Play offs: Η μεγάλη σημερινή ευκαιρία των Σαλονικιών να αφήσουν τους Αθηναίους να... «σφάζονται»

Play offs: Η μεγάλη σημερινή ευκαιρία των Σαλονικιών να αφήσουν τους Αθηναίους να... «σφάζονται»

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την τεράστια σημερινή ευκαιρία Αρη και ΠΑΟΚ να διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τον «στόχο» του Παναθηναϊκού που προς το παρόν βλέπει μόνο την... ΑΕΚ.

Build A Bet στο Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Εμειναν έντεκα ημέρες. Τέσσερα ματς σε έντεκα ημέρες για το τέλος των play offs, αρχής γενομένης από σήμερα. Στις 16 Μάη πάπαλα το πρωτάθλημα για εφέτος. Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να παίζει για την αξιοπρέπειά του, τις δoκιμές του κόουτς Μαρτίνς και τη… φρεσκάδα ενόψει του τελικού Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ, τον Αστέρα να εμφανίζεται έως τώρα ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια αναβαθμίζοντας με την παρουσία του τη βαρύτητα και την αξιοπιστία του τουρνουά και τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια. Εκεί που… καταντήσαμε, Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κατά βαθμολογική σειρά έχουν έναν κοινό στόχο: να μην μείνουν με τον… «μουτζούρη» στα χέρια για να παίξουν στο νεοσύστατο Conference League.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ

Τον μουτζούρη, με εξαίρεση μία και μοναδική αγωνιστική (όταν επικράτησε με 3-0 στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟΚ, την ίδια ημέρα που ο Ολυμπιακός διέλυε με 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) τον κρατά σταθερά ο Παναθηναϊκός από την εκκίνηση των play offs. Σε μια σειρά αγώνων στην οποία του πάνε σχεδόν όλα στραβά! Σε μια σειρά αγώνων στην οποία ασφαλώς και υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Φαβορί ακλόνητο είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στο +7 από τον Παναθηναϊκό και υποδέχεται τον Αστέρα στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική. Δεύτερο φαβορί είναι ο Αρης που επίσης βρίσκεται στο +7 από τους Πράσινους, αλλά έχει και την εκκρεμότητα του -6 από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με την υπόθεση πλαστών εγγράφων του νεαρού Σκοπιανού Μπόρσε Λάσκοφ. Μια υπόθεση που θα πρέπει να τελεσιδικήσει πριν από τη λήξη των play offs, για να ξέρουν όλες οι ομάδες πού και πώς βαδίζουν, αλλά αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται και πολύ πιθανό στην ελληνική ομοσπονδία...

Τρίτο φαβορί είναι η πληγωμένη ΑΕΚ. Μια ταλαιπωρημένη εφέτος ομάδα που άλλαξε προπονητή και CEO, που αποκλείστηκε από το Europa League και το Κύπελλο, που δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη σε ντέρμπι, μια τραυματισμένη ομάδα με πολλές απουσίες, η οποία προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται με νύχια και με δόντια! Αουτσάιντερ ο Παναθηναϊκός που είχε είχε από την εκκίνηση της σεζόν ως βασικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από την τριετία της ποινής αποκλεισμού λόγω χρεών, αλλά τα έκανε σαλάτα με Πογιάτος – Ρόκα, έμεινε πολύ πίσω και κυνηγά εδώ και πολύ καιρό…

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ» ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία των Σαλονικιών. Του Αρη και του ΠΑΟΚ. Να «χορέψουν» και να γουστάρουν και να κάνουν στην μπάντα τους Αθηναίους. Ο Αρης να νικήσει τον «αδιάφορο» Ολυμπιακό εντός έδρας (τον έχει δυσκολέψει πολύ εφέτος, αλλά ελέω και Μπουχαλάκη δεν έχει κατορθώσει να τον νικήσει!) και ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί την αύρα του και τις ανοιχτές πληγές της Ενωσης και να «τελειώσει» την υπόθεση Ευρώπη με νίκη στο ΟΑΚΑ. Είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να αυξήσουν την απόσταση σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα θα καλυφθεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές! Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στη Λεωφόρο τη μοναδική ομάδα που δεν έχει νικήσει ούτε μία φορά εφέτος!

Ο Αστέρας νίκησε τους Πράσινους 1-0 στην πρεμιέρα της regular season, έφυγε αλώβητος με 0-0 από τη Λεωφόρο στο ματς – «σούπα» του Ιανουαρίου, κατάφερε να στερήσει δύο βαθμούς από το Τριφύλλι στη δραματική πρεμιέρα των play offs (2-2) με την ισοφάριση του κίπερ Νίκου Παπαδόπουλου στο 90’ + 7’! Δεν έχει ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν έχει και άγχος! Εκοψε βαθμούς από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αρη στην Τρίπολη, ηττήθηκε δύσκολα από Αρη, ΑΕΚ, Ολυμπιακό εκτός έδρας παίζει σε κάθε ματς όσο καλύτερα μπορεί με τον κόουτς Ράσταβατς να έχει ανανεώσει και για την επόμενη σεζόν το συμβόλαιό του (άρα οι παίκτες έχουν επιπλέον κίνητρα). Ο Αστέρας είναι τόσο υψηλό εμπόδιο για τους Πράσινους όσο και τα υπόλοιπα. Κι ας φαίνεται εκ πρώτης όψεως το.. χαμηλότερο.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια, αν και σχεδόν πλήρης πια (επιστρέφουν Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης) είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. «Αυτοκτόνησε» στην Τρίπολη όπου είχε προηγηθεί με 2-0 και τελικά ισοφαρίστηκε με γκολ στο 83΄ και στο 97’. Πέταξε την ευκαιρία του 0-1 στο Φάληρο με την αποβολή του Πούγγουρα στο 61’. Επαιξε αποκρουστικά και ισοφαρίστηκε στο 93’ από τον Λιβάι Γκαρσία στο κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ξόδεψε τεράστια ευκαιρία με τον Αρη στη Λεωφόρο (1-0 με γκολ του Μακέντα, αποβολή Μαουρίσιο στο 51’, τελικά ήττα με 1-2). Αδικήθηκε στην Τούμπα με την απίθανη απόφαση του Γκεστράνιους στη φάση της ασίστ του Καμπετσή προς τον σκόρερ Μακέντα. Νίκησε μόνο τον ΠΑΟΚ (με 3-0 στη Λεωφόρο). Εχει χάσει πάμπολλους βαθμούς από διαφορετικούς παράγοντες, αλλά κάπου εδώ τα περιθώρια δεν στενεύουν απλώς. Εξαντλήθηκαν!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Αν οι Πράσινοι θέλουν να διατηρήσουν ακέραιες τις λιγοστές πια ελπίδες τους για την τέταρτη θέση (ανεξάρτητα ασφαλώς από την υπόθεση του Αρη) πρέπει σε κάθε ματς να παίρνουν τρίποντο. Χωρίς καν να ρίχνουν κλεφτές ματιές στα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους! Ναι, η ΑΕΚ είναι ο «στόχος». Όχι μόνο λόγω της μικρότερης απόστασης (4 βαθμοί), αλλά και διότι η Ενωση είναι η πιο «προβληματική» σε όλα τα επίπεδα από τους ανταγωνιστές του, η ΑΕΚ είναι αυτή που θα φιλοξενήσει στη Λεωφόρο την Κυριακή, η ΑΕΚ δεν τον έχει νικήσει ούτε σε ένα από τα τρία εφετινά παιχνίδια τους. Ούτε στο πιο πρόσφατο του ΟΑΚΑ, όπου έμοιαζε με… Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός με ομάδα Β’ Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός για να παίξει τα ρέστα του έστω με λίγες πιθανότητες καλείται να έχει ως στόχο μόνο τις δικές του νίκες και στα τέσσερα παιχνίδια. Το πρόγραμμα είναι θετικό: τρία εντός έδρας αναμετρήσεις (με Αστέρα, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στην αυλαία) και μόλις ένα εκτός έδρας, στην 9η αγωνιστική εναντίον του Αρη. Δεν είναι στα χέρια του το εισιτήριο, αλλά από σήμερα θα φανεί αν έχει γυρίσει το χαρτί…

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «4»

7η Αγωνιστική

Αρης - Ολυμπιακός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός- Αστέρας

8η Αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Αρης

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

9η Αγωνιστική

Αρης – Παναθηναϊκός

Αστέρας – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

10η Αγωνιστική

ΑΕΚ – Αρης

ΠΑΟΚ – Αστέρας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 82
  2. Αρης 58
  3. ΠΑΟΚ 58
  4. ΑΕΚ 55
  5. Παναθηναϊκός 51
  6. Αστέρας 45

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...