ΑΕΚ: Η πρώτη μέρα της εκδίκασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΑΕΚ: Η πρώτη μέρα της εκδίκασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Gazzetta team
ΑΕΚ: Η πρώτη μέρα της εκδίκασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας

bet365

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ άρχισε το πρωί του Σαββάτου την εκδίκαση της υπόθεσης των ΑΕΚ και Μελισσανίδη για φερόμενη εμπλοκή τους σε εκλογές των ΕΠΣ. Συνέχεια με καταθέσεις από την 1η Ιουνίου.
Άρχισε το πρωί του Σαββάτου η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η «Ένωση» κατηγορείται ότι είχε εμπλοκή σε εκλογική διαδικασία ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Στην εισήγηση του ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου (ο οποίος επί της διαδικασίας δεσμεύτηκε πως θα τοποθετηθεί μετά το πέρας όλης της εκδίκασης της υπόθεσης), γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ αλλά και τον Κώστα Ντάσιο, αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας. Ο νομικός εκπρόσωπος των Δανιήλ και Ντάσιου πάντως εκπροσωπεί και τον Νίκο Αυλωνίτη της ΕΠΣ Σάλας, που επίσης συνδέεται με την υπόθεση.
Από εκεί και πέρα επί της διαδικασίας το προεδρείο της Επιτροπής Δεοντολογίας άρχισε τη δίκη με τον προγραμματισμό των ανθρώπων που είναι να καταθέσουν. Την Τρίτη 1η Ιουνίου (στις 16.30) θα καταθέσουν πέντε άτομα. Μάλιστα για τότε μεταφέρθηκε χρονικά η εκδίκαση που διεκόπη μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων των Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου και των άλλων εμπλεκόμενων με την υπόθεση.
Στις 05/06 στις 10 το πρωί θα καταθέσουν 9 άτομα και στις 07/06 στις 6 το απόγευμα άλλα 5 τον αριθμό. Στις 08.06 (16.30) θα καταθέσουν τρία άτομα και στις 10/06 (16.30) άλλα τέσσερα.
Στις 14/06 (5 το απόγευμα) έχουν κληθεί να μιλήσουν ακόμα επτά άνθρωποι για την υπόθεση ενώ στις 15/06 ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ), Διακοφώτη (αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ) και Παπαχρήστου (άλλοτε στέλεχος της επιτροπής των Εθνικών ομάδων) ενώ θα καταθέσουν πέντε άτομα στο σύνολο εκείνη την ημέρα. Σχετικά με τους μάρτυρες υπεράσπισης αυτοί θα μιλήσουν στις 22/06 (4.30 το απόγευμα). «Οι εγκαλούμενοι δεν θα κληθούν. Όποιος επιθυμεί θα εξεταστεί στις 24/6», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος της Επιτροπής, Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου.

Τα επιχειρήματα των δικηγόρων Μελισσανίδη και ΑΕΚ

Η Ελευθερία Ρίζου ήταν η δικηγόρος που εκπροσώπησε τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ και ζήτησε πλήρη απαλλαγή του πελάτη της τονίζοντας πως παραβιάστηκαν διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας: «Να ζητήσουμε μία άποψη για το δικαστήριο γιατί δεν τηρήθηκε η διάταξη του κώδικα. Να μας διαφωτίσει το δικαστήριο. Παραβιάστηκε μία διάταξη του Κώδικα Δεοντολογίας. Είναι φανερό πως η διερεύνηση δεν άρχισε στη 1 το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου του 2021 και δεν τελείωσε σε 1.5 ώρα. Έχουμε μία τελική έκθεση με καταθέσεις από 7 Γενάρη. Έχουμε μία καταγγελία με υπογραφή σας από 20 Ιουλίου και να ανατεθεί στον κ. Αθανασίου. Υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε; Γιατί ενημερωθήκαμε μετά. Ξεκίνησε μία διαδικασία στις 20 Ιουλίου. Άρχισε διερεύνηση στις 7 Γενάρη με τον κ. Κούγια και εμείς ενημερωθήκαμε στις 23 Μαρτίου με μία τελική έκθεση.

Η τελική έκθεση δεν συντάχθηκε στις 23 Μαρτίου. Έχουμε παραβίαση των κανόνων. Η παραβίαση των κανόνων στη δικονομία επιφέρει ακυρότητες. Εδώ εμείς δεν προστατευθήκαμε. Θα θέλαμε να μάθουμε γιατί βγήκαν κατηγορίες σε βάρος μας όταν η διερεύνηση είχε τελειώσει. Υπάρχει ένας μάρτυρας κατηγορίας που έχει λασπολογήσει. Η καταγγελία έγινε 1η Ιουλίου του 2020. Έχει βγει μετά 4 Ιουλίου. Εμείς κοιμόμαστε. Δεν φανταστήκαμε ότι υπήρχε κατηγορία. Εκείνος το ήξερε. Είτε γιατί το πληροφορήθηκε είτε γιατί την κατασκεύασε. Δεν μπορώ να κάνω εγώ καταγγελία κατά του κ. Μαρινάκη ή του κ. Καρυπίδη. Δεν θα με δεχθείτε. Έχουμε έγγραφο της ΕΠΟ όπου η Ένωση Πολιτών Καρδίτσας είναι ανύπαρκτη για την Ομοσπονδία. Μπορεί να είναι ανύπαρκτη γενικά. Η καταγγελία που βασίζεται η δίωξή μας είναι απαράδεκτη και άδικη. Εμείς υποψιαζόμαστε ποιος είναι από πίσω. Είναι κοντός. Είναι ψηλός. Ξέρουμε. Αυτές οι καταγγελίες πάνε στο αρχείο. Αυτή πήγε στον Εισαγγελέα Καρδίτσας που την αρχειοθέτησε. Έχουμε και ένσταση για την επέκταση εντολής διερεύνησης. Πότε έγινε και με ποιά διάταξη του Κώδικα. Ξεκίνησε μία ανώνυμη καταγγελία και μετά πήγαμε σε ΕΠΣ Σάλας, Φθιώτιδας και αλλού.
Για να στοιχειοθετηθεί μία καταγγελία πρέπει να ξέρουμε τα μέσα, τα στοιχεία και τον τρόπο. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι να απολογηθώ εν έτει 2021 γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο στο γήπεδο. Έχουν ηθική αυτουργία για κάτι τέτοιο; Πάμε σε γενικό δόλο. Με μία κοινωνική συναναστροφή πάνε κατηγορούμενοι; Γιατί έβλεπαν τον αγώνα μαζί και για μία κοινωνική συναστροφή. Πιστεύω πως όλα αυτά θα καταρρεύσουν στη διαδικασία. Οι καταγγελίες αυτές καταρρέουν. Οι πυλώνες είναι δύο. Η λογική και η αλήθεια. Εδώ δεν υπάρχουν αυτά.
Λέει η κατηγορία μου πως ο εντολέας μου ότι έβαλε τον Παπαδόπουλο και τον Δανιήλ και τον Ντάσιο. Δεν έχει δει κανέναν αγώνα με Ντάσιο, Δανιήλ και Αυλωνίτη. Η έκθεση λέει πως τους έβαλε για να πάρει την ΕΠΟ μέσω των ΕΠΣ. Για να επικαλεστούμε παρανομίες όμως πρέπει να τις βρούμε. Κατηγορείται γιατί έκανε ενέργειες να βγει ο Γραμμένος. Κατηγορείται για ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣΑΝΑ και Αχαϊας.

