Ο Κούτρης πάει μια χαρά στη Γερμανία και είναι «στο χέρι» του Ολυμπιακού

Ο Κούτρης πάει μια χαρά στη Γερμανία και είναι «στο χέρι» του Ολυμπιακού

Ο Κούτρης πάει μια χαρά στη Γερμανία και είναι «στο χέρι» του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παρουσία του Κούτρη στη Γερμανία και την σχέση που έχει ακόμη με τον Ολυμπιακό.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Αφορμή για το σημερινό άρθρο ήταν ότι έπεσε στο μάτι μου μία συνέντευξη στη Γερμανία του εξτρέμ της Φορτούνα Ντίσεντορφ, του Κρίστοφερ Πέτερσον, που ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Κούτρη στην αριστερή πλευρά της ομάδας.

Ο Σουηδός χαρακτήρισε φανταστικό παίκτη τον Λεονάρντο και μπήκα και κοίταξα κάποια παραπάνω στοιχεία του παιχνιδιού του στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας. Για παράδειγμα, τα χάιλαϊτς από το τελευταίο παιχνίδι της Φορτούνα, το 3-2 επί της Καλσρούης. Κι αυτό που είδα ήταν έναν Κούτρη να βομβαρδίζει την περιοχή των φιλοξενούμενων με σέντρες, από τις οποίες προήλθαν ευκαιρίες, ένα πέναλτι και το νικητήριο γκολ στο 95’!

Το έψαξα περισσότερο κι αυτό που είδα και κατάλαβα είναι ότι ο Κούτρης κάνει εδώ και κάμποσο καιρό μία πολύ σοβαρή προσπάθεια κι έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Είναι το ίδιο καλός όπως τον ξέραμε στο επιθετικό κομμάτι, με πάρα πολλές κούρσες και σέντρες σε κάθε ματς, ενώ το παλεύει πολύ να βελτιωθεί στο αμυντικό του κομμάτι, που ξέραμε πάντα ότι δεν ήταν το πιο δυνατό του.

Κοιτάξτε, η Φορτούνα δεν είναι καμία ομάδα της πλάκας-μπορεί πέρυσι να υποβιβάστηκε από την Α΄ κατηγορία, αλλά είναι κλαμπ με 40.000 εισιτήρια μέσο όρο. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά και τώρα που ξύπνησε είναι άγνωστο αν προλάβει το μπαράζ για την άνοδο: βρίσκεται τέσσερις πόντους κάτω από την τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με το Αμβούργο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, αλλά η τρίτη στη βαθμολογία Χόλστεϊν Κίελ έχει κι ένα ματς λιγότερο…

Συγκυριακά η, όχι η Φορτούνα άρχισε να παίρνει την πάνω βόλτα από τότε που ξεκίνησε να παίζει βασικός ο Κούτρης, που είναι αλήθεια ότι άργησε να ξεπεράσει το πρόβλημα του σοβαρού τραυματισμού του στους χιαστούς από τον περασμένο Φλεβάρη. Ουσιαστικά έκανε ένα ολόκληρο χρόνο για να επανέλθει στο 100%, ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις σε οκτώ μήνες είσαι εντάξει. Πριν αρχίσει να παίζει ο Λεονάρντο, η Ντίσελντορφ ήταν στην 7η θέση, εννιά πόντους πίσω από την τρίτη θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Στα εννιά παιχνίδια με τον Κούτρη έκανε έξι νίκες και μία ισοπαλία! Μάλιστα, εσχάτως ο προπονητής, παλιός άσος Ούβε Ρέσλερ, τον έκανε αλλαγή στο 64’ του παιχνιδιού με την Πάντερμπορν κι η Φορτούνη από εκεί που κέρδιζε 1-0 έχασε 1-2 κι ο Ρόσλερ δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική, διότι αν η ομάδα του κρατούσε τη νίκη τώρα θα ήταν στον πόντο από την Χόλστεϊν Κίελ.

Τέλος πάντων, σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό τώρα, γνώμη μου είναι ότι όπως και σε όλες τις περιπτώσεις των δανεικών που έχει ανά την Ευρώπη, έτσι και για τον Κούτρη, πρέπει να γίνει μία σωστή ανάλυση κι αξιολόγηση της παρουσίας του, από την στιγμή που ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να σπάσει το καλοκαίρι τον δανεισμό του Λεονάρντο κι ας είναι αυτός έως το καλοκαίρι του 2022.

Είναι ένας παίκτης ούτε καν 27 ετών-δεν τον πήραν δηλαδή τα χρόνια. Και ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, έχοντας παίξει 65 φορές με τα «ερυθρόλευκα», ακόμη και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας και πέντε παιχνίδια με την Εθνική. Τα συν και τα πλην του τα ξέρουμε, αλλά δεν είναι παίκτης να περάσει απαρατήρητος. Κι είδαμε πέρυσι ότι τον είχε πάρει δανεικό η Μαγιόρκα, στην Α΄ κατηγορία της Ισπανίας, βάζοντας τον σχεδόν αμέσως σε δύο παιχνίδια βασικό, έχοντας όμως την ατυχία στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι να πάθει χιαστό. Και παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, βρέθηκε το καλοκαίρι να τον πάρει μία γερμανική ομάδα. Κάτι θα είδαν πάνω του δύο ομάδες από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κρατήσει. Ο σύλλογος έχει τεχνικό σταφ που αποφασίζει και εισηγείται στη διοίκηση για το κάθε θέμα, παίρνοντας και την σχετική ευθύνη. Εγώ λέω ότι ο Κούτρης πρέπει να αξιολογηθεί, όπως φαντάζομαι ότι γίνεται και θα γίνει. Πρόκειται άλλωστε για περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου κι η Φορτούνα πρέπει να πληρώσει 4 εκ. Ευρώ αν θελήσει του χρόνου να τον αγοράσει.

Ο Λεονάρντο, πάντως, στο σύστημα 3-4-3 που παίζει πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς, θα μπορούσε θεωρητικά να ταιριάξει καλά-έτσι αναδείχθηκε και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, παίζοντας στον ΠΑΣ όλη την πλευρά σε άμυνα τριών, με τον Πετράκη στον πάγκο, όπως ίσως θυμάστε. Και σε αυτά τα δέκα σερί παιχνίδια που παίζει στη Φορτούνα δείχνει να «επιστρέφει». Ο δε Ολυμπιακός, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, ψάχνει για αριστερό μπακ, αφού δύσκολα θα βγει η σεζόν του χρόνου με τον Ρέαμπτσιουκ και τον Χολέμπας, καθώς ο τελευταίος όχι μόνο είναι 37, αλλά υπολογίζεται και σαν αριστερός στόπερ σε άμυνα τριών.

Παρεμπιπτόντως, είναι ένα ερώτημα, ειλικρινά όχι ρητορικό, αλλά είναι ένα ερώτημα: ο Κούτρης είναι πιο κάτω επίπεδο από τον Όλεγκ; Όπως ανάλογα ερωτήματα μπορεί να τεθούν π.χ. για τον Σιώπη, αν είναι πιο κάτω επίπεδο από τον Τιάγκο η, τον Πέπε. Και για τον Σάλιακα και τον Γιάννη Μασούρα, αν είναι πιο κάτω επίπεδο από τον Ντρέγκερ-και δεν λέω και από τον Λαλά, απλά επειδή τον έχουμε δει πιο λίγο αυτόν. Όπως και για τον Φετφατζίδη, αν είναι πιο κάτω επίπεδο από τον Μπρούνο. Και για τον Μάνο και τον Ντουρμισάι, αν είναι πιο κάτω επίπεδο από τον Κάιπερς η, τον Σολδάνο.

Μιλάμε για Ελληνόπουλα, που εκτός των άλλων θα έδιναν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό (οι γηγενείς Σιώπης, Σάλιακας, Φετφατζίδης) για εξτρά θέσεις στη λίστα την ευρωπαϊκή, εκεί όπου κάθε χρόνο ο σύλλογος χάνει δύο έως τέσσερις θέσεις λόγω έλλειψης γηγενών, με συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν λόγω τιμωριών και τραυματισμών να έχει σοβαρό πρόβλημα...

Άσχετο: Οι Πορτογάλοι προπονητές για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν διάγουν εσχάτως και το καλύτερο τους διάστημα! Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από τις φωτεινές εξαιρέσεις στον Ολυμπιακό. Εντάξει, ο Μουρίνιο είναι Μουρίνιο και βρίσκει δουλειά πάντα, αλλά συνεχώς πέφτοντας (από Γιουνάιτεντ σε Τότεναμ κι από Τότεναμ σε Ρόμα…), ο Νούνο Σάντος παραμένει στη Γουλβς, ο Άμπελ Φερέιρα πάει καλά στην Βραζιλία, ο Πάουλο Σόσα είναι στην Εθνική Πολωνίας, ο Λουίς Κάστρο στη Σαχτάρ κι ο Σα Πίντο στην Γκαζιάντεσπορ, αλλά…μέχρι εκεί. Χωρίς δουλειά είναι ο Μάρκο Σίλβα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Βίλας Μπόας, ο έμπειρος Κάρλος Κιρός, οι πρωταθλητές με την Μπενφίκα Μπρούνο Λάνζε και Ρουί Βιτόρια και θα είναι κι ο Πάολο Φονσέκα από τον άλλο μήνα, αφού φεύγει από τη Ρόμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.