Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Βαρεθήκαμε να παίζουμε φιλικά, γι' αυτό ο Απόλλων είναι φαβορί για την άνοδο»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Βαρεθήκαμε να παίζουμε φιλικά, γι' αυτό ο Απόλλων είναι φαβορί για την άνοδο»

bet365

Ο Νίκος Παπαδόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του στο gazzetta.gr πριν τη σέντρα της Super League 2! Ποιος είναι ο νέος Απόλλων Σμύρνης, τί πλάνο υπάρχει, τί να περιμένουμε φέτος από την «Ελαφρά Ταξιαρχία»; Όσα θέλετε να ξέρετε από τον πρωτεργάτη αυτής της ομάδας!

Εχει κάτσει στον πάγκο ομάδων όμως οι Ξάνθη, Καβάλα, Παναχαϊκή, Ηρακλής και ΟΦΗ.

Εχει δουλέψει πολύ και σκληρά. Μόνος του, χωρίς βοήθεια περνώντας από τη Γ' και τη Β' Εθνική έφτασε στο σημείο να είναι μέσα στους καλύτερους Έλληνες προπονητές.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος στα 47 του χρόνια έχει μπροστά του μία ακόμα πρόκληση: Να επαναφέρει τον Απόλλωνα στη Super League 1.

Μιλώντας στο gazzetta.gr εξήγησε το τί έχει αλλάξει φέτος στη Ριζούπολη, πώς επέλεξε τους παίκτες του, τί θέλει από την ομάδα του και πως είναι να βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας που δεν κουβαλάει τόσο πολύ κόσμο.

Αρχικά, ο τεχνικός του Απόλλωνα ανέλυσε το πλάνο της ομάδας στο gazzetta.gr:

«Δεν είναι και το πιο ιδανικό να κάνεις τόσες μεταγραφές, όμως, ερχόμενος στην ομάδα είδα ότι υπήρχε έναν αριθμός περίπου επτά παικτών. Πήραμε παίκτες με φιλοσοφία να θέλουν να γίνουν πρωταθλητές, κοινά χαρακτηριστικά και επιθυμία να παίξουν στη Super League 1. Θέλουμε αυτή η ομάδα να έχει συνέχεια. Στόχος μας είναι η άνοδος και να κρατήσουμε τον κορμό για του χρόνου. Κοιτάξαμε να έχουμε καλούς χαρακτήρες και το στιλ παιχνιδιού του ενός να μοιάζει με του άλλου για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη χημεία.

Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή είχαμε ένα πρόβλημα εκεί, αλλά δεν μας ανησύχησε. Είναι λογικό όταν έχεις μία νέα ομάδα να χρειάζεσαι χρόνο. Βασικό επίσης ήταν να φτιάξουμε καλά αποδυτήρια. Και στην προετοιμασία στον Βώλακα και εδώ στην Αθήνα κοιτάξαμε μέσω διάφορων... τρικ να έχουμε ένα καλό team building. Για παράδειγμα υπήρχε μέρα που αφήσαμε την προπόνηση και πήγαμε στον Σχοινιά για ποδοβόλεϊ, άλλη φορά πήγαμε για paint ball ή για μπόουλινγκ. Θα κάνουμε κι άλλα τέτοια events».

Τι άλλαξε ο Απόλλων το καλοκαίρι, στη νοοτροπία, ώστε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να είστε για πολλούς φαβορί;

«Ήδη πολλοί μας έχουν χαρακτηρίσει "φαβορί". Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βελτιώσει πολύ το οργανωτικό κομμάτι, με τη βοήθεια της διοίκησης και του Έκτορα Μονεμβασιώτη, οι συνθήκες στην προπόνηση είναι πολύ καλύτερες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία βάση, στην οποία ο ποδοσφαιριστής θα πηγαίνει κάθε μέρα με όρεξη. Ο παίκτης έρχεται με χαρά τόσο στην Ριζούπολη όσο και στην Παιανία και έχουμε εγκαταστάσεις που βοηθούν και στην αποκατάσταση πέρα από την προπόνηση».

Πως σχολιάζετε ή πως σας επηρεάζει η καθυστέρηση στη σέντρα του πρωταθλήματος; (σ.σ. η συνέντευξη έγινε πριν την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο).

«Υπάρχει ηρεμία, έχουμε καλή ομάδα και το μόνο που θέλουμε είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θέλαμε να έχουμε δράση αυτό το Σαββατοκύριακο. Είμαστε στη 10η εβδομάδα από τις 15/7 όπου ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας. Βαρεθήκαμε να παίζουμε φιλικά».

Μετά τον Ηρακλή και ΟΦΗ, είστε σε μια ομάδα που δεν έχει τόσο κόσμο. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα να φέρετε κόσμο στις εξέδρες, μέσα από το ποδόσφαιρο που θα παίζει ο Απόλλων φέτος;

«Το σίγουρο είναι πως δεν είναι στο DNA μου να είμαι σε ομάδα με λίγο κόσμο. Ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα στη Super League 2 δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από σένα. Εχει να κάνει με το πόσο αργός θα είναι ο αντίπαλος, από την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Οπότε, από τη στιγμή που στόχος είναι η άνοδος, θέλουμε πάνω απ' όλα να παίρνουμε τα αποτελέσματα, παίζοντας φυσικά και καλό ποδόσφαιρο. Εχω δει πως ο Απόλλων έχει κάποιους φιλάθλους που τους θέλουμε κοντά μας και καλό θα είναι να μας στηρίξουν. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε άδειο γήπεδο και διαφορετικό μπροστά σε 2.500. Ευελπιστούμε να είναι στην εξέδρα τόσο αυτοί όσο και φίλοι του ποδοσφαίρου».

Τι σας έπεισε να πείτε «ναι» στην προοπτική του Απόλλωνα. Είναι γνωστό πως οι άνθρωποι της ομάδας σας ήθελαν και παλιότερα.

«Οι συζητήσεις με τον κύριο Μονεμβασιώτη από την αρχή με έκαναν να καταλάβω πόσο πολύ με ήθελαν. Επιμονή, άριστη συμπεριφορά και πίστη με έπεισαν να αποδεχτώ την εν λόγω πρόταση. Ως φιλόδοξος προπονητής που είμαι είχα προτεραιότητα να εργαστώ στη Super League 1. Εχω δουλέψει πολύ, χωρίς τη βοήθεια κανενός για να φτάσω στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας έχοντας περάσει πρώτα από Γ' και Β' εθνική»

Στην κατηγορία είναι κι άλλες ομάδες, με ιστορία και εμπειρία από τη Super League 1 όπως ο ΠΑΣ που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Τί διαφορετικό θα έχετε εσείς ώστε να πετύχετε το στόχο της ανόδου;

«Σίγουρα θα διεκδικήσουν την άνοδο κι άλλες ομάδες αρκετά αξιόλογες. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, έχουμε βάθος και καθόλου προβλήματα. Υπάρχει οικονομική ηρεμία και οργάνωση. Πιστεύουμε στους παίκτες μας και στο τιμ που έχουμε φτιάξει που θα τα καταφέρει να διεκδικήσει την άνοδο. Μπορεί να είναι μόνο 12 ομάδες φέτος αλλά πρόκειται για έναν Μαραθώνιο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει να μπορούμε να διαχειριστούμε με ηρεμία ένα πιθανό κακό αποτέλεσμα. Μακάρι να νικήσουμε σ' όλα τα ματς».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα