Άρης: Οι αλλαγές μπορούν να περιμένουν…

Gazzetta team
Ο χαρακτήρας «τελικού» που έχει για τον Άρη ο σημερινός (5/5, 17:15) αγώνας με τον Ολυμπιακό στο «Κλ.Βικελίδης» μάλλον απομακρύνει κάθε σκέψη του Άκη Μάντζιου γι’ αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Η διαφορά των επτά βαθμών που έχει αποκτήσει ο Άρης από τον Παναθηναϊκό προφανώς σχηματίζει ένα… αναπαυτικό μαξιλαράκι για τους «κίτρινους» σε ότι αφορά την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής, δεν αλλοιώνουν όμως τον χαρακτήρα που έχουν οι επόμενοι τέσσερις αγώνες. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν είναι εξασφαλισμένη, απαιτείται μάλιστα να αλλάξει στα εναπομείναντα παιχνίδια, να βρει τα στοιχεία που έχασε στη διάρκεια των Playoffs και τα οποία την χαρακτήρισαν στην κανονική διάρκεια, ούτως ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες. Και με αρχή τον αυριανό (5/5, 17:15) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης», έχει μπροστά τους τελικούς, εκτός κι αν η ίδια (αλλά και συνδυασμοί αποτελεσμάτων) βοηθήσουν ώστε να πετύχει νωρίτερα τον στόχο της.

Ο 51χρονος τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, παρότι υπήρξαν σχετικές σκέψεις. Πλέον έχει επιλογές δεδομένων των επιστροφών που μέτρησε στην τελευταία εβδομάδα των προπονήσεων. Γιατί ο Γιοχάν Μπεναλουάν έχει να αγωνιστεί σχεδόν ενάμιση μήνα και δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επίπεδο ετοιμότητάς του, γιατί επίσης ο Νικόλας Ιωάννου επίσης απέχει σημαντικό χρονικό διάστημα.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Άκης Μάντζιος θα επιμείνει στην αμυντική τετράδα των Σούντγκρεν (δεξιά), Ροζ, Δεληζήση, Σάκιτς (αριστερά). Δεν θα προτίθεται να αλλάξει κάτι στη μεσαία γραμμή (Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο), όπως δεδομένη είναι και η συμμετοχή του Μπρούνο Γκάμα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ερωτηματικά υπάρχουν για τις άλλες δύο θέσεις. Αν εκτιμηθεί ότι ο Δημήτρης Μάνος μπορεί να βγάλει 90λεπτο, θα παραμείνει στην κορυφή της επίθεσης. Αν όχι, θα επιλεγεί ο Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος διεκδικεί θέση βασικού (με τον Ματέο Γκαρσία) και στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.