«Την Τρίτη σταμάτησαν οι προπονήσεις στην Ιαπωνία, μπάλα ξανά από τον Ιούνιο»

«Την Τρίτη σταμάτησαν οι προπονήσεις στην Ιαπωνία, μπάλα ξανά από τον Ιούνιο»

bet365

Ο Ελληνοαυστραλός ασίσταντ και πρωταθλητής Ιαπωνίας, Άρθουρ Πάπας, εξηγεί στο gazzetta.gr την κατάσταση που επικρατεί στη Γιοκοχάμα, αλλά και το lock down που εφαρμόστηκε πριν από τρεις μέρες. Πως αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του, η συνεργασία με τον Άγγελο Ποστέκογλου και το πλάνο για απόλυτα κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Γιοκοχάμα Μαρίνος, ολοκλήρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο την εποποιία της στην Ιαπωνία κατακτώντας έπειτα από 15 χρόνια το πρωτάθλημα σημειώνοντας 10 νίκες στα τελευταία 11 ματς (10-1-0).

Αξίζει να σημειωθεί πως διέθετε περιορισμένο μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας, παίζοντας ωστόσο το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην ασιατική χώρα με κατοχή μπάλας και φουλ επιθετικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και ο... πολύς Πεπ Γκουαρδιόλα υποκλίθηκε στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Γιαπωνέζικου συλλόγου.

Στον πάγκο της Γιοκοχάμα βρίσκεται ο Άγγελος Ποστέκογλου, με τον Άρθουρ Πάπας να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του. Ο τελευταίος θεωρείται στην Αυστραλία, ως επόμενος μεγάλος προπονητής της χώρας, έχοντας επιδείξει στα 40 του αξιοσημείωτες διακρίσεις.

Ο Ελληνοαυστραλός ασίσταντ με αφορμή όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με τον κορονοϊό και τις παρενέργειες στο ποδόσφαιρο μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η Ιαπωνία, αλλά και το ποδόσφαιρο της χώρας βιώνει τούτη την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Kόουτς πως είναι η κατάσταση στην Ιαπωνία; Πότε αναμένεται να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα;

«Στην Ιαπωνία το πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ σε ότι αφορά το ασιατικό Champions League ανεστάλη στις 19 Φεβρουαρίου μετά την διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής. Μολονότι όλες οι διοργανώσεις σταμάτησαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά μέχρι τις 7 Απριλίου.

Πλέον, υπάρχει ένα διάστημα 14 ημερών όπου περιμένουμε ενημέρωση για το πότε θα συνεχίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά και για πόσο θα παραμείνουμε στην απομόνωση. Στην παρούσα φάση από την ενημέρωση που έχουμε το νωρίτερο για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα είναι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Ασφαλώς η υγεία και η ασφάλεια του καθενός είναι τα πιο σημαντικά. Το ποδόσφαιρο σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Ελπίζω μέσα από την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε να σωθούν πολλές ζωές».

Πως προετοιμάζονται πλέον οι παίκτες; Έχετε διαμορφώσει κάποιο ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και προπόνησης;

«Όπως προανέφερα οι παίκτες μας σταμάτησαν να προπονούνται αυτή την εβδομάδα, αλλά ήδη έχουν λάβει ατομικά προγράμματα προπονήσεων, στοχεύοντας να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση, την στιγμή που φτιάχνουμε μια πλατφόρμα διαδικτυακής επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές μας, όπως επίσης και υλικό που αφορά στην τακτική της ομάδας προκειμένου να μπορούμε να βελτιωθούμε σε ατομικό, αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Είναι μια περίοδος πρόκλησης για όλους, αλλά μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί και να βελτιωθούμε σε μια σειρά κατηγοριών».

Πως είναι η καθημερινότητα σου στο σπίτι εν μέσω κορονοϊού;

«Έχουμε περάσει σε μια φάση όπου πλέον μένουμε στο σπίτι και βγαίνουμε έξω μόνο για γυμναστική ή να ψωνίσουμε. Η ζωή είναι αρκετά ήρεμη. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος πως εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που έχω, μπορώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, είτε μέσω ανάγνωσης, είτε παρακολουθώντας διαδικτυακά σεμινάρια, βλέποντας αγώνες και τσεκάροντας μέρος της δουλειάς που έχουμε ήδη ολοκληρώσει μέσα στο 2020».

Τούτη είναι η δεύτερη σεζόν σου στην πρωταθλήτρια Γιοκοχάμα. Πως σου φαίνεται ως εμπειρία να εργάζεσαι στην Ιαπωνία;

«Για μένα η δουλειά δεν έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά απλά δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα ανεξάρτητα από από το πότε ακολουθεί η επόμενη αναμέτρηση.

Σε γενικές γραμμές είναι μια απολαυστική περίοδος, από την στιγμή που κοιτάζουμε διαρκώς να βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό μας μοντέλο και έχοντας αυτό τον έξτρα χρόνο δίχως τα ματς από εβδομάδα σε εβδομάδα μας επιτρέπει να εστιάσουμε στα σημεία κλειδιά που προσπαθούμε να εξελιχθούμε προκειμένου να γίνουμε πιο κυριαρχικοί και δυναμικοί στο ποδόσφαιρο που παίζουμε».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Άγγελο Ποστέκογλου;

«Eίναι μεγάλη τιμή να δουλεύω για τον Ange και να συνεργαζόμαστε. Ο Ange είναι ένας προπονητής τον οποίο έψαχνα για πολλά χρόνια λόγω του ποδοσφαιρικού του οράματος, για την σταθερή επιτυχία που έχει σημειώσει σε όλη την καριέρα του, δίχως μάλιστα να έχει κάνει κανένα συμβιβασμό στα πιστεύω του.

Για μένα ο Ange, διαθέτει ανθρώπινες αξίες που αντηχούν σε μένα. Έτσι, το να βρίσκομαι σε θέση όπου μπορώ συνεχώς να μαθαίνω και να εξελίσσομαι δίπλα σε έναν σπουδαίο προπονητή, να αποτελώ κομμάτι στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ασίας και να ζω καθημερινά το πάθος μου με κάνει να αισθάνομαι ευγνώμων και ευλογημένος για όσα ζω».

 

Τελευταία Νέα