Οι 3 ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού κι ο "άλλος" Κρίστινσον που περιμένει στη γωνία…

Οι 3 ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού κι ο "άλλος" Κρίστινσον που περιμένει στη γωνία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους Ντρέγκερ, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, κυρίως όμως «χαιρετίζει» την προσπάθεια του Κρίστινσον.

Σχολιάστηκε η κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει το 4-4-2 του Ολυμπιακού στα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα και να το μετατρέψει στο πιο «σφιχτό» 4-3-3 με την αποχώρηση του Κάιπερς και την είσοδο του Εμβιλά.

Εγώ νομίζω ότι καλά έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Γιατί να πρέπει να…ντραπεί να βγάλει ένα σέντερ φορ και να περάσει ένα αμυντικό χαφ; Τη νίκη ήθελε να κρατήσει. Συγνώμη, αλλά το ίδιο θα ήταν για την ψυχολογία της ομάδας να ισοφάριζε ο Αστέρας 1-1 και το ίδιο που κέρδισε ο πρωταθλητής Ελλάδας έστω με το φτωχό 1-0; Μετά από την ήττα στην Τούμπα με το καθαρό 2-0, καλύτερο δεν ήταν μία νίκη στο αμέσως επόμενο παιχνίδι παρά μία ισοπαλία μέσα στο Καραϊσκάκη;

Και μην τον υποτιμάμε τον Αστέρα. Και στα πλέι οφς βγάζει το λάδι κάθε αντιπάλου: από τον Παναθηναϊκό έχανε 0-2 κι ισοφάρισε 2-2 στο 97’! Και τον ΠΑΟΚ τον ισοφάρισε σε 1-1. Με την ΑΕΚ, στην ήττα του 1-3, ήταν 1-1 έως το 85ο λεπτό! Και στον Άρη που έχασε 0-2, το αποτέλεσμα ήταν μαγική εικόνα, με το δεύτερο γκολ του Άρη στις καθυστερήσεις. Κοινώς, η Τρίπολη του Ράσταβατς είναι σκληρό καρύδι και δεν είναι να «παίζεις» μαζί της. Στο δε παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, εκτός της μεγάλης ευκαιρίας του Ριέρα, είχε άλλες τρεις στιγμές που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Ακόμη και στο β΄ ημίχρονο, όταν έβγαλε τον Μπαράλες φαντάζομαι επειδή έπαιζε με κίτρινη κάρτα σε φάση στην οποία εύκολα θα μπορούσε να φάει κόκκινη, ο Αστέρας απείλησε με τον πιτσιρικά φορ, τον Τζίμα, σε εκείνη την κεφαλιά που πήρε από τον Ντρέγκερ, που όχι μόνο τον έχασε ουσιαστικά στη φάση, αλλά και ο ίδιος την είχε ξεκινήσει χάνοντας την μπάλα υπερβολικά εύκολα σε μία προώθηση του.

Παρεμπιπτόντως, δύο πράγματα για τον Τυνήσιο δεξιό μπακ που έπαιξε στο β΄ ημίχρονο αντί του Λαλά: η αλήθεια είναι ότι είχε ορισμένες καλές στιγμές. Για παράδειγμα πέρασε δύο σέντρες προς τον Χασάν και τον Βαλμπουενά που θα μπορούσαν να φέρουν γκολ. Κι αμυντικά είχε δύο καλές αντιδράσεις καθαρίζοντας φάσεις με το να γυρίσει έξυπνα την μπάλα με το κεφάλι στον γκολκίπερ. Από την άλλη, οι κακές στιγμές του ήταν περισσότερες-είχε ουκ ολίγες κακές επιλογές μπροστά και σε κάποια στιγμή πούλησε εκ νέου την μπάλα και για να το διορθώσει υποχρεώθηκε σε φάουλ και πήρε κάρτα. Κατανοούμε ότι δεν είναι εύκολο για κανένα παίκτη να έχει να παίξει ουσιαστικά πάνω από δυόμιση μήνες και όταν χρειάζεται να μπει σε ένα ημίχρονο να σταθεί πολύ καλά. Όμως, επειδή έχουμε και μία εικόνα από προηγούμενα ματς του Τυνήσιου διεθνή, δεν νομίζω ότι μπορεί κι ο ίδιος να είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Μοιάζει βαρύς, χάνει μπάλες μπροστά και αμυντικά δεν τον λες πολύ καλό…

Ο Λαλά που ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα δεν ήταν κακός αυτή τη φορά, όπως ήταν στα Γιάννινα, όμως δεν ήταν και ιδιαίτερα καλός. Πίεζε στα μαρκαρίσματα, έβγαινε μπροστά, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι δεν έβαλε τα πόδια στη φωτιά, όμως με την γενικότερη εικόνα του μέχρι τώρα είναι αυτό που λέμε, «δεν σου γεμίζει το μάτι». Ίσως είναι κι άτυχος, με την γρήγορη αποβολή του με τον Άρη, με τον γρήγορο τραυματισμό του την Τετάρτη, με τον τραυματισμό του και στα Γιάννινα, αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστο όλο αυτό: στα τρία τελευταία του παιχνίδια βγήκε (έστω αναγκαστικά, από αποβολές και τραυματισμούς, μικρότερους η, μεγαλύτερους) στο 40’, στο 46’ και πάλι στο 46’…

Ο Ρέαμπτσιουκ, από την άλλη πλευρά, αυτή τη φορά έβγαλε κάποιες σέντρες που δεν ήταν κακές, έστω κι αν δεν δημιούργησαν ευκαιρίες-ήταν πιο προσεκτικός στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του. Χάνει μπάλες και κάνει φάουλ, γενικά είναι επιπόλαιος σε μαρκαρίσματα και βάζει έτσι τον αντίπαλο στην περιοχή του Ολυμπιακού και μπορεί να βγάζει κάποιες άμυνες, ωστόσο δεν δίνει σιγουριά, κάνει λάθη.

Κι ενώ είναι σαφές ότι η ομάδα εξακολουθεί να έχει θέματα στα πλάγια της άμυνας της, παρά τις προσθήκες του Γενάρη, θα ήταν άδικο να μην μνημονεύσουμε την θετική εικόνα του Κρίστινσον και στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και στα άλλα τρία στα οποία έχει παίξει. Μπορώ δε να σας μεταφέρω και την εικόνα που υπάρχει γενικά στο Ρέντη για τον Ισλανδό: δουλευταράς, σοβαρός και πολύ βελτιωμένος απ΄ όταν ήρθε από τη Λάρισα. Έχει χάσει κιλά και είναι ξεκάθαρα "άλλος" Κρίστινσον, πιο καλός τώρα από ό,τι ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχε αρχίσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.

Κατανοεί τη θέση του ο Κρίστινσον, ότι δεν είναι εύκολο να μην παίξει ο Σα και να παίξει αυτός, καταλαβαίνει κι ότι υπάρχει για την ίδια θέση ένα πολύ μεγάλο ταλέντο όπως ο Τζολάκης, αλλά ο Ισλανδός περιμένει στη γωνία, μοιάζοντας να είναι πάντα έτοιμος. Κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε αν έπαιζε σε πιο μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά αν κάνει για βασικός στον Ολυμπιακό, όμως ήδη έχει διαψεύσει με την όλη του εικόνα τους περισσότερους που δεν τον πίστευαν ότι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο, αφού όποτε πήρε ευκαιρία στάθηκε μια χαρά.

Και ας μην υποτιμάμε κι ότι είναι δεύτερος γκολκίπερ της Εθνικής Ισλανδίας. Η Εθνική Ελλάδας είναι καλύτερη από την Εθνική Ισλανδίας;…

Άσχετο: Έκανε και κάποια μαγικά χθες ο Λοβέρα στην ισοπαλία της Ράσινγκ στην Ουρουγουάη με τη Ρεντίστας στην πρεμιέρα του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η ομάδα της Αργεντινής ισοφάρισε από δικό του κόρνερ. Για δείτε λίγο Μάξι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.