Oλυμπιακός: Οι 7 Σέρβοι ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν στον Πειραιά (pics)

Oλυμπιακός: Οι 7 Σέρβοι ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν στον Πειραιά (pics)

bet365

Το αφιέρωμα του gazzetta.gr στους Σέρβους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που αγαπήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός είχε πάντα... αδυναμία στους Σέρβους και ειδικά σ' εκείνους που έχουν φορέσει και τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκαν πολλοί παίκτες από την Σερβία και εξ' αυτών 7 αγαπήθηκαν με πάθος από τον κόσμο του Ολυμπιακού και πρόσφεραν πολλά στα χρόνια της παρουσίας τους.

Ο Τζόρτζεβιτς, ο Κοβάσεβιτς, ο Πάντελιτς, ο Σέστιτς, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ίβιτς και ο Γκόγκιτς είχαν και έχουν μοναδική σχέση με τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Μάρκο Πάντελιτς

Μάρκο Πάντελιτς

Ίλια Ίβιτς

Ίλια Ίβιτς

Σίνισα Γκόγκιτς

Σίνισα Γκόγκιτς

Μίλος Σέστιτς

Μίλος Σέστιτς

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Σπουδαίος αμυντικός χαφ με θητεία στη Ραντ και στον Ερυθρό Αστέρα έφτασε στον Ολυμπιακό ως δανεικός το 2014 από το Βέλγιο και την Άντερλεχτ.

Ο Ολυμπιακός θα τον αγοράσει σύντομα και θα παραμείνει για 2,5 σεζόν στην ομάδα. Τον χειμώνα του 2017 θα πάρει μεταγραφή στην Κρίσταλ Πάλας και θα ξεκινήσει μια νεά σελίδα στην καριέρα του στην Premier League.

Παίκτης με προσωπικότητα. Σκληρός και συνάμα έξυπνος. Κατάπινε... χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο και ανέβαζε μέσω του Champions League συνεχώς την... αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Με τον Ολυμπιακό θα παίξει σε 94 παιχνίδια και θα πετύχει 15 γκολ. Δυο από αυτά τα σημειώσε απέναντι στον ΠΑΟΚ, ένα στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ένα στην Τούμπα. Θα σκοράρει και στο Κύπελλο σε προημιτελικό με την ΑΕΚ.

Στον Πειραιά κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Μάρκο έπαιζε για την εξέδρα. Δεινός σκόρερ που είχε παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στον Ηρακλή τη σεζόν 1995-96.

Μετά από καριέρα στη Μπουντεσλίγκα (Χέρτα), στην Ολλανδία (Άγιαξ), με πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στο λιμάνι το 2010.

Απέναντι στον Ολυμπιακό έχει παίξει ως βασικός στην ήττα με 4-0 της Χέρτα για το Europa League. Από το 2010 έως το 2013 φοράει τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Θα κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδος. Με τον Ολυμπιακό θα παίξει σε 51 ματς και θα σημειώσει 27 γκολ.

Δεν είναι ο παίκτης που σκοράρει στα ντέρμπι αλλά "καθαρίζει" τα παιχνίδια με τις επαρχιακές ομάδες. Γρήγορα θα γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού και σε κάθε γκολ του τρέχει προς την Θύρα 7.

Στη δεύτερη του σεζόν στην Ελλάδα πέτυχε καρέ τερμάτων απέναντι στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα.

Άλλο ένα παιδί του Ερυθρού Αστέρα που κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Είναι ο παίκτης για τον οποίο ο Νίκος Αλέφαντος είχε πει στον Σωκράτη Κόκκκαλη ότι "θα ρίξει τα τσιμέντα" στο Καραϊσκάκη και εκείνος θα τον φέρει στον Πειραιά το 1994.

Ντελικάτος παίκτης, σπουδαίος σκόρερ. Σήμα κατατεθέν του η φανέλα με τον σηκωμένο γιακά. Ο Ίλια Ίβιτς θα παίξει στον Ολυμπιακό έως το 1999 σε 138 παιχνίδια και θα σκοράρει 73 φορές.

Θα είναι στην ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή μετά από 10 χρόνια και θα κατακτήσει 3 συνεχόνεμα πρωταθλήματα αλλά και το Κύπελλο του 1999.

Τον Δεκέμβριο του 1997 ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει με 3-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο Ίλια θα πετύχει τα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του, το ένα μάλιστα με το στήθος.

