Πανιώνιος: Η πορεία του Κόρμπου σε 17 κλικς

Gazzetta team
Πανιώνιος: Η πορεία του Κόρμπου σε 17 κλικς

bet365

Ο εμβληματικός αρχηγός των «κυανέρυθρων» δεν συνεχίζει στην πλατεία και προσπαθήσαμε να «χωρέσουμε» 5,5 χρόνια σε λίγες στιγμές...
Λένε πως η ζωή είναι ένα ταξίδι που ποτέ δεν ξέρεις τον τερματικό σταθμό. Πόσο μάλλον η μπάλα, η οποία όμως προσφέρει συναισθήματα και συγκινήσεις που σε συναρπάζουν. Η σημερινή (30/7) ημέρα δεν είναι σαν τις άλλες. Ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία του Πανιωνίου, που αγαπήθηκε όσο λίγοι από την εξέδρα και τίμησε με το παραπάνω των «κυανέρυθρη» φανέλα βγαίνοντας μπροστά σε κάθε δυσκολία, δεν είναι πια παίκτης της ομάδας.
Μετά από 5,5 χρόνια οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο «διαζύγιο» και αξίζει να θυμηθούμε, μέσα από τον φωτογραφικό φακό, τις... στιγμές του στην πλατεία.

8/1/2015, όταν ανακοινώθηκε

8/1/2015, όταν ανακοινώθηκε

Ντεμπούτο στα Χανιά

Ντεμπούτο στα Χανιά

Πρώτη και τελευταία φορά ως αλλαγή

Πρώτη και τελευταία φορά ως αλλαγή

Το πρώτο «πάρτι» στη Νέα Σμύρνη

Το πρώτο «πάρτι» στη Νέα Σμύρνη

Είσοδος στα play off

Είσοδος στα play off

Το πρώτο γκολ

Το πρώτο γκολ

Στον αγώνα που άγγιξε το... τέλειο

Στον αγώνα που άγγιξε το... τέλειο

Play off αλλά και Ευρώπη

Play off αλλά και Ευρώπη

Οι αλησμόνητες εικόνες με τον Σιώπη

Οι αλησμόνητες εικόνες με τον Σιώπη

Αρχηγός στο Europa League

Αρχηγός στο Europa League

100άρης στα Γιάννινα

100άρης στα Γιάννινα

Πρώτη φορά στους «4» του Κυπέλλου

Πρώτη φορά στους «4» του Κυπέλλου

Ο μόνος ουσιαστικός τραυματισμός που υπέστη

Ο μόνος ουσιαστικός τραυματισμός που υπέστη

Η ρεβάνς της Τούμπας και η σέντρα που δεν έγινε ποτέ

Η ρεβάνς της Τούμπας και η σέντρα που δεν έγινε ποτέ

«Η Ρενάτα μας βλέπει από ψηλά»

«Η Ρενάτα μας βλέπει από ψηλά»

