Ο Ολυμπιακός απόψε θέλει «5» πράγματα κι ένα δώρο από το Λονδίνο!

Ο Ολυμπιακός απόψε θέλει «5» πράγματα κι ένα δώρο από το Λονδίνο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αποψινή μεγάλη, αλλά και πολύ ιδιαίτερη, βραδιά του Ολυμπιακού.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Βραδιά πρωτίστως επιβράβευσης σήμερα στον Ολυμπιακό, καθώς με την απονομή του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος δικαιώνεται μία μεγάλη προσπάθεια 36 αγωνιστικών, από τα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη έως σήμερα, δηλαδή ένας μαραθώνιος οκτώ μηνών.

Με τον Ολυμπιακό να τον παραδέχονται ως καλύτερη ομάδα και δίκαια πρωταθλητή ακόμη κι οι μεγαλύτεροι εχθροί του. Βλέπετε, η διαφορά των 20 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, διαφορά που μάλιστα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από τη λήξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν, δηλαδή την 26η αγωνιστική, σε συνδυασμό με τις τριάρες και πεντάρες που «μοίρασε» στους παραδοσιακούς αντιπάλους του (5-1 την ΑΕΚ έξω, 3-0 τον ΠΑΟΚ μέσα, 3-0 την ΑΕΚ μέσα, 3-1 τον ΠΑΟ μέσα), δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Άλλωστε, μιλάμε για μάχη του τίτλου που στην πραγματικότητα είχε κριθεί από το πρώτο τρίτο της περιόδου, την…15η αγωνιστική, οπότε είχαν μείνει πίσω 10 κι 11 βαθμούς αντίστοιχα ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Το δεύτερο σερί λοιπόν πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό ήρθε με ακόμη πιο επιβλητικό τρόπο από πέρυσι, παρότι και τότε στο τέλος η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ ήταν 18 βαθμοί. Απλά τότε η διαφορά διαμορφώθηκε μέσα από τα πλέι οφς και στον ΠΑΟΚ είχαν την δικαιολογία ότι επηρεάστηκαν από την τιμωρία για το θέμα με την Ξάνθη, κάτι που κατά βάθος δεν νομίζουμε πάντως ότι το πίστευαν καν οι ίδιοι, αφού στο κρίσιμο δεύτερο κομμάτι της σεζόν ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε φανερά ανώτερος, τους κέρδισε δύο φορές μέσα στην Τούμπα και τους απέκλεισε κι από το Κύπελλο…

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης θα γιορτάσει το 9ο πρωτάθλημα επί ημερών του στην ηγεσία του συλλόγου-εννιά σε 11 σεζόν!!! Μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του Ολυμπιακού, που «υπέγραψαν» το 46ο στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Όλοι το άξιζαν, μαζί και τα πολλά στελέχη του κλαμπ, που δούλεψαν και φέτος πολύ για να έρθει η επιτυχία.

Μόνο που η αποψινή βραδιά έχει και ιδιαιτερότητα ότι αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι ο ΠΑΟΚ, η δεύτερη καλύτερη ομάδα της διετίας. Με τον Ολυμπιακό πρώτον να θέλει να συνδυάσει τη φιέστα με μία νίκη, δεύτερον να θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα 0-2 τις προάλλες στην Τούμπα, τρίτον να θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις ισοπαλίες στο Χαριλάου και στην Τρίπολη, τέταρτον να θέλει τουλάχιστον να κρατήσει το αήττητο φέτος στο Καραϊσκάκη και πέμπτον να θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά.

Εξτρά ιδιαιτερότητα; Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του και στον τελικό του Κυπέλλου σε 10 ημέρες από σήμερα, στο ΟΑΚΑ. Και οι περισσότεροι περιμένουν από τους δύο προπονητές όλο και να κρατήσουν κάποια όπλα κρυφά ενόψει του σαφώς πιο σημαντικού επόμενου αγώνα. Ήδη ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τον τιμωρημένο Σβαμπ, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι κι ο Γκαρσία κι ο Μαρτίνς ένα-δύο βασικούς (π.χ. Μπρούμα;) δεν θα τους ξεκινήσουν απόψε.

Για τον Ολυμπιακό, πάντως, θα ήταν ιδανική η βραδιά απόψε αν συνοδεύονταν μαζί με την απονομή με μία ωραία νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και με μία ωραία νίκη της Τσέλσι επί της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι! Βλέπετε, οι «ερυθρόλευκοι» εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα κάθε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος που επηρεάζει τη μάχη των εισιτηρίων του Tσάμπιονς Λιγκ και δη κάθε αγώνα της Τσέλσι, που έχει φτάσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι κι αν κερδίσει και δεν έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τη διοργάνωση μέσω πρωταθλήματος, για τον Ολυμπιακό θα σημαίνει πρώτον ότι θα ξεκινήσει από τον α΄ προκριματικό γύρο στις 7 Ιουλίου, άρα θα πρέπει να αρχίσει προετοιμασία δέκα μέρες μετά τον τελικό (!) και δεύτερον ότι αν φτάσει ως τα πλέι οφς της διοργάνωσης δεν θα είναι στους ισχυρούς και θα κληρωθεί με μία εκ των Μπεσίκτας, Ζάλτσμπουργκ, Σλάβια Πράγας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Αν απόψε λοιπόν η Τσέλσι κερδίσει την Άρσεναλ θα έχει γίνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα από πλευράς Τσέλσι για την παρουσία της στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος, αφού πλέον για να χάσει το διαβατήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει η ίδια να χάσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια της κι η Λίβερπουλ να κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία δικά της-αλλά κι η Λέστερ να πάρει τουλάχιστον μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

Θα ήταν υπέροχο για τον Ολυμπιακό να έρχονταν ένας άσος απόψε στο Τσέλσι-Άρσεναλ κι ένας ακόμη αύριο στο Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, έτσι ώστε να γνώριζε από τώρα ο πρωταθλητής Ελλάδας ότι θα είναι στον β΄ προκριματικό, άρα ότι θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Και κατ΄ επέκταση να μπορούσε να κλείσει άμεσα αθλητικό κέντρο και φιλικά για την προετοιμασία του, να ξέρουν προπονητές και παίκτες πότε μπορεί να κάνουν διακοπές κι όχι να περιμένει ο σύλλογος το φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος σε 10 ημέρες η, ίσως και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 29 του μήνα…

Το χθεσινό αποτέλεσμα στο Γιουνάϊτεντ-Λέστερ 1-2 δεν ήταν κάτι που επιθυμούσε ο Ολυμπιακός, καθότι κράτησε απολύτως ζωντανή τη Λέστερ στη μάχη για την πρώτη τετράδα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί όλα τα αποτελέσματα του αγγλικού πρωταθλήματος να έρχονται όπως τον εξυπηρετούν, όπως είχε συμβεί το Σαββατοκύριακο, με νίκη τότε της Τσέλσι και ήττες των Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ!

Άσχετο: Παρακολουθώ τον Λοβέρα στην Αργεντινή, καθότι φαν. Το παιδί το παλεύει, έχει ήδη καταγράψει 16 συμμετοχές (9 βασικός+7 αλλαγή) σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες, έχει ορισμένες ασίστ κύρια με καλές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, όμως του λείπει πολύ το γκολ, όπως ακριβώς δηλαδή και στον Ολυμπιακό, στον οποίο επί ενάμιση χρόνο είχε σκοράρει μόνο κατά της Καλαμάτας στο Κύπελλο... Ακόμη δεν έχει σκοράρει κι όταν ο κυνηγός δεν σκοράρει, αυτό είναι πάντα πρόβλημα. Την Κυριακή μπαίνοντας αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο στο 2-0 της Ράσινγκ επί της Σαν Λορέντσο είχε μία σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, αλλά την έχασε, καθώς στο τετ α τετ τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.