Αργότερα έπαιξε στην ΑΕΚ και σκόραρε κατά του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ. Επέστρεψε μετά από κάποια χρόνια ως τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Ο παππούς πίνει ... χασίς και κόκα». Ο γέρο Γκόγκα θα φτάσει στον Ολυμπιακό από την Κύπρο ως εισήγηση του Μπάγεβιτς τον Δεκέμβριο του 1997.

Πλησίαζε τα 34 και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο και στον Τύπο να πει και να γράψει πως είναι απλά ένας Σέρβος που φέρνει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό.

Ο Γκόγκιτς που είχε κάνει εκπληκτικές σεζόν στην Κύπρο και στην Ανόρθωση θα τους διαψεύσει όλους. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε 118 παιχνίδι και σημείωσε 26 γκολ.

Έπαιξε έως το 2000 και κατέκτησε 4 σερί πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο. Τη σεζόν 1998-99 όπου ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τους "4" του Champions League θα σκοράρει 4 φορές.

Πέτυχε γκολ και στα 2 παιχνίδια με την Πόρτο και σκόραρε με την Κροάσια αλλά και την Γιουβέντους στον προημιτελικό. Αργότερα υπήρξε βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό και τεχνικός της ομάδας Νέων.

Τεράστιος παίκτης με φανταστικό αριστερό πόδι. Έπαιζε δεξιά και στα χαφ και στα εξτρέμ.

Ήταν και αυτός παιδί του Ερυθρού Αστέρα και στον Ολυμπιακό έφτασε τον χειμώνα του 1984 ως "απάντηση" του Νταϊφά στη μεταγραφή του Ζάετς στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1994.

Με την εθνική Σερβίας είχε παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και στο Euro 1984. Στον Ολυμπιακό θα παίξει για 2,5 σεζόν και θα πετύχει μόλις 11 γκολ.

Δεν θα κερδίσει τίτλο με την ομάδα του Πειραιά αλλά θα μείνει στην ιστορία για την απίστευτη τεχνική του, τις φανταστικές ντρίπλες του και το "φαρμακερό" αριστερό.

Έτυχε φανταστικής υποδοχής κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τον Ντάρκο ο κόσμος του Ολυμπιακού τον ήξερε από τα παιχνίδια με τη Γιουβέντους αλλά και αργότερα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Σέρβος επιθετικός θα σκοράρει κατά του Ολυμπιακού τόσο με τη φανέλα της ισπανικής όσο και της ιταλικής ομάδας και θα ρίξει... άγκυρα στο λιμάνι το 2007.

Με τον Ολυμπιακό θα παίξει σε 60 παιχνίδια και θα βρει δίχτυα 31 φορές. Θα κερδίσει 2 συνεχόμενα νταμπλ (2008, 2009).

Ο Ντάρκο θα συνδέσει το όνομα του με τα "διπλά" στο Champions League της περιόδου 2007-08. Θα πετύχει εκτός έδρας γκολ στο "διπλό" της Βρέμης, της Ρώμης ενώ θα βρει δίχτυα και με την Βέρντερ στον Πειραιά.

Στις εγχώριες διοργανώσεις θα σκοράρει κατά της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ αλλά και στο 4-0 (Κύπελλο) κόντρα στον Παναθηναϊκό στον Πειραιά. Είναι η εποχή που ο Ολυμπιακός έχει φορ τον Κοβάσεβιτς και στα δεξιά τον Γκαλέτι και αριστερά τον Τζόρτζεβιτς.

Αργότερα θα αναλάβει διάφορα πόστα στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ξένος ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Από τον Ερυθρό Αστέρα θα βρεθεί στον Πύργο και στον Πανηλειακό της Γ' εθνικής και το 1996 θα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Ελλάδα αφού από το 1996 έως το 2009 θα πάρει 12 ενώ έχει κερδίσει και 5 Κύπελλα Ελλάδος.

Στον Ολυμπιακό θα παίξει 490 παιχνίδια και θα βρει δίχτυα 156 φορές. Στα χρόνια του στην ομάδα θα χάσει μόνο το πρωτάθλημα του 2004.

Πέτυχε σπουδαία γκολ στην καριέρα του. Σημείωσε 8 γκολ κατά του Παναθηναϊκού και 11 κατά της ΑΕΚ ενώ πέτυχε και χατ τρικ στο Champions League στον αγώνα με την Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Ο "Τζόλε" έχει τις περισσότερες συμμετοχές από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη αφού έφτασε στις 76 ενώ με 15 γκολ είναι στην κορυφή και του πίνακα των σκόρερ.

Με τον Γρηγόρη Γεωργάτο συνέθεσε την καλύτερη αριστερά πλευρά που είχε ο Ολυμπιακός στην ιστορία του!