Η πίκρα και η αποθέωση

Η πίκρα και η αποθέωση

Φινάλε στο Περιστέρι

Φινάλε στο Περιστέρι
Στις 8 Ιανουαρίου του 2015 ο Κόρμπος ανακοινώθηκε από τον Πανιώνιο. «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει», σχολίασε τότε μεταξύ άλλων. Σήμερα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως το πέτυχε με το παραπάνω.
Μόλις δύο ημέρες μετά, στις 10 του μηνός, ντεμπουτάρισε με την «κυανέρυθρη» φανέλα κόντρα στον Πλατανιά. Στο 58' αντικατέστησε τότε τον Σιώπη, σε ένα ματς όπου πάντως ο Πανιώνιος ηττήθηκε στα Χανιά με 3-0.
Μάλιστα εκείνο το παιχνίδι είναι και κάπως... ιστορικό, αφού ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ως αλλαγή! Ο έμπειρος χαφ μέτρησε με τον Πανιώνιο 167 συμμετοχές στη Super League, εκ των οποίων 166 ήταν βασικός και στο ντεμπούτο του έπαιξε ερχόμενος από τον πάγκο. Συνολικά τον είδαμε σε 193 παιχνίδια των «κυανέρυθρων», εντός και εκτός συνόρων.
Φινάλε εκείνης της σεζόν (2014/15) και ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ. Χάρις σε ένα ντεμπαράζ θετικών αποτελεσμάτων είχε καταφέρει να ορίζει την τύχη του στη «μάχη» της παραμονής, αλλά δεν ήταν εξασφαλισμένος. Το τελικό 0-0 τον κράτησε και ο αρχηγός έζησε το πρώτο, από τα πολλά, πάρτι που θα βίωνε/πρωταγωνιστούσε στη Νέα Σμύρνη.
Η επόμενη χρονιά (2015/16) ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και ο Πανιώνιος από νωρίς εδραιώθηκε ψηλά. Μόλις έναν χρόνο πριν «πάλευε» για την παραμονή του, όμως στις 3 Απριλίου του 2016 κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 και εξασφάλισε την είσοδό του στα πλέι οφ εκείνης της χρονιάς. Συμμετείχε κανονικά, όμως δεν πήρε, ελέω αδειοδότησης ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».
«Κόφτης» γαρ, δεν του παρουσιάζονταν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ετσι το πρώτο του επίσημο γκολ με τον Πανιώνιο ήρθε σχεδόν δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2016 οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν τότε του Λεβαδειακού με 4-1 και εκείνος βρήκε δίχτυα στο 44΄. Βοιωτός στην καταγωγή και με θητεία στους «πράσινους», δεν το πανηγύρισε.
Λίγο αργότερα έκανε ίσως το κορυφαίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Πανιωνίου. Στις 26 Φεβρουαρίου του 2017 οι «κυανέρυθροι» ήταν...αποδεκατισμένοι για το ματς με τον Ολυμπιακό (π.χ. έλειπαν Μπεν, Γιαννιώτης, Μασούντ, Ρισβάνης και άλλοι), όμως κέρδισαν στο Φάληρο με 1-0, στην πρώτη τους τότε εκτός έδρας νίκη επί των «ερυθρολεύκων» μετά από 1981. Σε εκείνον τον αγώνα ήταν εξαιρετικός.
Μερικούς μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2017, βίωσε την πιο... γλυκιά απώλεια βαθμών στην «κυανέρυθρη» παρουσία του. Ο Πανιώνιος έμεινε εκείνο το απόγευμα 1-1 στον Πλατανιά, όμως με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε για δεύτερη σερί σεζόν την είσοδό του στα πλέι οφ. Με τη διαφορά πως πλέον θα έπαιζε στην Ευρώπη, αφού εξασφάλισε τη σχετική άδεια.
Ο Κόρμπος πλέον είχε «δεθεί» με τον Πανιώνιο, ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του και τον Μάιο του 2017 πρωταγωνίστησε σε ένα αλησμόνητο πάρτι. Το alter ego του στον άξονα, ο Μανώλης Σιώπης, είχε συμφωνήσει να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και μετά το τελευταίο ματς των play off με την ΑΕΚ, έδειχνε ιδιαίτερα φορτισμένος. Ολοι στη Νέα Σμύρνη πανηγύριζαν την έξοδο στην Ευρώπη και ο «κάπτεν» μαζί με τον συμπαίκτη του ανέβηκαν στα κάγκελα και έγινε... χαμός. Η πλατεία... φλέγονταν.
