Ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι πώς θα κερδίσει αυτόν τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι πώς θα κερδίσει αυτόν τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον χθεσινό αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, βγάζοντας συμπεράσματα και για τον τελικό κυπέλλου που έρχεται σε λίγες ημέρες. Αρκετές είναι οι αναφορές και σε συγκεκριμένα πρόσωπα του Δικεφάλου.

Είχαμε από χθες πολλά ερωτηματικά για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα εμφανίσει ο… μισός ΠΑΟΚ απέναντι στους βασικούς του Ολυμπιακού. Μεγάλες εκπλήξεις δεν προέκυψαν από το 90λεπτο, το οποίο όμως οι ασπρόμαυροι μπορούν και πρέπει να εκμεταλλευτούν.

Ο ΠΑΟΚ έχασε και αυτό είναι αρνητικό. Δεν υπάρχει καλή βραδιά όταν χάνεις, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Έχασε η ομάδα του Γκαρσία γιατί δεν προηγήθηκε στο ορμητικό της ξεκίνημα και γιατί δεν κατάφερε να ανταποκριθεί καλά στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στο δικό του καλό 20λεπτο μετά το 25΄ του πρώτου μέρους. Το ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα δέχθηκε 10 τελικές προσπάθειες είναι κάτι πολύ αρνητικό.

Εδώ επάνω όμως θέλω να σταθώ, γιατί στο τέλος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς και σε ένα ματς χωρίς αύριο όπως αυτό που έρχεται το μεθεπόμενο Σάββατο, η αμυντική λειτουργία των δύο μονομάχων θα είναι εκείνη που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Γιατί; Γιατί… καλή άμυνα μπορείς –και πρέπει- να παίξεις 90 λεπτά. Αντιθέτως, αυτή την περίοδο, δεν μπορείς με την μπάλα στα πόδια να βρεις ρυθμό και να επιτεθείς με τον ιδανικότερο τρόπο για τόση ώρα. Ούτε για τη μισή!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αυτή την περίοδο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να αμυνθεί πολύ-πολύ καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Η πειθαρχία, η προσήλωση, η αυταπάρνηση, οι αλληλοκαλύψεις και η συγκέντρωση που βγάζει αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ σε φάση άμυνας, σε σχέση με τα κενά του Ολυμπιακού που πολλές φορές ρισκάρει ανεβάζοντας πολλούς παίκτες για να επιτεθεί, πολύ περισσότερο αν χάσει και τον Παπασταθόπουλο που είναι ο πιο σταθερός αμυντικός του, μπορεί να είναι το κλειδί για τη νίκη στον τελικό.

Χθες ο ΠΑΟΚ δεν αμύνθηκε τόσο καλά. Χθες όμως οι ασπρόμαυροι, διαπίστωσαν και πάλι (το είδαν και άλλες δύο φορές στην Τούμπα) πόσα πολλά κενά μπορεί να προκύψουν στην ερυθρόλευκη άμυνα, ειδικά στις μεταβάσεις τους όταν χάσουν την μπάλα.

Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ έφθασαν καλά κοντά στην αντίπαλη περιοχή πάνω από δέκα φορές. Δυστυχώς για τον Δικέφαλο έλειψε η ποιότητα και η ψυχραιμία για να βγει σωστά η τελική πάσα. Και ο Κρμέντσικ δεν ήταν καλά. Αλλά… Εκτιμώ ότι στον τελικό απέναντι στα όποια στόπερ του Ολυμπιακού, ο Τσέχος έχει περισσότερες προοπτικές να τα καταφέρει (κοντά ή μακριά από την περιοχή) σε σχέση με τον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός βελτίωσε το παιχνίδι του εκτός περιοχής και με πλάτη, αλλά –σε αυτό το κομμάτι- και σε τέτοιου είδους ματς όπου ο επιθετικός θα χρειαστεί κυρίως εκτός περιοχής, δεν είναι καλύτερος του Κρμέντσικ.

Όπως και να έχει, όλος ο ΠΑΟΚ κατάλαβε και πάλι χθες, ότι στην καλή της ημέρα η ομάδα που θα παραταχθεί πλήρης (βασικά με Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Σβααμπ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς) έχει πάρα πολλές πιθανότητες, αρχικά να εγκλωβίσει και μετέπειτα να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στις αδυναμίες του για να κερδίσει και να κατακτήσει άλλο ένα κύπελλο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, καλές είναι όλες οι βραδιές του ΠΑΟΚ εδώ και 1-1,5 μήνα στα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει να φορμαριστεί τώρα, όπως αγωνιούν στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι καλά και απλά πρέπει να «φορτίσει» έναν-δύο παίκτες που επιστρέφουν από θλάσεις και να αποφορτίσει λίγο τον Βιεϊρίνια που έφθασε στα όρια.

* Με τη χθεσινή του καταπληκτική και πολύ ποιοτική –για αμυντικό- εμφάνιση, ο Μιχαηλίδης πρόσθεσε έναν ακόμη ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός έβαλε τον Κρέσπο για να του δώσει ρυθμό μετά την απουσία του, αλλά ο Μιχαηλίδης έκανε μεγάλο ματς, δείχνοντας προς όλους ότι ο στόπερ δεν είναι εκεί μόνο για να κόβει και να… πετάει την μπάλα στον γάμο του καραγκιόζη. Πρώτος ήταν και σε επεμβάσεις, αλλά και σε σωστές προωθήσεις, είτε στο χτίσιμο επίθεσης, είτε μετά από κλέψιμο.

* Ο Φωτιάς πήγε χθες στο Καραϊσκάκη να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις; Τι άραγε προσπαθεί να αποδείξει φέτος; Όσες φορές και αν έπαιξε τον ΠΑΟΚ, οι ασπρόμαυροι δεν κέρδισαν. Μπήκε χθες με διάθεση να είναι άγριος στον Ουάρντα τον οποίο κιτρίνισε από το δεκάλεπτο, ο οποίος Ουάρντα δεν πέφτει μόνος του στην πρώτη φάση εντός περιοχής. Την σκαριά Χολέμπας στον Τσιγγάρα δεν την έδωσε ούτε φάουλ και πόσα άλλα ανάποδα με πιο αστείο από όλα αυτό το… εντυπωσιακό πέσιμο του τεράστιου –σε όγκο- Σεμέδο, που τράκαρε πάνω στον… βράχο Σφιντέρσκι. Ό τι μπορούν κάνουν οι Φωτιάδες για να συνεχίσουν να έρχονται… Βόσνιοι, Εσθονοί και Ισραηλινοί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.