Ντάριο Μπενεντέτο: Με μάτι που γυαλίζει και άγρια ψυχή... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντάριο Μπενεντέτο: Με μάτι που γυαλίζει και άγρια ψυχή... (pics & vids)

bet365

Αντιδραστικός, μέχρι τέλους. Άνθρωπος που δεν το έβαλε κάτω ακόμα κι αν η μοίρα τον έριξε στο έδαφος. Παιδί γεννημένο για να παίξει στη Μπόκα. Ένας «ψυχρός δολοφόνος» όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή. Ο Ντάνιο Μπενεντέτο δεν πήρε το Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά η τρέλα του κέρδισε τις εντυπώσεις...

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπιλμπάο – Χιρόνα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το ύψος του, ο τρόπος που κινείται, η σβελτάδα του, η συμμετοχή του στις φάσεις για γκολ, το ξεπέταγμά του, το εντυπωσιακό τελείωμα στις ευκαιρίες για γκολ, όλα αυτά κάνουν τους αμυντικούς που τον αντιμετωπίζουν να σκέφτονται πως ανάμεσά τους έχουν συνεχώς μια... αλεπού, ικανή να σκοράρει ανά πάσα στιγμή.

Ο Ντάριο Μπενεντέτο, σκόραρε και στον πρώτο και στον δεύτερο φετινό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, συνολικά πέτυχε πέντε γκολ στη διοργάνωση μαζί και με τα τρία τέρματα στην Παλμέιρας στα ημιτελικά, ενώ, το δεύτερο κομμάτι του 2018 είναι εκείνο μέσα από το οποίο προσπάθησε να ξαναβρεί τα πατήματά του, τα γκολ, την όρεξή του, τη φόρμα του και ν' αποδειχθεί χρήσιμος για την αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς, έχοντας επιστρέψει το καλοκαίρι από τον σοβαρότατο τραυματισμό της ρήξης χιαστών που υπέστη τον Νοέμβρη του 2017...

Φέτος, έχασε και την ευκαιρία να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, στην οποία βρέθηκε τον Οκτώβρη του περασμένου έτους για να παίξει δίπλα στον Λιονέλ Μέσι, αλλά η τύχη του επιφύλαξε πολύ άσχημο παιχνίδι με τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και την ανάγκη να περάσει αρκετούς μήνες μακριά από το γήπεδο με πολύ σκληρή δουλειά ώστε να επανέλθει και να φτάσει στο σημείο να χαρακτηριστεί ο... Mr.Copa Libertadores για όσα «φρέσκα» συνέβησαν στην Αργεντινή μέχρι και το σήριαλ των δύο τελικών με τη Ρίβερ Πλέιτ.

Με τον χαμό της μητέρας του, για την οποία έμαθε αφότου ολοκλήρωσε ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο οποίο μάλιστα η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο είχε βρεθεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον νεαρό Ντάριο, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και ν' αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ο Μπενεντέτο έπρεπε να... μεγαλώσει απότομα.

Έχασε για λίγο καιρό τον εαυτό του, σταμάτησε το ποδόσφαιρο, παράτησε το σχολείο, πήγε να δουλέψει με τον πατέρα του από μικρή ηλικία για να τα βγάλει πέρα, ενώ, όταν δεν βοηθούσε στην οικοδομή, προσπαθούσε να παίξει μουσική μαζί με τον αδερφό του, ώστε να ξεχνιέται και να καταπιαστεί με πράγματα που θα τον έκαναν να μην βυθίζεται στον πόνο για τον χαμό της μητέρας του.

Η οικογένειά του, τον ώθησε ξανά στο ποδόσφαιρο, τον πίεσε και τον έκανε να σκεφτεί πως ίσως θα ήταν καλό να... ξεσκονίσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και όλα πήραν το δρόμο τους. Δύσκολα, μεν, αλλά βρήκαν το μονοπάτι που ήθελε ν' ακολουθήσει ο Μπενεντέτο.

Το τατουάζ «Esto es Boca» στο κορμί του, η τρέλα για την ομάδα της οποίας τη φανέλα φοράει από το 2016 και μάλιστα, η... κάψα του να παίξει στο «Μπομπονέρα» με αποτέλεσμα να δεχθεί μεγάλη μείωση του μισθού του αλλά και να βάλει κι ένα εκατομμύριο δολάρια από την τσέπη του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής από την Κλαμπ Αμέρικα, αποτέλεσαν προσωπικές του απαντήσεις για το στόχο που είχε θέσει.

Και αυτός ο άνθρωπος, οδήγησε τη Μπόκα στην κατάκτηση του 66ου τίτλου της ιστορίας της, το 2017, ενώ μέσα σε αυτό το έτος, πέτυχε 23 γκολ σε 25 παιχνίδια, δηλαδή σκόραρε 0,92 φορές σε κάθε ματς της ομάδας!

Μετά τη ρήξη χιαστών και την πολύ όμορφη δήλωση πως «η μητέρα μου είναι η δύναμή μου και όποτε τη θυμάμαι προσπαθώ να χαμογελώ και να συνεχίζω στα δύσκολα», όπως την αναφέρει σε τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε για τη Μπόκα Τζούνιορς, ο Ντάριο Μπενεντέτο πάλεψε πολύ, έφτασε στην πηγή δίχως όμως να πιει νερό στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά παρ' όλα αυτά, ξέρει πως τα πάντα είναι στο χέρι του.

Η σχέση του με τους οπαδούς του συλλόγου που... περνούσε συνεχώς από το ζεστό στο κρύο και τούμπαλιν είναι στην καλύτερή της φάση, ο ίδιος αισθάνεται πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά, γεμίζει αυτοπεποίθηση και στόχος είναι μονάχα η συνέχιση του ονείρου που ζει στο «Μπομπονέρα»...

 

Τελευταία Νέα