Ηταν 13 Ιουλίου του 2017 όταν ο Πανιώνιος υποδέχθηκε την Γκόρτισα για το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης προκριματικής φάσης του Europa League. Ο Κόρμπος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και σε ευρωπαϊκό ματς, οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν με 2-0, στη ρεβάνς επικράτησαν ξανά (3-2) και πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Ιδιαίτερη ήταν για εκείνον η 18η Σεπτεμβρίου του 2017. Σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» συμπλήρωσε τα 100 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του Πανιωνίου.
Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Πανιώνιος δεν «ανανέωσε» την ευρωπαϊκή του παρουσία, καθώς τον Γενάρη έφυγαν αρκετοί τότε βασικοί του παίκτες. Παράλληλα προσπάθησε να χωρέσει και δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ομως έμεινε εκτός τελικού με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ (3-1), ενώ εκείνος βρήκε δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού.
Τον Νοέμβριο του 2018 έπαθε τον πιο σοβαρό του τραυματισμό ως παίκτης του Πανιωνίου. Ισως και τον μόνο του ουσιαστικό, αφού «έχασε» ελάχιστα ματς. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αποχή δύο μηνών, μετά από 37 ημέρες έπαιξε ξανά!
Η επόμενη χρονιά (2018/19) ήταν μεταβατική στην πλατεία, αλλά οι «κυανέρυθροι» έφτασαν μια ανάσα ώστε να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου. Ολη η σεζόν για τους «κυανέρυθρους» ήταν το παιχνίδι της 27ης Φεβρουαρίου του 2019, στην Τούμπα. Ηταν η ρεβάνς του 2-1 που κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού και με το ίδιο σκορ έληξε το 90λεπτο της Θεσσαλονίκης. Στην παράταση ο Καμαρά ισοφάρισε σε 2-2, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν δις στόχο από το 114' και μετά και πήραν την πρόκριση (4-2). Στον Πανιώνιο διατηρούν πολλά παράπονα από τις τότε αποφάσεις του ρέφερι Σκουλά και μετά από πρωτοβουλία του Κόρμπου, οι παίκτες τους δεν έκαναν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σέντρα μετά το τέρμα που πέτυχε ο Βιεϊρίνια στο 119'.
Και μπήκαμε στο 2020. Ο Πανιώνιος παραμένει χαμηλά και στις 2 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκε από τον Αρη. Σε ανύποπτη στιγμή εκείνος κατευθύνθηκε στο μνημείο των αδικοχαμένων φίλων των γηπεδούχων που βρίσκεται μπροστά στη Θύρα 3, έκανε τον σταυρό του και στη συνέχεια προσκύνησε. Ολο το γήπεδο τον αποθέωσε και μετά τον αγώνα... απλά συγκλόνισε. «Οταν έβγαλε η Ρενάτα το πρόβλημα, οι οπαδοί του Άρη είχαν κρεμάσει πανό για την Ρενάτα. Οπότε από εκεί ψηλά που μας βλέπει τώρα, θα ήθελε και αυτή να το κάνω. Ήταν εκ μέρος όλων των παικτών της ομάδας, όπως τίμησαν την Ρενάτα μας έτσι και εμείς σαν ομάδα κάναμε αυτή τη κίνηση», είπε σχετικά.
Στις 11 Ιουλίου ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό, σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα «τελικού». Οι «κυανέρυθροι» έχασαν με 2-0 και πλέον δεν όριζαν την τύχη τους ενόψει του φινάλε των play out. Ο κόσμος που ήταν έξω από το γήπεδο μπήκε στις εξέδρες και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της διοίκησης. Εκείνος (μαζί με τον Μαξίμοβιτς) πήγαν στο μέρος τους για να τους ηρεμήσουν και τους άκουσε να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Παρά την πίκρα του διαφαινόμενου υποβιβασμού, ήταν η αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει.
Μέχρι που φτάσαμε στις 18 Ιουλίου και το 0-0 που απέσπασαν οι «κυανέρυθροι» στο Περιστέρι δεν ήταν αρκετό για να τους κρατήσει στην κατηγορία, εκτός και αν γίνει αναδιάρθρωση. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε κάτι. Εκείνο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κόρμπου με τη φανέλα του Πανιωνίου και οι τίτλοι τέλους έπεσαν με έναν πικρό τρόπο.