Ήδη με την τελική έκθεση φεύγουν οι δύο Ενώσεις και μένει μόνο η Αχαϊα. Δηλαδή ο Μελισσανίδης έκανε όλον τον χαμό για μία Ένωση για να βγάλει τον Γραμμένο. Ο Γραμμένος εάν δεν απατώμαι βγήκε με 43 ψήφους. Δηλαδή είχε τόσες ψήφους και έκανε τόσο χαμό για μία. Πρέπει να έχουμε και εμείς αυτισμό μαζί με Γραμμένο και Ζαγοράκη. Πάμε στο σήμερα. Ο Ζαγοράκης εξελέγη ομόφωνα. Γιατί ο Μελισσανίδης να κάνει όλα αυτά τα πράγματα; Το 2021 κατηγορούμαστε για ΕΠΣ Σάλας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Μα ομόφωνα βγήκε ο Ζαγοράκης. Αμ έλα που δεν κάθησε η σκέψη αυτή. Η εκλογή Ζαγοράκη αφήνει παγερά αδιάφορο τον εντολέα μου και συμφώνησε με τον άνθρωπο που υπέδειξε η Κυβέρνηση. Καλούνται 47 μάρτυρες και δεν καλούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι; Ζητώ την απαλλαγή του εντολέα μου».

Εκ μέρους της ΑΕΚ μίλησε ο Αλεξίου, κάνοντας λόγο πως με μεγάλη έκπληξή του βλέπει την κλήση της ΑΕΚ. Όπως τονίστηκε σχετικά από την πλευρά του δεν έχει βρεθεί και δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να συνδέεται η ΑΕΚ. Αναρωτήθηκε το γιατί κλήθηκε και τι οφέλη είχε. Επίσης σημείωσε πως υπάρχουν τρεις ενστάσεις επί της διαδικασίας από την ΑΕΚ. «Δεν ανεχόμαστε να μας κηλιδώνουν με τέτοιες κατηγορίες. Δεν έχουμε μία σχέση. Η κλήτευση είναι άκυρη και στερείται νομιμότητας», σχολίασε.

Ο δικηγόρος των Ντάσιου, Δανιήλ και Αυλωνίτη επίσης κατέθεσε ένσταση λέγοντας: «Υπάρχει δικονομική ένσταση που έχουμε υποβάλλει περί απαραδέκτου διώξεως λόγω μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας. Είναι οξύμωρο και παράδοξο να κοινοποιείται η έναρξη της διαδικασίας και μετά να κοινοποιείται το πόρισμα. Οι εγκαλούμενοι πελάτες μου έχουν απωλέσει τα δικαιώματά τους. Έχουν στερηθεί τα δικαιώματά τους ακόμα για τη λήψη εγγράφων. Δεν λάβαμε καμία γνώση σε κανένα στάδιο. Ψευδώς ο Κούγιας λειτούργησε και σαν να υπέδειξε ποιους θα εξετάσετε. Ο Κούγιας ότι είπε είναι μία λασπολόγηση για τον πελάτη μου. Πιστεύω δεν πρέπει να προχωρήσετε στην ουσία και την εξέταση των μαρτύρων».
Ο νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Παπαδόπουλου είχε δύο ενστάσεις: «Η μία ένσταση είναι για ακυρότητα διαδικασίας διερεύνησης. Η τελική έρευνα διαμορφώνει εντυπώσεις. Δεν έχουν εισφερθεί στοιχεία που να είχαν διαμορφώσει τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι μία έκθεση με κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις καθ' υπόδειξη του κ. Κούγια. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της διαδικασίας εάν είχαν εισφερθεί αντίθετα δημοσιεύματα και αντίθετες καταθέσεις; Με τρεις διαπιστεύσεις που είχε λάβει για να δει αγώνες και με ανώνυμα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα να λογίζεται ως αξιωματούχος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει απαλλαχθεί από τη Λίγκα για τέτοιο θέμα. Η όποια συμπεριφορά αφορά τον ίδιο». Το προεδρείο για τις ενστάσεις τόνισε πως επιφυλάσσεται για την επόμενη δικάσιμο και διέκοψε για 1η του μήνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα