Η καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό…

Η καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό…

Η καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης και εξηγεί πόσο σημαντικός είναι για τους ασπρόμαυρους που έχουν άλλα τέσσερα ματς για να κλείσουν την σεζόν.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Προφανώς και δεν έχουν σοβαρότητα όλα τα σχόλια και οι εκτιμήσεις που φέρνουν τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται από τώρα τον τελικό κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος… Είναι ποτέ δυνατόν;

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία. Παρά το ότι ξεκίνησε τέταρτος στα πλέι οφ και με πολύ άσχημα αποτελέσματα στα ντέρμπι, από τα τέλη Μαρτίου μετράει έξι νίκες στα εφτά «μεγάλα» ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου που έδωσε, έχει κερδίσει 14 βαθμούς στα πλέι οφ και είναι βέβαιο ότι 22 Ιουλίου θα παίζει και πάλι στην Ευρώπη.

Ε και; Τι σημαίνει αυτό ότι θα υποτιμήσει το ΠΑΟΚ-Άρης και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που έρχονται για το πρωτάθλημα, μαζί με τον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Αστέρα; Αυτά, δεν γίνονται.

Δεν γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους:

- Εξ ορισμού δεν μπορεί να υπάρξει αδιάφορο ματς με Άρη και Ολυμπιακό

- Ο στόχος που τέθηκε εδώ και λίγες εβδομάδες για το πρωτάθλημα είναι η δεύτερη θέση. Δεν αξίζει σε αυτόν τον ΠΑΟΚ κάτι λιγότερο, όσο και αν η διαφορά με τον πρώτο είναι ντροπιαστική.

- Μόνο να κερδίσει έχει ο ΠΑΟΚ από νέες πιθανές επιτυχίες κόντρα στους τρεις επόμενους αντιπάλους, αφού πέρα από βαθμούς και χρήματα από τα διάφορα τηλεοπτικά μπόνους για τη θέση που θα καταλάβει, θα κερδίσει και σε ψυχολογία ενόψει του τελευταίου μεγάλου αγώνα της χρονιάς.

Άρα… Η καλύτερη προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον τελικό θα υλοποιηθεί αν κερδίσει τα τρία ματς που έρχονται στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τα δυνατά ματς μέχρι τον τελικό και οι νίκες θα τον βοηθήσουν σε μέγιστο βαθμό. Καλό θα κάνουν στον ΠΑΟΚ οι μάχες, κακό θα κάνουν στον αντίπαλό του τα χαλαρά ματς, με τους πολλούς νεαρούς και τις αυθημερόν μετακινήσεις.

Αύριο στις 15:00 (τραγική ώρα για την περίοδο που διανύουν οι ομάδες με τους καταπονημένους παίκτες) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη τον οποίο δεν θυμάται πότε τελευταία φορά κέρδισε σε αγώνα πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα. Ο Γκαρσία θα κάνει αλλαγές, εκεί που… τον παίρνει. Εκεί, που έχει λύσεις. Το καλό για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ότι έχει κορμό, έχει πλάνο και ΟΛΟΙ πλέον ξέρουν τι θα δουν από αυτή την ομάδα σε κάθε αγωνιστική ημέρα. Η ταυτότητα που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, είναι και η σημαντικότερη επιτυχία του τελευταίους διαστήματος.

* Σε 40 ημέρες ξεκινάει η νέα αγωνιστική περίοδος και ο ΠΑΟΚ αργεί ακόμη να τακτοποιήσει τα δεκάδες ανοικτά μέτωπα στο ποδοσφαιρικό του τμήμα. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει πολύ καλή διάθεση και η νέα σεζόν θα ξεκινήσει με τρομερό ενδιαφέρον, αλλά φαίνεται ότι ο χρόνος θα είναι ο πιο μεγάλος αντίπαλος. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, παίκτες που ανήκουν στον ΠΑΟΚ μιλάνε για το μέλλον τους στην ομάδα και δεν δείχνουν πολύ… ζεστοί! Οκ! Εκτός από μία περίπτωση, θεωρώ ότι ποδοσφαιρικά ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ανησυχεί για όποιον από αυτούς δεν θέλει να μείνει και δεν ανανεώνει. Θα ασχοληθούμε εκ νέου με όλα αυτά..

* Αλήθεια τώρα… Εν έτει 2021 και ενώ ακόμη δεν ζούμε κανονικά, πώς μπορεί κάποιος με επίσημη θέση να λέει στον κόσμο ότι υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού παρουσία 25 χιλιάδων ανθρώπων; Ακόμη και σε αυτό το θέμα να λαϊκίσουμε; Γιατί; Για να γίνουμε αρεστοί; Για να πουλήσουμε ελπίδα; Για να κάνουμε τους καλούς ότι… και καλά «εμείς θέλουμε, αλλά δεν μας αφήνουν;». Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Εκτός και αν στην Ελλάδα είναι πολλοί εκείνοι που ακόμη αρέσκονται να τους κοροϊδεύουν με ανέφικτες υποσχέσεις και κάπως έτσι συνεχίζεται αυτός ο ανόητος πρωταθλητισμός στον λαϊκισμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.