Αρης: Ποιοι παίκτες ήταν σε Limit up και ποιοι σε Limit down στα Playoffs

Αρης: Ποιοι παίκτες ήταν σε Limit up και ποιοι σε Limit down στα Playoffs

bet365

Ο Άρης με την εμφάνιση στην Τούμπα ολοκλήρωσε την επίπονη διαδικασία των play offs και το gazzetta.gr κάνει τον έλεγχο των παικτών του Μίκαελ Ένινγκ.

Η αλήθεια είναι ότι ο έλεγχος επιδόσεων κάθε ποδοσφαιριστή του Άρη στα Playoffs έχει ένα μεγάλο αστερίσκο διότι είναι απαραίτητο να συνυπολογιστούν οι συνθήκες. Γιατί κάθε αγώνας στοιχειοθετεί άνιση μάχη δεδομένου του ότι ο Άρης απέμεινε με 15 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι δύο είναι τερματοφύλακες. Παρόλο αυτά, κάποιοι αξιοποίησαν την ευκαιρία επιβεβαίωσαν την αγωνιστική αξία τους και κέρδισαν… πόντους ενόψει της ερχόμενης χρονιάς. Άλλοι ξέμειναν από δυνάμεις με συνέπεια να μην παρουσιάζουν την ίδια αγωνιστική εικόνα σε σχέση με την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Γιώργος Δεληζήσης: Λάθη και αγωνιστικά αστάθεια (Limit down)

Γιώργος Δεληζήσης: Λάθη και αγωνιστικά αστάθεια (Limit down)

Χαβιέρ Ματίγια: Παίζει χωρίς ανάσες (Limit down)

Χαβιέρ Ματίγια: Παίζει χωρίς ανάσες (Limit down)

Μιχάι Κόρχουτ: Ξεπέρασε τα όριά του (Limit down)

Μιχάι Κόρχουτ: Ξεπέρασε τα όριά του (Limit down)

Χουλιάν Κουέστα: Ο Ισπανός συστήθηκε ξανά… (Limit up)

Χουλιάν Κουέστα: Ο Ισπανός συστήθηκε ξανά… (Limit up)

Πέτρος Μπακούτσης: Ο «μικρός» μπήκε στο πλάνο (Limit up)

Πέτρος Μπακούτσης: Ο «μικρός» μπήκε στο πλάνο (Limit up)

Νίκο Μαρτίνες: Θύμισε κάτι από το παρελθόν (Limit up)

Νίκο Μαρτίνες: Θύμισε κάτι από το παρελθόν (Limit up)
Ο Γιώργος Δεληζήσης ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Άρη στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος αλλά τα Playoffs αποτελούν μια κακή παρένθεση γι’ αυτόν. Είναι προφανές ότι έχει ξεπεράσει τα όριά του σε επίπεδο αντοχών, αυτό έχει επηρεάσει την καθαρότητα της σκέψης στη διάρκεια των αγώνων και οδήγησε σε αρκετά λάθη. Γενικώς η διαδικασία της τελικής φάσης άρχισε άσχημα με το σοβαρό λάθος που έκανε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, τον τραυματισμό του και στη συνέχεια με την τιμωρία του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, λειτουργεί περισσότερο με ξεσπάσματα, πράγμα λογικό για κάθε ποδοσφαιριστή ο οποίος συμπλήρωσε έναν χρόνο στο γήπεδο.
Ο Ισπανός δεν ήταν ποτέ το… τρεχαντήρι, ανέκαθεν λειτουργούσε κατευθυνόμενος της ποδοσφαιρικής ευφυΐας και της ατομικής ποιότητας του, αλλά στα Playoffs δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να τρέξει. Περιόρισε σημαντικό τον αριθμό των χιλιομέτρων που διανύει σε κάθε αγώνα, είναι προφανές ότι εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα ενέργειάς του κι αυτό κρίνεται λογικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι είναι στον… δρόμο για ατομικό ρεκόρ συμμετοχών (σε μία αγωνιστική χρονιά) στην καριέρα του. Είναι πολλές οι περιπτώσεις στη διάρκεια των αγώνων όπου κάνει νόημα στους παίκτες του να χαμηλώσουν το τέμπο του αγώνα καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο.
Με εξαίρεση το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο που έκανε απέναντι στον ΟΦΗ, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη στα υπόλοιπα παιχνίδια. Τούτο έχει λογική εξήγηση καθώς αγωνίζεται με πρόβλημα στο γόνατο, υποβάλλεται σε ενέσεις για να αντέξει τον μίνι αγωνιστικό μαραθώνιο και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10-15 ημέρες. Οι συνθήκες δεν προσφέρουν αυτήν την πολυτέλεια και προς τιμήν του, ο Ούγγρος συνεχίζει να είναι στο χορτάρι. Για τον ίδιο λόγο παίζει και ο Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος έχει πρόβλημα τραυματισμού.
Τρία πιασμένα πέναλτι, διπλάσιος αριθμός καταλυτικών αποκρούσεων… Στον Χουλιάν Κουέστα δεν αποδίδεται απλά ο τίτλος του καλύτερου παίκτη του Άρη στα Playoffs αλλά διεκδικεί κι αυτόν του κορυφαίου στην τελική φάση του Πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας αμφισβητήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς, λίγοι λογάριασαν ότι χρειαζόταν χρόνο για να επανέλθει μετά τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο και στους αγώνες των Playoffs αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ποιότητάς του, έχοντας επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδά του. Καθόλου τυχαία, άλλαξε και η στάση του Άρη απέναντί του σε ότι αφορά το ζήτημα της παραμονής του στην ομάδα καθώς μπήκε σε καθεστώς προτεραιότητας.
Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης επιστρατεύτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο κι ελλείψει άλλων λύσεων στο κέντρο της άμυνας, αλλά ο βαθμός στον πρώτο έλεγχό του είναι υψηλός. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είχε χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της χρονιάς, στην πραγματικότητα δεν ήταν στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου. Με αφετηρία τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκού και με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ (σ. σ. όπου δεν κατάφερε να ξεπεράσει μια κακή στιγμή με τον Φιγκεϊρέδο), τα μηνύματα που έστειλε χαρακτηρίζονται κάτι παραπάνω από θετικά και λογικά μπήκε στο πλάνο της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Υπό συνθήκες κανονικότητας, λογικά ο αγωνιστικός ρόλος του Νίκο Μαρτίνες δεν θα διέφερε αρκετά σε σχέση μ’ αυτόν που είχε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Η έλλειψη παικτών και το γεγονός ότι ο Άρης σχηματίζει με το ζόρι 11αδα, του έδωσε φανέλα βασικού και στον πρόσφατο αγώνα με τον ΟΦΗ έκανε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Συνεχίζει να απέχει από τον παίκτη ο οποίος στη πέρυσι έκανε τη διαφορά στα 15-20 αγωνιστικά λεπτά που έπαιζε, τουλάχιστον όμως θύμισε κάτι από τον Αργεντίνο που γνωρίζαμε από την προϋπηρεσία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.