Ζε Ρομπέρτο: «Ο Ρονάλντο ξενυχτούσε όλο το βράδυ και μετά ήταν θηρίο στην προπόνηση»

Gazzetta team
Τις εμπειρίες από την συνύπαρξη του με μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών μοιράστηκε ο Ζε Ρομπέρτο.

Στα 46 του χρόνια, έχει σώμα που θα ζήλευαν και 20άρηδες. Ο Ζε Ρομπέρτο, με λαμπρή θητεία σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου, μοιράστηκε τις εμπειρίες του με μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, στο κανάλι του «TyC Sports» στο YouTube.

«Του Ρονάλντο του άρεσαν τα ξενύχτια. Έβγαινε και ερχόταν την άλλη μέρα για προπόνηση και το έκανε χωρίς σχεδόν να έχει κοιμηθεί. Ήταν απίστευτο, έπινε μερικά ποτά, αλλά την επόμενη μέρα προπονούταν σαν θηρίο» θυμάται για το «Φαινόμενο».

«Ο Ροναλντίνιο είχε μια ντισκοτέκ στο ίδιο του το σπίτι. Αλλά εγώ προτιμούσα να μην πηγαίνω» επισήμανε ο Ζε Ρομπέρτο για τον άλλοτε σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Παρ' ότι εκείνη η Βραζιλία είχε πολύ ταλέντο, δεν έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου. «Ήταν η καλύτερη εθνική ομάδα. Εγώ, ο Ροναλντίνιο, ο Κακά, ο Ρονάλντο, ο Αντριάνο... Αλλά όλη την ημέρα το ξενοδοχείο μας γεμάτο κόσμο. Δεν είχαμε συγκέντρωση» εξηγεί για την αποτυχία της Σελεσάο στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου έδωσε τις τελευταίες του παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Από τον Ζιζού δεν θα ξεχάσει ποτέ τον τελικό του Μουντιάλ του 1998, τον οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο της Βραζιλίας. «Εκείνη την ημέρα, ο Ζιντάν έκανε το καλύτερο ματς που έχω δει από έναν ποδοσφαιριστή» είπε για το σόου του Ζιντάν, με τα δύο γκολ στο 3-0 της Γαλλίας επί της Βραζιλίας που έστεψε παγκόσμιους πρωταθλητές τους Τρικολόρ.

Όσο για την εμπειρία του στην Ρεάλ; «Ήταν ένα σοκ. Κοιτούσες τους παίκτες, όλους με κοστούμια... Χρειάστηκε να πάω σε ένα εμπορικό κέντρο να αγοράσω ρούχα για να μην ντρέπομαι» αποκάλυψε, αποκαλώντας «μοντέλο» τον Φερνάντο Ρεδόντο και λέγοντας για τον Αργεντινό ότι «ήταν ο καλύτερος αμυντικός μέσος με τον οποίο έχω παίξει. Η κλάση του, το αριστερό του πόδι...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Ζε Ρομπέρτο (δεν) έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

Η συγκλονιστική ομιλία του Ζε Ρομπέρτο πριν το αντίο (vid)