Ο Ολυμπιακός για να πάρει το Κύπελλο, πρέπει να λύσει τα μάγια!

Ο Ολυμπιακός για να πάρει το Κύπελλο, πρέπει να λύσει τα μάγια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση στον τελικό του Κυπέλλου, με το δικό του τρόπο.
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αρκετοί προληπτικοί στέκονται ενόψει του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ σε αυτό που είχε συμβεί στην προ 20ετίας κατάκτηση της κούπας από πλευράς ΠΑΟΚ, με το υπέρ του 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια, δύο μήνες μετά το ιστορικό 4-1 του Ολυμπιακού μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.

Όπως λέει κι ο Β. Μαρινάκης ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει την Κυριακή με ακόμη μεγαλύτερο σκορ στη Λεωφόρο από το τελικό 4-1, έτσι ώστε να μην γίνονταν και επίκληση των αποτελεσμάτων το μακρινό 2001 θα έλεγα εγώ! Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι συγκυρίες είναι πολλές. Για παράδειγμα, όπως τώρα προπονητής στον ΠΑΟ ήταν υπηρεσιακός (Συλαϊδόπουλος), έτσι και τότε ήταν ο Αποστολάκης!

Άλλο παράδειγμα, κι εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με εντυπωσιακά σκορ τους παραδοσιακούς του αντιπάλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο: 4-1 τον ΠΑΟ (Κύπελλο), 4-1 (πρωτάθλημα) κι 6-1 (κύπελλο) την ΑΕΚ, 4-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά κι 1-0 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη! Όπως φέτος κέρδισε 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 3-0 στο Καραϊσκάκη, 4-1 τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη 3-0 τον ΠΑΟΚ, αλλά κι 1-0 τις προάλλες, όπως τότε τον είχε νικήσει πάλι 1-0, λίγο πριν τον μεταξύ τους τελικό, όπως συνέβη και τώρα!!!

Το…χειρότερο απ΄ όλα, όμως, είναι άλλο! Ποιο ήταν το τελευταίο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, τότε, πριν από εκείνο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4 στην έδρα της ΑΕΚ, η Ν. Φιλαδέλφεια, κι ενώ και τώρα ο τελικός γίνεται στην έδρα της ΑΕΚ, το ΟΑΚΑ (!); ο ΠΑΟΚ λοιπόν, όπως τώρα έχασε στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης με ένα πέναλτι, έτσι και τότε, στις 6 Μαίου του 2001, είχε χάσει 1-2 στην Τούμπα από τον Ιωνικό, σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπως ακριβώς ήταν αδιάφορο και το τωρινό με τον Αστέρα!!! Δεν μπορώ να πιστέψω και δεν το πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έκατσε να χάσει από την Τρίπολη για…γούρι ενόψει του τελικού! Απλά το σημειώνω, με την επιπρόσθετη παρατήρηση ότι και τότε με τον Ιωνικό είχε χάσει από ένα πέναλτι (το δεύτερο γκολ)!!!!

Πραγματικά είναι…λίγο απίστευτα όλα αυτά και μας βάζουν σε περίεργα τριπάκια! Καλά, τους προληπτικούς τους τρελαίνουν, αλλά και τους πιο…νορμάλ, τους κάνουν να το…σκέφτονται! Ποια είναι η γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός έχει δύο πράγματα να κάνει ενόψει του τελικού.

Πρώτον και σπουδαιότερο, όπως είπε κι ο Μαρινάκης, οι ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή πρέπει αυτές τις τέσσερις ημέρες να δουλέψουν σωστά, να φάνε σωστά, να κοιμηθούν σωστά και να συγκεντρωθούν αποκλειστικά για τον τελικό-και προφανέστατα συγκέντρωση δεν υπάρχει στη…θάλασσα, λέω εγώ!

Δεύτερον κι εξίσου σημαντικό, να μην πάνε με ψηλά τη μύτη στο ΟΑΚΑ, όπως είχε πάει τότε η ομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια κι είχε υποστεί ένα από τα μεγαλύτερα σοκ της σύγχρονης ιστορίας της, με το 2-4 από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από το +26 στο πρωτάθλημα, από το 4-1 στη Λεωφόρο, από το 5-1 στο ΟΑΚΑ, αλλά κι από το 1-0 επί του ΠΑΟΚ τις προάλλες, λογικό είναι να «νιώθει» διαφορετικά απ΄ ότι ο ΠΑΟΚ, να αισθάνεται σε καλή κατάσταση κλπ, κλπ. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να πας σε ένα τελικό με χαλαρότητα η, έστω με συγκέντρωση στο 50%.

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα όλες αυτές οι συγκυρίες, που αποτύπωσα παραπάνω, δεν μου αρέσουν! Εμένα μου αρέσει οι συγκυρίες να βρίσκονται με το μέρος του Ολυμπιακού. Ούτε μου αρέσει κάτι άλλο, εκπληκτικό, που έχει συμβεί στα τέσσερα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Εμ δεν το έχετε προσέξει, εγώ όμως το έχω: ο Ολυμπιακός και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια είχε δοκάρια! Συνολικά οκτώ!!! Οκτώ φορές τα δοκάρια ήταν σύμμαχοι του εκάστοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ!!!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1. Στο 14’, στο 0-0, δοκάρι ο Εμβιλά και αμέσως μετά στην εξέλιξη της φάσης δοκάρι κι ο Καμαρά!!!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0. Στο 39’, στο 0-0, δοκάρι ο Μπρούμα. Στο 70’, με το σκορ 1-0, δοκάρι ο Καμαρά! Και στο 89’, με το σκορ 2-0, δοκάρι κι ο Βρουσάι!!!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0. Στο 20’, στο 0-0, δοκάρι ο Μπρούμα.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0. Στο 39’, με το σκορ 1-0, δοκάρι ο Ανδρούτσος. Και στο 91’, με το σκορ πάντα στο 1-0, δοκάρι κι ο Μπουχαλάκης!

Επαναλαμβάνω, ότι φέτος στα τέσσερα ντέρμπι των δύο αυτών ομάδων, έχουμε βιώσει κάτι που δεν ξαναυπήρξε ποτέ! Οκτώ δοκάρια για τον Ολυμπιακό!!! Από δύο ο Καμαρά με τον Μπρούμα κι από ένα οι Εμβιλά, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης! Κι από πλευράς ΠΑΟΚ, ένα, εκείνο του Τζόλη στο τέλος του 1-1 της Τούμπας. Αντιλαμβάνεστε ότι αν τα δοκάρια γίνονταν γκολ, το συνολικό σκορ στα φετινά Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ δεν θα ήταν 5-3, αλλά 13-4!!!

Και τέλος πάντων όπως τα βλέπω εγώ ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτό το Κύπελλο-νταμπλ, έχει να…λύσει μάγια! Δεν γίνονται ρε παιδιά τέτοιες συγκυρίες 20ετίας, αλλά και οκτώ δοκάρια! Απλά δεν γίνονται!

Και πώς θα λυθούν τα μάγια; Ένας τρόπος υπάρχει: ο προπονητής του να καταστρώσει το καλύτερο πλάνο και να μην αιφνιδιαστεί από τον αντίπαλο και, πάνω, απ΄ όλα οι παίκτες να στρώσουν κάτω τον πισινό τους, να προπονηθούν καλά, να κοιμηθούν καλά, να φάνε καλά και να μπουν από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, με καθαρό μυαλό και πάθος σε ένα παιχνίδι στο οποίο όλα μπορεί να γίνουν, όμως η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι εξαρτάται πρωτίστως από αυτούς.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, ξεκάθαρα όμως δεν είναι καλύτερος του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αλλά αν με την απόδοση του κάνει καλύτερο τον ΠΑΟΚ, την κούπα θα την χάσει…

Άσχετο: Έτσι είναι αυτά. Όταν πας για μεγάλα ψάρια, όπως ο Μπελχαντά κι ο Τικίνιο, ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο αν θα «τσιμπήσουν». Όμως, όταν πας για δύο μεγάλα ψάρια έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να τσιμπήσει το ένα από τα δύο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.