Τζον Φαν'τ Σχιπ: Οι συμμετοχές των παικτών που είχε βασικούς με Μολδαβία και γιατί έχει άδικο για τον Φορτούνη (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τζον Φαν'τ Σχιπ: Οι συμμετοχές των παικτών που είχε βασικούς με Μολδαβία και γιατί έχει άδικο για τον Φορτούνη (poll)

bet365

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ απέδωσε τη μη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη ως βασικού με τη Μολδαβία στο γεγονός ότι δεν αγωνίζεται συνέχεια βασικός στον Ολυμπιακό, όμως ασχέτως αριθμών και χρόνων συμμετοχής ο Ολλανδός δεν έχει δίκιο...
Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις
Ο Ολλανδός τεχνικός επιχειρώντας να αποδώσει με την δική του οπτική το γιατί δεν ήταν βασικός στο Ελλάδα - Μολδαβία ο Φορτούνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι πάντα βασικός στον Ολυμπιακό (αναφέρεται στο τελευταίο χρονικό διάστημα προφανώς). Έχει λοιπόν το ενδιαφέρον του να δούμε τις περιπτώσεις παικτών που χρίστηκαν βασικοί στο συγκεκριμένο ματς και πόσο χρησιμοποιήθηκαν στις ομάδες τους το τελευταίο διάστημα. Να τονιστεί πως ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό είχε 59 λεπτά στο 2-0 με την Ομόνοια, έπαιξε πολύ λίγο στη ρεβάνς του 0-0 και είχε δύο 45λεπτα πρωταθλήματος με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ, όπου είχε 1 γκολ και 1 ασίστ αντίστοιχα. Αρχικά να θυμίσουμε την 11άδα και τις αλλαγές στο ματς αυτό της Ελλάδας με τη Μολδαβία:
Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (70' Φορτούνης), Μπακασέτας και Παυλίδης (83' Φούντας).
Στη συνέχεια να δούμε τους παίκτες που από αυτό το σχήμα δεν ήταν διαρκώς βασικοί στις ομάδες τους:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος της Αλάνιασπορ με τη Ρίζεσπορ εκτός έπαιξε 5 λεπτά και στα άλλα ήταν βασικός. Στο ματς που μπήκε αλλαγή αντικατέστησε στο 85' τον Σιώπη.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Από τρία ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας μπήκε αλλαγή στον αγώνα. Ήταν βασικός με Λαμία χωρίς να βγάλει 90λεπτο και αποβλήθηκε με τον Ατρόμητο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ δεν ήταν βασικός με τον Βόλο. Εκεί έπαιξε 27 λεπτά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ: Με τη νέα του ομάδα, την Κολωνία, έχει παίξει δύο ματς ως αλλαγή. Ειδικότερα 28 λεπτά με την Αρμίνια Μπίλεφελντ και 24 με τη Μπορούσια Μενγκενγκλάντμπαχ.
ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Στα τελευταία 4 ματς της Αλάνιασπορ στο πρωτάθλημα δεν ήταν βασικός σε ένα. Με τη Ρίζεσπορ ως αλλαγή αγωνίστηκε 26 λεπτά.
Ξέχωρα από το γεγονός πως το επιχείρημα του Ολλανδού για το γεγονός ότι ο Φορτούνης δεν είναι πάντα βασικός αποδομείται στην περίπτωση του Λημνιού για παράδειγμα, που το τελευταίο διάστημα στην Κολωνία δεν ήταν στο αρχικό σχήμα των Γερμανών στις συμμετοχές του εκεί αλλά με τον Φαν'τ Σχιπ είναι βασικός στην Εθνική, υπάρχει και η στατιστική και αγωνιστική πραγματικότητα. Για να την δούμε λοιπόν:
- Κόντρα στη Σλοβενία ο Φαν'τ Σχιπ είχε δύο εξάρια στο κέντρο του στο βασικό σχήμα, Ζέκα και Κουρμπέλη και μπροστά τους την τριάδα Λημνιού, Μάνταλου, Μπακασέτα και φορ τον Παυλίδη. Τελικό σκορ 0-0.
- Απέναντι στο Κόσοβο με βασικό τον Φορτούνη: ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έφτιαξε τη φάση με το 0-1 με τη μπαλιά στον Κουλούρη για να βγει από εκεί η μπάλα στον σκόρερ Λημνιό. Η Εθνική κέρδισε τον αγώνα με 2-1.
- Βασικός ο Φορτούνης στο φιλικό με την Αυστρία: σκόραρε το μοναδικό γκολ της Ελλάδας στην ήττα της με σκορ 2-1.
- Φτάνουμε φυσικά στο ματς με τη Μολδαβία όπου χρειάστηκε ένα πέναλτι (και μία αποβολή) που πήρε ο Παυλίδης για να... ξεκλειδώσει η αντίπαλη άμυνα και να βγει το τελικό 2-0. Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι ο Φορτούνης το τελευταίο διάστημα όποτε χρίζεται βασικός στην Εθνική είτε δημιουργεί είτε σκοράρει, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Κακά τα ψέματα η Εθνική μας δεν έχει δύο ή τρεις... Φορτούνηδες.
Προφανώς ο Φαν'τ Σχιπ ως καθ' ύλην αρμόδιος έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει τα πρόσωπα και τα σχήματα της Ελλάδας ανάλογα με τις συνθήκες και τον αντίπαλο. Να έχει τη δική του... ιεραρχία ανάλογα με τις θέσεις των παικτών.
Πλην όμως δεν γίνεται να αποδίδει τη μη χρησιμοποίηση ενός παίκτη ως βασικού με την Εθνική επειδή δεν παίζει συνέχεια βασικός στην ομάδα του. Ανεξάρτητα με το unfair που κάνει (σαν να υποδεικνύει στον Μαρτίνς το τι να κάνει με τον Φορτούνη, κάτι που όταν ένιωσε πως το έκανε ο Σιόβας προς εκείνον ο Φαν'τ Σχιπ τον... σταμάτησε από την Εθνική) θα πρέπει μετά να εξηγεί για παράδειγμα γιατί δεν παίζει βασικός ο Μπουχαλάκης, που είναι βασικός στον Ολυμπιακό. Ή άλλα σχετικά παραδείγματα παικτών.
Ο Φαν'τ Σχιπ δεν έχει δίκιο διότι ένας σύλλογος δεν είναι σαν την Εθνική. Σε μία Εθνική που δεν έχει στο υπάρχον της ρόστερ πολλά ιδιαίτερα ικανά δημιουργικά χαφ χρειάζονται παίκτες με το... απρόβλεπτο στοιχείο του Φορτούνη. Σε μία Εθνική που δημιουργικά και επιθετικά δεν έχει την τεράστια ποιότητα, της είναι σχεδόν απαραίτητος ένας τέτοιος παίκτης. Στην Εθνική λοιπόν συμπερασματικά πρέπει να παίζουν οι καλύτερες μονάδες και αυτές που μπορούν να κάνουν την καλύτερη δουλειά του προπονητή. Και επειδή θα έχουμε μπροστά μας και άλλα παιχνίδια μένει να φανεί η συνέχεια της διαχείρισης του ρόστερ της Ελλάδας από τον Ολλανδό τεχνικό.
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.
Loading...
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα