Σεμέδο: «Λατρεύω τον Ολυμπιακό, είναι σ΄ ένα πρωτάθλημα που δεν το αξίζει…»

Σεμέδο: «Λατρεύω τον Ολυμπιακό, είναι σ΄ ένα πρωτάθλημα που δεν το αξίζει…»

Σεμέδο: «Λατρεύω τον Ολυμπιακό, είναι σ΄ ένα πρωτάθλημα που δεν το αξίζει…»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta την άλλη…μισή συνέντευξη του Σεμέδο, σχολιάζει την εικόνα του και γράφει για τους στόπερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέα σεζόν.

Έδωσε μία συνέντευξη ο Σεμέδο στην Πορτογαλία, στο κανάλι SportTV, ερωτηθείς για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το καλοκαιρινό ενδιαφέρον της Μπενφίκα.

Στον ελληνικό Τύπο μεταφέρθηκαν κάποια πράγματα απ΄ όσα δήλωσε στην πατρίδα του ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-ακριβώς έτσι όμως, «κάποια πράγματα». Ο Σεμέδο είπε κι άλλα, μίλησε κυρίως για τον Ολυμπιακό, την ομάδα στην οποία ανήκει κι από την οποία πληρώνεται και νομίζω ότι έχουν μεγάλη σημασία να αναδειχθούν κι αυτά. Πολύ απλά, γιατί με το να βγαίνουν τα μισά από όσα λέει ένας παίκτης, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι βγήκαν επίτηδες τα μισά (προφανώς δεν έγινε το κατάλληλο ψάξιμο), μπορεί να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Πράγματι ο Σεμέδο μίλησε για τον Ζόρζε Ζέζους που τον ήθελε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Μπενφίκα, τονίζοντας ότι, «είναι πάντοτε καλό να ακούς ένα προπονητή όπως ο Ζόρζε Ζέζους να σε εκθειάζει», δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα που χάλασε η μεταγραφή του στους Αετούς της Λισαβόνας («δεν μετανιώνω στη ζωή μου, έχω καθαρή τη συνείδηση μου και νιώθω καλά για τις αποφάσεις που έχω πάρει. Θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες στο μέλλον, αν και ξαναλέω ότι τώρα είμαι επικεντρωμένος στον Ολυμπιακό») αλλά είπε και κάτι άλλο πολύ σοβαρό: δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι ευτυχής στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, χωρίς να αρνείται ότι θα του άρεσε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του.

Τι είπε ο Σεμέδο; «Συνεχίζω να έχω τα πόδια μου στο έδαφος. Αυτό που σκέφτομαι είναι να δουλεύω κάθε μέρα, να είμαι σε μία καλύτερη ομάδα η, σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Λατρεύω τον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, όχι μόνο στην Ελλάδα. Παίζει σε ένα πρωτάθλημα που μάλλον δεν του αξίζει, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό. Φυσικά έχω κι άλλα όνειρα, αλλά αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό. Προσπαθώ να δουλεύω ημέρα με την ημέρα για να γίνω καλύτερος και μετά θα δω ποιο θα είναι το μέλλον μου».

Εδώ https://desporto.sapo.pt/futebol/greece-superleague/artigos/ruben-semedo-jorge-jesus-e-um-treinador-por-quem-tenho-muito-carinho κι εδώ https://maisfutebol.iol.pt/olympiakos/grecia/ruben-semedo-benfica-nao-aconteceu-porque-nao-tinha-de-acontecer υπάρχουν αναλυτικά οι περισσότερες από τις δηλώσεις του άσου του Ολυμπιακού.

Κοιτάξτε, δεν έχω καμία διάθεση να φτιάξω την…εικόνα του Σεμέδο, για τον οποίο άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν είναι και το πιο…ήσυχο παιδί! Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να παρουσιάσω και τα άλλα μισά που είπε στην Πορτογαλία, ώστε ακριβώς να υπάρξει μία πιο σφαιρική ενημέρωση και να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Ο άνθρωπος δεν κρύβει ότι έχει στο μυαλό του και μία μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όμως δεν κρύβει και το πώς βλέπει τον Ολυμπιακό και πόσο ψηλά τον έχει.

Παρεμπιπτόντως, είχε ενδιαφέρον που είδαμε την Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Αστέρα τον Σεμέδο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Σωκράτη (ο Έλληνας δεξιά κι ο Πορτογάλος αριστερά) για περίπου 70 λεπτά (λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ) σε άμυνα τεσσάρων. Τους είχαμε ξαναδεί πριν καιρό, 30 λεπτά με τον ΟΦΗ (3-0) στο Καραϊσκάκη και 55 λεπτά με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Κανονικά, άλλωστε, αυτό είναι το δίδυμο που λες ότι πρέπει να έχει τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός: δύο παίκτες και με ποιότητα και με αρκετή εμπειρία, με τον Σωκράτη πιο θετικό και μυαλωμένο στο παιχνίδι του και τον Σεμέδο πιο πληθωρικό και φρέσκο. Όπως και σε άμυνα τριών, οι δύο αυτοί λες ότι θα είναι οι πιο βασικοί στόπερ, με τρίτο τον Μπα η, τον Χολέμπας η, κάποια μεταγραφή-αν και για εμένα ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλο λάθος αν δεν αξιοποιήσει τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που διαπρέπει ως δανεικός στην Παρτίζαν.

Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα του αγώνα και σχεδόν σε όλο το α΄ ημίχρονο ο Σεμέδο όχι απλά δεν ήταν καλός την Τετάρτη με την Τρίπολη, αλλά…πρόλαβε κι έκανε δύο σοβαρές επιπολαιότητες που δημιούργησαν κινδύνους για τον Κρίστινσον, ενώ έφαγε σχεδόν…ακίνητος και την ντρίμπλα του Ριέρα που έτσι βγήκε φάτσα απέναντι στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος στη συνέχεια του παιχνιδιού βελτιώθηκε, έως και θεαματικά. Είχε νίκες σε προσωπικές μονομαχίες και τουλάχιστον δύο εντυπωσιακές, όσο και κρίσιμες επεμβάσεις.

Δεν είναι, άλλωστε, ο πιο σταθερός αμυντικός του…κόσμου ο Σεμέδο, αλλά ουδείς αμφισβητεί την ποιότητα του-ας συνυπολογίσουμε ότι με απόντα τον Πορτογάλο ο Ολυμπιακός υπέστη τις δύο πιο ξεκάθαρες σε σκορ ήττες του εδώ και καιρό, το 1-3 από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και το 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα…Με τον Παναθηναϊκό τις προάλλες ο Σεμέδο ήταν αρκετά αποτελεσματικός, βοήθησε και στον αέρα, αμυντικά και επιθετικά, μπλόκαρε όπως έπρεπε ένα σουτ του Χατζηγιοβάννη, βγήκε και πλάγια κι έκοψε, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα ότι δύσκολα θα την αποφύγει την επιπολαιότητα-για παράδειγμα μία πάσα του στον Ανδρούτσο ήταν τόσο «σκοτωμένη» που έφερε φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού σε καλή θέση για τον ΠΑΟ…

Παρεμπιπτόντως (δεύτερο!) αρχίζω να…φοβάμαι ότι αυτή η έφεση του Σεμέδο και του Μπα στο εύκολο λάθος, παρά την ξεκάθαρη αξία και των δύο αυτών σέντερ μπακ, μπορεί να επηρεάσει και τον σχεδόν πάντοτε θετικό Σωκράτη! Διότι, λ.χ., στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ δεν θύμισε…Σωκράτη σε εκείνη τη φάση που γύρισε άσχημα πίσω στον Σα και πήγε να του κλέψει την μπάλα ο Βιγιαφάνιες! Έβλεπες τον «Πάπα» σε όλο το ματς να είναι καλός, να βγαίνει ψηλά και να κόβει όπως πρέπει να πιέζει ψηλά ο στόπερ μίας ομάδας που παίζει έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός, να μην κωλώνει να βγει στα ανοιχτά και να κόβει τον ταχύτατο Χατζηγιοβάννη, αλλά να είναι και τόσο κοντά στην γκέλα εκεί με τον Βιγιαφάνιες.

Τέλος πάντων, σιγά σιγά θα πρέπει να δει ο Ολυμπιακός και τι θα κάνει με την άμυνα του για τη νέα σεζόν. Αυτή την στιγμή δείχνει αρκετά εντάξει, ακόμη κι αν παραχωρηθεί οριστικά όπως ακούγεται ότι θα γίνει, ο Σισέ, από την ώρα που είναι με Σωκράτη, Σεμέδο, Μπα, τον Χολέμπας που λογικά θα ανανεώσει κι υπολογίζεται και σαν αριστερός στόπερ σε άμυνα τριών και τον Μάρκοβιτς, που θεωρητικά θα γυρίσει, χωρίς να ξέρουμε ακόμη και τι θα αποφασίσει ο Αβραάμ για το τέλος της καριέρας του.

Εάν όμως φύγει κάποιος εκ των Σεμέδο, Μπα, δηλαδή ο Σεμέδο που ταιριάζει και ηλικιακά για μεταγραφή κι έχει και άλλη αγορά σε σχέση με τον ακόμη άγουρο Μπα, που άλλωστε φέτος μάλλον έκανε δύο βήματα μπροστά και αμέσως μετά ένα πίσω, τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει στόπερ καλό, για βασική μονάδα. Και ιδανικά αριστεροπόδαρο.

Άσχετο: https://twitter.com/mnimoniakos7/status/1385226726893047809

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.