Ξάνθη - Ιωνικός 1-0: Πρώτη νίκη για τους Ακρίτες στο 98' με χρυσή αλλαγή τον Καπνίδη

Gazzetta team
Ξάνθη - Ιωνικός 1-0: Πρώτη νίκη για τους Ακρίτες στο 98' με χρυσή αλλαγή τον Καπνίδη

bet365

Με γκολ του Καπνίδη στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη επικράτησε του Ιωνικού με 1-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παρθενικό της τρίποντο στο πρωτάθλημα της Super League 2 πανηγύρισε η Ξάνθη. Σε ένα μέτριο ματς με λιγοστές ευκαιρίες, οι Ακρίτες επικράτησαν του Ιωνικού (1-0) με γκολ στο 98' από τον Καπνίδη, ο οποίος αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή, έχοντας περάσει στο ματς στο 89'. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Νικαιώτες, οι οποίοι στην πρεμιέρα είχαν περάσει με το διπλό από την Κρήτη επί του Εργοτέλη.

Το ματς από το ξεκίνημα δεν είχε καλό ρυθμό, με αρκετές διακοπές και μια αναγκαστική αλλαγή από τον Ιωνικό καθώς ο Κόρμπος αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Τιεντσέ μόλις στο 7'. Στο 22' η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Παπάζογλου, έπειτα από σέντρα του Έμπερτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ιωνικός απάντησε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Τιεντσέ σούταρε και η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι του Μπέντο.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν στις καθυστερήσεις ο Μάναλης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά. Το δεύτερο μέρος δεν είχε μεγάλες στιγμές, ενώ υπήρξε και μια πεντάλεπτη διακοπή λόγω έντασης μεταξύ των διαπιστευμένων στις εξέδρες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 69' για την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, την οποία είχε η Ξάνθη με κεφαλιά του Παπάζογλου έπειτα από σέντρα του Στάθη.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ωστόσο στο όγδοο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από σέντρα του Γκαρσία, ο Καπνίδης (που είχε περάσει ως αλλαγή στο 89') βρήκε δίχτυα και έδωσε την πρώτη νίκη στην Ξάνθη, υποχρεώνοντας παράλληλα τον Ιωνικό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Πόποβιτς): Μπέντο, Τσαμούρης (77' Γκαρσία), Γιούρμαν, Θυμιάνης, Θ. Παπάζογλου (89' Καπνίδης), Τάτος, Σιατραβάνης (77' Μυστακίδης), Στάθης, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ

Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Μουστάκης, Κύργιας, Φουρλάνος, Κόρμπος (7′ Τιεντσέ), Γκοτσούλιας, Μπρίτο (57' Ματσούκας), Μάναλης, Ρόλε, Κάστρο

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα