Ολυμπιακός: H «αιχμαλωσία» του ΠΑΟΚ και το τρίγωνο Αραμπί-Μασούρα-Μπούχα!

Ολυμπιακός: H «αιχμαλωσία» του ΠΑΟΚ και το τρίγωνο Αραμπί-Μασούρα-Μπούχα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον χθεσινό Ολυμπιακό και τους καλύτερους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός έκανε λοιπόν χθες βράδυ τη φιέστα του, με την απονομή του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας 2021, τελειώνοντας τους αγώνες του για τη φετινή σεζόν μέσα στο Καραϊσκάκη όπως έπρεπε, με μία νίκη επί του δεύτερου στη βαθμολογία ΠΑΟΚ.

Μία νίκη που κατακτήθηκε με το μικρότερο δυνατό σκορ, το 1-0, αλλά και που με λίγη τύχη και λίγη προσοχή θα μπορούσε να φτάσει στο σκορ του μεταξύ τους ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δηλαδή το 3-0 του Γενάρη, αν υπολογίσουμε τα δύο δοκάρια και τις αρκετές ακόμη σημαντικές ευκαιρίες του. Η αλήθεια είναι ότι πολύ πιο εύκολα θα μπορούσε να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ με τις δύο καθαρές φάσεις για γκολ στο πρώτο 20λεπτο, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι μετά από το 19’ δεν απείλησε ποτέ (!) κι ότι η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 14-4 τελικές (5-1 εντός εστίας), 4-1 κόρνερ και 60-40 κατοχή μπάλας, με το εκπληκτικό ποσοστό 81-19 (!!!) στο δεκάλεπτο 25-35…

Για όποιον δεν το κατανόησε, υπήρξε ένα κομμάτι του χθεσινού αγώνα, ένα διάστημα 22 λεπτών, από το 22΄ έως το 44’, στο οποίο ο Ολυμπιακός έκανε εννιά τελικές!!! Άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα, αλλά και είχε επικίνδυνο σουτ του Καμαρά που έδιωξε ο Πασχαλάκης, κεφαλιά άουτ του Όλεγκ από καλή θέση, δοκάρι με τον Ανδρούτσο (!) κι ακόμη καλά σουτ των Αραμπί (επίσης έδιωξε ο Πασχαλάκης), Μπρούμα (άουτ) και Μασούρα (άουτ), όπως και δύο ακόμη του Καμαρά (ένα άστοχο κι ένα που μπλοκαρίστηκε).

Μιλάμε για την απόλυτη αιχμαλωσία! Μέσα σε 22 λεπτά εννιά τελικές! Να μην υπάρχει άλλη ομάδα στο γήπεδο, να φτάνει στο δεκάλεπτο 25-35 η κατοχή μπάλας στο 81-19 κι ο ΠΑΟΚ να μην περνάει τη σέντρα. Η εικόνα αυτή εξηγείται «απλά» από την ενδεκάδα με τις αλλαγές που παρέταξε ο ΠΑΟΚ; Η ίδια ενδεκάδα δεν ήταν που στα πρώτα 19 λεπτά είχε άλλη εικόνα κι είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση δύο φορές τον Σα;

Κοιτάξτε, εγώ δεν αρνούμαι ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός, πιο ενισχυμένος στον τελικό, με Ίνγκασον, Καντουρί, Σβαμπ, Βιεϊρίνια, Μουργκ και Ζίφκοβιτς, Κρέσπο, Σβιντέρσκι πιθανόν από την αρχή στην ενδεκάδα. Αλλά η εικόνα αιχμαλωσίας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του α΄ ημιχρόνου, εικάζω ότι δεν εξηγείται μόνο από τις απουσίες. Δείχνει και «κάτι» για τις δύο ομάδες. Όπως προφανώς λέει κάτι για τις δύο ομάδες ότι και στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα η μοναδική επικίνδυνη ομάδα, παρότι ο ΠΑΟΚ έβαλε από το 59’ τους Ζίφκοβιτς και Σβιντέρσκι και είχε βγάλει από το ημίχρονο τον νεαρό Λύρατζη.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του έπαιζε με οκτώ κι εννιά αλλαγές και είχε «ξεκουρδιστεί», η δε αποχώρηση του Παπασταθόπουλου από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο δεν ήταν η καλύτερη γι΄ αυτόν εξέλιξη, αφού όχι μόνο έχασε η ομάδα τον πιο φορμαρισμένο αμυντικό της, αλλά αναγκάστηκε να παίξει (ελέω και της απουσίας του Μπα) με δεξί στόπερ έναν κόφτη (Εμβιλά) και με αριστερό στόπερ έναν μπακ (Χολέμπας), με την είσοδο του Καμαρά και την οπισθοχώρηση του Εμβιλά.

Τέλος πάντων, το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είχε πολλούς παίκτες με αρκετά καλή απόδοση κι αυτό είναι ευχάριστο. Με εξαίρεση τον Μπρούμα, για τον οποίο απορώ πώς τον άφησε μέσα ο Πέδρο 66 λεπτά και δεν πέρασε πολύ νωρίτερα μέσα τον Φορτούνη, ο πρωταθλητής παίκτη με κακή απόδοση δεν είχε-τώρα με τον Σεμέδο και την επιπολαιότητα που τον διακρίνει, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε ποτέ άκρη…

Ο Ελ Αραμπί ήταν για άλλη μία φορά όπως πρέπει να είναι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού: πολύ κινητικός, πολύ απειλητικός (δύο τελικές), πολύ δημιουργικός (έφτιαξε κι ευκαιρία για γκολ στον Φορτούνη), μέσα στις φάσεις, ομαδικός. Η ασίστ στον Μασούρα είναι βγαλμένη από το νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας επιθετικά, τον οποίο είχα αναλύσει αμέσως μετά το 5-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Δείτε κι εκείνο το γκολ του Μασούρα από ασίστ του Αραμπί (όπως ακριβώς χθες…) στο 4.21 εδώ

Το τι είναι για τον Ολυμπιακό ο Αραμπί φαίνεται κάθε φορά που βγαίνει-όπως χθες που έγινε αλλαγή στο 76’ από τον Χασάν κι ο Ολυμπιακός στα 17 τελευταία λεπτά, έως το σφύριγμα της λήξης στο 93’, ήταν σαν να έπαιζε χωρίς κεντρικό επιθετικό, αφού ο Αιγύπτιος εξυπηρετεί συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού.

Ο Μασούρας κι ο Μπουχαλάκης ήταν εξαιρετικοί-και το χάρηκα πολύ. Γιατί ο μεν Μασούρας είχε να σκοράρει έξι παιχνίδια και γι΄ αυτόν το γκολ είναι οξυγόνο, οπότε θα ανέβηκε ψυχολογικά, ο δε Μπουχαλάκης τελευταία δεν έδειχνε στην καλή του φόρμα και σε συνδυασμό με την ανάλογη εικόνα και του Καμαρά ο Ολυμπιακός είχε θέμα στην καρδιά της ενδεκάδας του.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Μπούχα ήταν ο…κανονικός φετινός Μπούχα! Με καλό κοντρόλ στο παιχνίδι, με δυνάμεις, με κλεψίματα, με καλή άμυνα σε μία δύσκολη στιγμή στο 70’, αλλά και με πάρα πολλές καλές πάσες, από τις οποίες ξεκινούσαν συνεχώς καλές επιθέσεις. Κρίμα που η κανονιά του στο 90’ βρήκε το δοκάρι και δεν πήρε και το κερασάκι! Τόση «γεμάτη» εμφάνιση είχαμε να δούμε καιρό να κάνει.

Ο δε Μασούρας ήταν πραγματικά μια πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ, αλλά κι ένας κυνηγός που έκανε καλά πολλές δουλειές, ό,τι χρειάζεται μία ομάδα από τον ένα εκ των δύο περιφερειακών επιθετικών της. Του άξιζε με τέτοια εικόνα να είναι αυτός ο σκόρερ στη νίκη στη φιέστα! Η όλη κίνηση του στην ασίστ του Αραμπί είναι υποδειγματική! Με το που παίρνει την μπάλα ο Αραμπί κι ετοιμάζεται να βγάλει την πάσα, ο Μασούρας είναι οφσάιντ! Αλλά κάνει την ωραία κίνηση και «περνάει» μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, απελευθερώνοντας τον εαυτό του. Όλα τα λεφτά είναι ακριβώς αυτή η κίνηση…

Και θα έκανε και δεύτερο γκολ ο Μασούρας με εκείνη την φαρμακερή κεφαλιά του, εάν δεν έκανε την σωτήρια επέμβαση ο Πασχαλάκης. Μην τσιμπάτε δε από την υπόδειξη του επόπτη Μεϊντάνα. Αν έμπαινε γκολ, θα μετρούσε με το VAR, αφού κανένα οφσάιντ δεν υπήρχε στον Ελ Αραμπί, που πήγε να χωθεί στη φάση.

Ο Έλληνας διεθνής, εξάλλου, και ανασταλτικά βοήθησε, με κλεψίματα και επιστροφές, αλλά κυρίως ήταν πάρα πολύ καλός στις συνεργασίες του με τους ακραίους μπακ, τον Ανδρούτσο και τον Όλεγκ, τους δύο άλλους ξεχωριστά διακριθέντες του χθεσινού Ολυμπιακού, μετά το τρίγωνο Αραμπί-Μασούρα-Μπουχαλάκη (που συνδυάστηκε και για το 1-0, αφού από πάσα του τελευταίου στον Αραμπί ξεκίνησε η φάση του μοναδικού γκολ!). Η δε ικανότητα του Μασούρα να βγάζει τόσες καλές συνεργασίες, είτε πάει δεξιά με τον Ανδρούτσο, είτε πάει αριστερά με τον Όλεγκ, είναι τεράστια υπόθεση για την ομάδα, έτσι όπως θέλει να παίζει ο Μαρτίνς.

Κι ήταν φυσικά καλό που ο Σα γύρισε στην ενδεκάδα στα καλά του. Στα πολύ καλά του, για την ακρίβεια. Λες και του έκανε καλό και του καθάρισε το μυαλό που έμεινε έξω.

Άσχετο: Ο Τικίνιο Σοάρες αρέσει. Ας το ξεκινήσουμε από εκεί και βλέπουμε.

Κατά τα άλλα, από τη Θεσσαλονίκη προκύπτει ότι ο ΠΑΟΚ μέσω του Γκαγκάτση ζητάει πρωτάθλημα με 10 ομάδες…

<

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.