδωσε την ευκαιρία ξεκινώντας με σε σημαντικά ματς στο Copa Libertadores και στο Copa Sudamericana. Χρησιμοποιήθηκα ως μέσος, ως αριστερός μπακ και ως αριστερός εξτρέμ».

Πιστεύατε ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι τόσο σπουδαίο;

«Καταφέραμε κάτι που δεν είχε προηγούμενο. Αμέσως μετά την καραντίνα, πιστεύαμε στους εαυτούς μας, θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, ήμασταν πολύ σίγουροι για τις ικανότητές μας και ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Κρέσπο είναι ένας πολύ συναισθηματικός προπονητής, οπότε πριν τον αγώνα μας είπε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα, να σκεφτούμε την οικογένειά μας και να απολαύσουμε αυτούς τους μοναδικούς τους αγώνες, επειδή θα ήταν μοναδικοί».

Παίξατε και κόντρα στον Φερνάντο Μπελούστσι, άλλος ένας παίκτης που αγωνίστηκε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

«Ναι, τον αντιμετωπίσαμε στον τελικό. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, πολύ σημαντικός για την ομάδα του και έχει παίξει επίσης στην Νιούελς όπως κι εγώ».

Πως θυμάσαι το πέρασμά σου από την Ελλάδα (18 ματς και 1 ασίστ με τον Αστέρα);

«Θυμάμαι ότι ο Αστέρας είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να παίξω στην Εύρωπη, θα είμαι για πάντα ευγνώμον γι' αυτό».

Ο καλύτερός σου συμπαίκτης στην Τρίπολη;

«Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα στον Αστέρα είναι ο Ματίας Ιγκλέσιας, ο αρχηγός. Είναι πολύ αγαπητός εκεί, με βοήθησε πολύ, οπότε έχω τις καλύτερες αναμνήσεις απ' αυτόν».

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες;

«Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα ήταν ο Αραούχο που έπαιζε για την ΑΕΚ τότε, τα πήγε σπουδαία πετυχαίνοντας πολλά γκολ».

Γιατί δεν κατάφερες να αποδείξεις την αξία σου;

«Πιστεύω ότι δεν οφείλεται σ' ένα πράγμα. Δεν ήταν εύκολο να βρω τον καλύτερό μου εαυτό αλλά και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν. Όμως, είμαι ευγνώμον για την εμπειρία γιατί αυτή με μετέτρεψε στον παίκτη και στον άνθρωπο που είμαι σήμερα».

Είχες προπονητές τους Βεργέτη και Παντελίδη. Μήπως δεν σε χρησιμοποίησαν σωστά;

«Ξεκίνησα με τον πρώτο που ανέφερες, ο οποίος έμεινε για λίγα ματς και μετά μέχρι το τέλος της σεζόν είχαν τον δεύτερο. Υποθέτω ότι μπορώ να πω μόνο ότι δεν έδειξα το καλύτερό μου, δεν μετανιώνω για κάτι».

Πριν τον Αστέρα, σε ήθελε και η ΑΕΚ. Σωστά;

«Ναι, η ΑΕΚ με ήθελε αλλά δεν ολοκληρώθηκε το deal γιατί οι δύο σύλλογοι δεν ήρθαν σε συμφωνία».

Ποιο είναι το ματς που θα θυμάσαι για πάντα από την Ελλάδα;

«Οι καλύτερες αναμνήσεις μου από την Ελλάδα, είναι απ' ένα ματς με την ΑΕΚ όπου νικήσαμε 2-0. Ξεκίνησα στο ματς και έπαιξα πολύ καλά, η ατμόσφαιρα επίσης ήταν πολύ καλή... Οπότε αυτή είναι η καλύτερή μου ανάμνηση».

Θα έλεγες «ναι» σε μια ενδεχόμενη πρόταση από την Ελλάδα;

«Ναι, φυσικά, θα ήθελε να επιστρέψω στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει θέση στην καρδιά μου, θα ήταν ωραίο να παίξω εκεί ώστε να ξεχρεώσω ένα χρέος».

 

Τελευταία Νέα