Παναχαϊκή - Ιωνικός 0-1: Απέδρασε με «buzzer beater» από την Πάτρα ο Ιωνικός (vid)

Gazzetta team
Σ' ένα ματς που τα είχε όλα, νεύρα, ένταση ακόμα και οπαδούς (!) ο Ιωνικός ξέφυγε με την πολυπόθητη νίκη από την έδρα της Παναχαϊκής με «buzzer beater» του Ομάρ!

Σε ένα παιχνίδι που όπως διαπιστώθηκε κι από την τηλεοπτική μετάδοση, διεξήχθη υπό την παρουσία φιλάθλων (!), ο Ιωνικός κατάφερε να ξεφύγει με το διπλό (0-1) χάρη στο γκολ του Ομάρ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα! Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οπαδοί των δύο ομάδων παρά τις απαγορεύσεις παρακολουθήσαν κανονικά το παιχνίδι από τις εξέδρες....

Στο πρώτο ημίχρονο τόσο η Παναχαϊκή όσο και ο Ιωνικός δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Η μοναδική αξιόλογη ήταν αυτή στα 75 δευτερόλεπτα αγώνα, όταν ο Κάστρο πήρε μια κεφαλιά αλλά η προσπάθεια του κατέληξε στην αγκαλιά του Κολοβούρη. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και η ένταση ήταν μόνα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Ιωνικός μπήκε πιο δραστήριος και αναζητούσε το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να περιορίσουν την ομάδα της Νίκαιας ενώ στο 54’ λίγο έλειψε να πετύχουν αυτοί το 1-0. Παρ' όλα αυτά το σουτ του Αραβίδη, κατέληξε ελάχιστα άουτ κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου οκτώ λεπτά, καθώς υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ενώ μάλιστα κάποιοι οπαδοί εισήλθαν και στον αγωνιστικό χώρο! Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Ψύλλος έδωσε συνέχεια στο ματς και ο Ιωνικός κατάφερε με «buzzer beater» να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο!

Ο Σταμόπουλος ανέτρεψε τον Κάστρο σε ευνοϊκή θέση και ο Μπρίτο ανέλαβε την εκτέλεση. Ο έμπειρος άσος του Ιωνικού εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι αυτή στη συνέχεια χτύπησε στον Κολοβούρη. Ο Ομάρ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Μετά από αυτή τη νίκη ο Ιωνικός σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. Η Παναχαϊκή από την άλλη έμεινε στους εννέα βαθμούς και στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Παναχαϊκή (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Πατάπης, Πλιάτσικας, Ανάκογλου, Μουστακόπουλος, Γιούσης, Μπάτροβιτς (58’ Τσερούτ), Κουσκουνάς, Αραβίδης.

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Γκρούντιγκερ, Παπαγεωργίου (46’ Ματσούκας), Τσιριγώτης, Τιεντσό, Κόρμπος (61’Νιασέ), Μουστάκης (46’ Φουρτάδο), Μανάλης, Κουϊρουκίδης