Ισπανία - Γαλλία: Η ηγετική ομιλία του Πογκμπά στα αποδυτήρια (vid)

Κώστας Τόπας
Ο Πολ Πογκμπά, λίγο πριν οι δύο ομάδες βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον λόγο στα αποδυτήρια και προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του, προκειμένου η Γαλλία να επιβληθεί της Ισπανίας, στον τελικό του Nations League.

Γαλλία και Ισπανία οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του τελικού του Nations League, χωρίς σκορ. Η εικόνα των «τρικολόρ» στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ικανοποιητική και γι' αυτό ο Πολ Πογκμπά προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

Ο 28χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βλέποντας τα κατεβασμένα κεφάλια των συμπαικτών του πήρε τον λόγο και τους έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν στο τέλος της αναμέτρησης, να βγουν νικητές απέναντι στην Ισπανία.

«Πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Ολα ξεκινάνε από πίσω και καταλήγουν μπροστά. Κερδίζουμε την μπάλα και κάνουμε επίθεση. Ναι, πρέπει να τρέξουμε αρκετά, έχουν παίκτες με ποιότητα. Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να τους πληγώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Πάμε», ήταν τα λόγια του, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να τον ακούνε προσεκτικά.

Μετά το τέλος της ομιλία του Πογκμπά, η Γαλλία βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο κι έκανε πράξη τα λεγόμενα του έμπειρου άσου της, επικρατώντας με 2-1 της Ισπανίας.

@Photo credits: Video Screen